© Soma Haberi 2020

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OĞUZ BELGÜL DEN AÇIKLAMA

0

0

  Saygıdeğer Soma Halkı Milliyetçi Hareket Partisi Soma İlçe Teşkilatına Belediye Başkanlığı için başvuru yapan birbirinden değerli arkadaşlarımın arasından Soma Halkının ve Parti teşkilatımızın beni belediye başkan adaylığına layık görüp, geçtiğimiz hafta resmi olarak açıklamasından dolayı öncelikle kamuoyu yoklamalarında bizden yana olumlu düşünce beyan eden tüm Soma Halkına ve M.H.P Soma İlçe Başkanlığına Teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Teveccühünüz beni çok onurlandırdı.

    - Belediye Başkan Adayı olarak Soma Halkının sorunlarını dinleyip, yerinde tespit etmek için verdiğimiz uğraşlar sonucu gördüm ki şehrimizde ki sıkıntılar her vatandaş olarak bizimde bildiğimiz kadarından çok daha fazladır. Bu durum beni derinden yaralamıştır.

Tüm sorunlarımızın üzerine ivedilikle gidilmesi için uzman bir çalışma ekibi oluşturduk öncelikle iş istihdamı, şehirleşme ve sosyal belediyecilik anlayışı konusunda halkımızı rahatlatacak çok değerli projeler hazırlamaktayız.

    - 5393 sayılı Mahalli İdareler Kanununda Belediyelere verilen yetkiler doğrultusunda evvela şehrimize iş alanlarının Belediye aracılığıyla oluşturulması ve beraberinde küçüklü büyüklü yatırımcıların şehrimize çekilmesi adına ne gerekiyorsa yapacağız. Maden bölgesi olan şehrimizin büyük işletmeler tarafından derhal tercih edilmesi adına gereken girişimler öncelikli olmak kaydıyla halkımızı yalnızca madenlere muhtaç etmemek adına çimento fabrikası, tekstil fabrikaları, tarım üretim ve işleme alanlarının oluşturulması en gerekli ihtiyaçlarımızın başında gelmektedir.

    - Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımız ve engelli kardeşlerimiz için gerek evlerinde oturdukları yerden gerekse kurulacak iş yerlerinde üretime katılabilmeleri adına ihtiyaç duyulan ortamı belediye olarak hazırlayacağız.

    - Şehrimizde ki yüksek işsizlik oranının farklı iş alanları aracılığıyla azaltılması sonrasında belediyeler olarak yapmamız gereken mecburi görevlerimize dönerek şehrimizin yaşanılabilir bir hal alması adına hava kirliliği, çevre düzenlemesi, gasp edilen yeşil alanların tekrar belediye olarak ele alınıp halkın hizmetine açılması gibi çalışmaları en hızlı şekilde Büyükşehir Belediyemizle birlikte yerine getireceğiz.

    - Belediyemizde kurulacak olan ALO HİZMET HATTI ile 24 saat her an her saniye halkımız belediyemize şikâyet ve dileklerini bildirebilecek bu sayede halkımızın ihtiyaçlarına gecikmeden çözüm bulacağız.  

    - İhtiyaç üzere ilçemize yapılacak olan Fen Lisesinin G Noktası dediğimiz bölgeye yapılacağı fakat çevrenin fiziki şartlarının buna uygun olmaması nedeniyle bu okulumuz için belediye tarafından tozdan dumandan uzak daha seçkin bir yere alınması için yasal tüm haklar doğrultusunda yer temini yapılacaktır.

    - Soma Cezaevi çevresindeki halkımızın rahatsızlığı dolayısıyla şehir dışına yapılacak yeni bir cezaevi birçok nedenden dolayı şehrimizin görüntüsü, mahalle sakinleri ve mahkum kardeşlerimiz için daha faydalı olacaktır.

    - Hava kirliliğinin son bulması için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte kesin çözüm yoluna gidilecektir.

    - Bakırçay havzasına akan pis suların önüne geçilerek önce ıslah ve yenileme ardından da bu alanın halkımızın hizmetine açılması gerek ekonomik gerek sosyo-kültürel bir canlılık meydana getirecektir.

    - Sevişler Barajının ve etrafının su sporları, doğa turizmi ve benzeri çalışmalar için hazırlanması yine ekonomik ve sosyo-kültürel bir canlılık meydana getirecektir.

    - Yağcılı beldesi Suçıktı mevkii, Menteşe bölgesi ve Tarhala Köyü turizme kazandırılmak adına ulusal ve uluslar arası kredi destekleriyle yenileme ve geliştirme çalışmalarıyla yurt geneline tanıtılarak çok büyük bir canlılık sağlanacaktır.

       Sayılabilecek birçok projemizden yalnız birkaçının özeti olan yazdıklarımız siz değerli hemşerilerimin gönlünden geçen istek ve şikâyetleridir biz bunları biliyoruz. Allah nasip eder sizlerde teveccüh gösterirseniz içinde yaşadığımız bu şehri hep birlikte el ele yeniden inşa etmek için bu yola çıktık. Desteklerinize talibiz.

Saygı ve sevgilerimle

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER