301 Aileleri olarak hem de Can'ın arkadaşları olarak diyoruz ki! Can'ı derhal serbes bırakın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Deprem bölgesi Hatay’dan milletvekili seçilen Avukat Can Atalay için;   Somada iş kazasında yaşamını yitiren  301 madenci aileleri ve mücadele arkadaşlarının yaptığı açıklamada" Soma için Can Atalay! sadece mesleğini icra eden bir avukattan ziyade, iyi bir arkadaş, iyi bir dost ve hayatı toplumsal mücadeleye adayan iyi yoldaştır. Denildi.

Burada bulunan bu kalabalığın hepsi Can’ın arkadaşıdır, dostudur.

  Hem 301 Aileleri olarak hem de Can'ın arkadaşları olarak diyoruz ki! Can'ı derhal serbes bırakın.

   Basın açıklamasını okuyan Efe Pişirgen de  "

 Gezi, bu ülkenin özgürlük, eşitlik ve adalet umududur. Savunduk, savunuyoruz, savunacağız.

Gezi Davası'nda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı. tebliğnamesini dosyaya sundu. Gezi Davası'nın başladığı günden beri karşılaştığımız absürtlükler maalesef ki devam ediyor.

Hukuk devletinden tamamen kopuşun temsillerinden olan Gezi Davası'nda payı olan

“herkese sesleniyoruz: Kurgusu kötü dizi/film senaryolarını andıran kafası karışık tarih tezlerinizi istediğiniz mecralarda paylaşabilir, tartışabilirsiniz ancak bu metinler artık yalnızca arkadaşlarımızın özgürlüğüne mal olmuyor. Hukukla alakası olmayan bu metinleriniz Türkiye'nin geleceğine, demokrasisine onarılması mümkün olmayan tahribatlar bırakıyor”.

 

Gezi Direnişinde aranılan suçun bulunamadığını Gezi Direnişi dışında birçok konuya değinen ancak bir türlü Gezi Direnişi ile bağlantı kurulamayan bu tebliğ nameden bir kez daha anlıyoruz. Gezi direnişinde aranılan suçun bulunamadığını kendinize de itiraf edin ve hakikati değiştirmek isteyen hukuk dışı işleri a artık”.

Türkiye, daha önce işkence ile delil etme dönemini gördü. Fetullahçı hakim ve savcıların döneminde ise delil uydurma ve sahte delil yaratma dönemine tanıklık etti. Şimdi ise, delilsiz yargılama dönemini yaşıyoruz.

İçi boş cümlelerin sonunu anlaşılmıştır, görülmüştür. tespit edilmiştir" diye bitirerek

dayanaksız suçlamalarla arkadaşlarımızı cezaevinde tutmaya çalışanlara sesleniyoruz: Ne kadar bakarsanız bakın, Gezi direnişinde suç göremezsiniz. Hiçbir arkadaşımızın herhangi bir suçla ilişkisini tespit edemezsiniz. Örneğin Gezi Parkı boşaldıktan sonra yapılan bir toplantıda "Gezi Parkı olaylarının örgütlendiğini istediğiniz her metne ekleseniz de bunu bir gerçekliğe döndüremezsiniz.

Gezi, bu ülkenin özgürlük, eşitlik ve adalet umududur. Savunduk, savunuyoruz, savunacağız.

Tebliğ Name’de, Hatay ilinden milletvekili seçilen arkadaşımız Can Atalay açısından yargılamanın durmaması gerektiğine dair görüş yer almıştır. Bu konu 3-4 paragraf ve anayasa mahkemesi kararlarını aşan hukuka uygun olmayan bir yorumla geçiştirilebilecek bir konu değildir. Halkın iradesinin gasp edilmesi söz konusudur. Birçok metinden ve makaleden alıntı yapılan bu tebliğ namede konuyla direkt ilgili olan Anayasa'nın 83. maddesi ve Anayasa Mahkemesi'nin Leyla Güven kararı atlanmıştır. Yargıtay başsavcılığı bu tebliğ name ile açıkça anayasa mahkemesi kararlarını, anayasayı ve hatta Yargıtay İçtihatlarını tanımamaktadır.

 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bu cürete ortak olmayacağına ve bu yolla halkın iradesini gasp etmeyeceğine dair umudumuzu hâlen ve her şeye rağmen koruyoruz.

Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olması, buna dair hepimizin bir umut taşıyabilmesi

için bunu yapıyoruz. Dendi.

   Aileler adına konuşan ve eşini 301 maden faciasında kaybeden gülfidan köse ise" Can Atalay’ın ve insanların, bedenini cezaevine koyabilirsiniz, ama fikirlerini asla koyamazsınız" dedi

   Can Atalay için özgürlük talebimiz tahliye oluncaya dek sürdüreceklerini belirten madenci aileleri ve arkadaşları, açıklama sonrasında alkışlarla ve el sallayarak Can Atalaya Selamlarını ilettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altılı Masalı Görebilene Aşk OlsunÖnceki Haber

Altılı Masalı Görebilene Aşk Olsun

Köylü Namerde Muhtaç OlmasınSonraki Haber

Köylü Namerde Muhtaç Olmasın

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar