© Soma Haberi 2020

Ergün, “Bütçeyi çalan ellere değil helal ellere teslim edin”

0

        SEÇİMLERE sayılı günler kala ilçe, belde ve köy ziyaretlerini tamamlayan MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, ilçe mitinglerine başladı. Ergün, bu kapsamda Soma’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Büyükşehir bütçesinin emin ellere emanet edilmesi gerektiğinin altını çizen Ergün, “Büyükşehir bütçesini kim daha iyi yönetir, bu parayı kim en iyi şekilde idare eder bunun kararını vereceksiniz. Çalan ellere değil, yalan ellere değil, helal ellere emanet edin bu parayı” dedi.

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Soma İlçe Teşkilatı tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluştu. Miting öncesi MHP Soma İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Ergün’e burada İlçe Başkanlığı tarafından Ergün’ün kabartma portresi hediye edildi. Parti ziyaretinin ardından mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na geçen Ergün, meydan girişinde meşalelerle karşılandı. Manisa Şehzadeler Mehteri’nin konseriyle renk kattığı mitingde vatandaşları selamlayan Ergün, yoğun kalabalığın alkışları arasında otobüse ilerledi. Adının anons edilmesiyle birlikte onuruna havai fişekler patlatılan Ergün, gösterdikleri ilgi nedeniyle Somalılara teşekkür etti. İstasyon Meydanı’nın dolduran binlerce Somalıya ilk olarak MHP Soma Belediye Başkan Adayı Salih Oğuz Belgül hitap etti.

Plakamız 45, projemiz 45

Soma’ya hizmet etmek için göreve talip olduklarını ifade eden Belgül, “Yakamızda parti rozeti taşımıyoruz. Çünkü biz ülkemizi, milletimizi, memleketimizi çok seviyoruz. Plakamız 45, projemiz 45 dedik ve bu şekilde yola çıktık. Tek düşüncemiz Soma, başka hiçbir derdimiz yok. 30 Mart akşamı belediye önünde hep birlikte Andımız’ı okuyacağız” dedi. Belgül’ün ardından MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral söz aldı. Yerel seçimlere 1 hafta kaldığını hatırlatan Oral, Manisa’nın ilk defa büyükşehir olarak seçimlere gideceğini, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçerken çok iyi tercih yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeden bugün karşınızdayız

Son olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün söz aldı. Manisa’da 2009 yılında inanmanın başarmak olduğunu gösterdiklerini belirten Ergün, “Şeffaf ve tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeden bugün sizlerin karşısındayız. Manisa’da yaptığımız hizmetlerden, Atatürk Gençlik Merkezi’nden, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’ndan, Ototerminal binasından, 100 bin metrekarelik Gediz rekreasyon alanından, futbol sahalarından, oda-dernek hizmet binalarından, 450 araçlık otoparkına kadar Manisa’da yüzün üzerinde projenin açılış ve temel atmasını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Belediyecilik kavga değil icraat işidir

Soma’da gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşları Gıda Bankası ile tanıştıracaklarının sözünü veren Ergün, Manisa’da huzurlu ve mutlu bir şehir oluşturduklarını ifade etti. İnsanların yaşadıkları şehirde mutlu olmalarını sağlamanın önemine vurgu yapan Ergün, “Sosyal belediyecilik, insanları mutlu edecek projeleri ortaya koymaktır. Bizleri kavga ortamlarına çekmeye çalışanlara cevap vermedik. Sadece ve sadece işimize baktık. Belediyecilik kavga işi değil, icraat işidir. Biliyorsunuz büyükşehir olduk. Ülkemize ve Manisa’mıza hayırlar getirmesini diliyorum. Büyükşehir büyük bütçeyi getiriyor. Borç batağında aldığımız Manisa Belediyesi’ni 195 milyon TL gelire ulaştırdık. Çalmazsanız, çırpmazsanız, kutulara doldurmazsanız bu oluyor” diye konuştu.

Bütçeyi helal ellere teslim edin

Büyükşehir bütçesinin emin ellere emanet edilmesi gerektiğinin altını çizen Ergün, “Büyükşehir bütçesini kim daha iyi yönetir, bu parayı kim en iyi şekilde idare eder bunun kararını vereceksiniz. Çalan ellere değil, yalan ellere değil, helal ellere emanet edin bu parayı. Haziran ayından beri Manisa Belediyesi’nin kendi bütçe imkanlarıyla ilçe, belde ve köylere 40 milyon TL’nin üzerinde hizmet götürdük. 150 bin metrekare asfalt, 550 bin metrekare parke taşı, oturma bankı, çöp konteynerleri, çocuk oyun grupları gönderdik. Sonuçta Manisa’da yaşayan insanlarımıza bu hizmet gitti” dedi.

12 senedir 1 durak bile gönderemediler

AKP Adayı Hüseyin Tanrıverdi’yi de hedef alan Ergün, “Bugünlerde bu hizmetlerimizi yerden yere vuranlar var. Sayın Hüseyin Tanrıverdi ‘2 oturak 1 durak’ diyerek hizmetlerimizi küçümsüyor. Şimdi ben ona soruyorum. İşte Soma Belediyesi de sizin partinizden. 12 senedir siz neden 2 oturak, 1 durak gönderemediniz bu ilçenin köylerine? Şimdi Soma Belediyesi de başlamış köylere durak göndermeye. Öncülük ettik, yolu açtık, onlar arkadan geliyor. Bundan 1 ay önce Sayın Tanrıverdi, basına Manisa’ya tıbbi atık tesisi kazandıracağını açıklamıştı. Ey Hüseyin Tanrıverdi, 2,5 sene önce Manisa Belediyesi olarak biz bu tesisleri bitirdik. Senin daha bundan haberin yok, haberin. Sen gelirken biz gidiyorduk Hüseyin Tanrıverdi” diye konuştu.

Soma en çok oy alacağımız ilçelerden bir tanesi

6 meclis üyesinden en az 4’ünü istiyoruz

Hizmet verirken hiç kimseyi dışlamayacaklarını, hiç ayrım yapmayacaklarını vurgulayan Ergün, “Hizmetlerimizi 5 yıl ayrım yapmadan yaptık, bundan sonra da bu çizgimizden devam edeceğiz. Halkla bütünleşen bir belediyecilik anlayışıyla sizlerle olacağız. Bütün mesele sadece yol, kaldırım değil insanları mutlu edecek çalışmalar yapabilmek. Manisa’daki hizmetleri Soma’ya da, Cenkyeri’ne de, Avdan’a da götürmek bizim boynumuzun borcu. Biz huzurlu bir kent oluşturma sözünü veriyoruz. Ata’mızın yolunda işlerin önündeki engelleri kaldırarak çalışmalarımızı yapacağız. 4 ayrı oy kullanacaksınız. Büyükşehirde şahsıma, Soma’da Oğuz Başkanıma destek istiyorum. Üçüncü oyunuzu da meclis üyeliğine kullanacaksınız. Soma’dan 6 tane meclis üyesi, büyükşehir meclisine geliyor. En azından 4 tanesini büyükşehir meclisine göndermenizi istiyorum sizlerden” diye konuştu.

 

Vatandaşlardan oylarını kullanırken, ayrım yapmamalarını isteyen Ergün, “Arabanın ön tekeri farklı, arka tekeri farklı olmasın. İnşallah Oğuz Başkanımla bu araba, Soma’da son gaz gidecek. O açıdan bu birlikteliği bozmayın. Ülkeme, ilime, ilçeme hizmet etme aşkım var. Bundan başka bir amacımız yok Allah’a çok şükür. Yıllar sonra bir gün, ‘Vaktiyle bir Cengiz Ergün vardı’ şeklinde anılırsak ne mutlu bize. 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerin hayırlar getirmesini diliyorum. Soma’nın garından kendilerine ak tren diyenleri kara trenle buradan uğurlayın. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER