11 yıldır para kazanmadığı halde çiftçi, seçimlerde tercihini AKP’den yana kullanmıştır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

HÜKÜMETİN KARARI YİNE ÇİFTÇİYİ VURDU

            Hükümet “2014 Yılında Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Kararı” ile özel elektrik dağıtım şirketlerinin tahsildarlığına soyunmuştur.

Alınan bu karar tarımsal destekleme sistemine ağır darbe vurmuştur. Çiftçinin elektrik borcunun toplam 3 milyar lira olduğu düşünüldüğünde birçok çiftçi, hak ettiği halde tarımsal desteklemeden yararlanamayacaktır. 2014 yılında toplam 9 milyar liralık desteleme yapılacağı düşünüldüğünde çiftçi bu paradan mahrum edilecektir.

Çiftçimiz her zaman borcuna sadıktır. Fakat ürünü para etmediği için elektrik borcunu ödeyememiştir. Cebinde parası olmayan köylüden alacağını tahsil edemeyen şirketler, AKP Hükümetine istedikleri kararı çıkarttırmışlardır.

Manisa Milletvekili olarak, çiftçinin birikmiş elektrik borcu faizlerinin silinmesi ve anapara borcunun taksitlendirilmesiamacıyla TBMM Başkanlığına sunduğum kanun teklifleri, elektrik dağıtım işlerinin özelleştirildiği ve bu borçların “kamu alacağı olmadığı” için Hükümet olarak bir şey yapılamayacağı gerekçesiyle geri çevrilmektedir. Buna karşın AKP Hükümeti özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerinin alacağı için Bakanlar Kurulu kararı çıkarmaktan çekinmemiş ve bu alacak-verecek meselesinde taraf olmuştur.

Bakanlar kurulunun özel şirketlere kıyak yapmak için böyle bir karar alması doğru değildir. Hükümetin alacağı karar çiftçinin lehine olmalıdır. Elektrik borcu, alacağı destekleme parasından daha az olan çiftçiyi mağdur etmenin bir mantığı yoktur. Bir an önce bu kararı iptal etmeli ve çiftçinin destekleme paraları eksiksiz ödenmelidir. Ya da çiftçimin desteklemeden alacağı para elektrik borcuna mahsup edilmelidir.

 

11 yıldır para kazanmadığı halde çiftçi, seçimlerde tercihini AKP’den yana kullanmıştır. Çiftçi buna rağmen sahipsiz kalmıştır. CHP olarak toplumun her kesiminin, sorununa sahip çıktık bundan sonrada çıkamaya devam edeceğiz.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri BaşladıÖnceki Haber

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Somada Yanık Merkezi Neden YokSonraki Haber

Somada Yanık Merkezi Neden Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar