© Soma Haberi 2020

Soma Davasının Tutuklu Sanıkları Şimdi Ne Olacak

Soma davasında. Yeni infaz yasasının denetimli serbestlik süresi 3 yıla çıkarılmasının ardından Faydalanan Ramazan Doğru ve İsmail Adalı’ nın yaklaşık 2,5 yıl sonra, Akın Çelik ile Ertan Ersoy’un 5 ay 15 gün sonra 4 kişinin erken tahliyelerini gündeme getirdi. tahliye olması bekleniyor. Denildi.

 Soma’da maden faciasının tutuklu sanıklarının İnfaz Yasası’ndan faydalanıp izinli çıkabilmeleri ve daha erken tahliye olma ihtimalleri ailelerinin tepkisine neden oldu.

Soma davasında. Yeni infaz yasasının denetimli serbestlik süresi 3 yıla çıkarılmasının ardından Faydalanan Ramazan Doğru ve İsmail Adalı’ nın yaklaşık 2,5 yıl sonra, Akın Çelik ile Ertan Ersoy’un 5 ay 15 gün sonra 4 kişinin erken tahliyelerini gündeme getirdi.  tahliye olması bekleniyor. Denildi.

Soma faciasının davası yıllarca sürmüş, 4 sanık ‘taksirle ölüme sebebiyet vermekten' ceza almıştı.

İnfaz Yasası'ndaki yeni düzenlemede denetimli serbestliğin 3 yıla çıkarılması ve izinli çıkışlar tutuklu bulunan 4 kişinin erken tahliyelerini gündeme getirdi.. Soma maden faciasının tutuklu sanıklarının davası şu anda hala Yargıtay aşamasında. Kararı daha Yargıtay'dan geçmedi. Yargıtay'ın vereceği karara göre serbest kalmalarını bekliyoruz denildiği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER