MADEN İŞ SENDİKASI

Asayiş Bülteni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

 

SUÇ NEVİ

: YARALAMA KASTEN(MÜESSİR FİİL)

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: FALÇATA İLE KAFASINDA KESİ OLUŞTURMA

 

SUÇ ADRESİ

: M.O.S.B. YUNUSEMRE

 

MÜŞTEKİ

: S.I.

 

ŞÜPHELİ

: M.D.

 

OLAYIN ÖZETİ :15/05/2014 Günü saat:10.00 sıralarında Manisa organize sanayi bölgesi 3. Kısımda bulunan fabrikada aralarında çıkan tartışma neticesinde işçilerden M.D. isimli işçinin iş yerinde kullandığı falçata tabir edilen alet ile tartıştığı arkadaşı olan S.I. isimli şahsa kafa bölgesine bir çizik atması sonucu müşteki yaralanmış, Manisa Devlet Hastanesinden alınan raporunda hayati tehlikesi yoktur. Basit tıbbi müdahale ile iyileşir raporu tanzim edilmiştir. Şüpheli ile müştekinin ifadeleri alınmış, şüpheli elinde bulunan falçatayı rızaen teslim etmiş, düzenlen tahkikat evrakı C.Savcısının talimatı ile ikmalen gönderilecektir.

2)

 

 

 

SUÇ NEVİ

: İŞ KAZASI

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: İŞYERİNİN ÇATISINDAN DÜŞEREK

 

SUÇ ADRESİ

: 75. YIL MAH. MERKEZ

 

MÜŞTEKİ

: Y.Y.

 

OLAYIN ÖZETİ : 20.05.2014 günü saat. 19.00 sıralarında 75. Yıl Mahallesi bahse konu yerde olan işyerinin çatısında çalışan Y.Y. isimli işçi dengesini kaybederek düşmüş ve yaralanmıştır. Şahsın tedavisi devam etmektedir C.Savcısınca şahsın durumunun takip edilmesi, olumsuz gelişmede bilgi verilmesi, aksi halde ifadesinin alınarak evrakın ikmalen gönderilmesi talimatı verilmiştir. Olay ile ilgili olarak E.Ç.’ un bilgi veren olarak ifadesi alınmıştır.

 3)

 

.

 

SUÇ NEVİ

: KAYIP ŞAHIS

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: KENDİ İSTEĞİ İLE AYRILARAK

 

SUÇ ADRESİ

: AKMESCİT MAH. YUNUSEMRE

 

KAYIP ŞAHIS

: F.A.

 

MÜŞTEKİ

: İ.A.

 

OLAYIN ÖZETİ :19.05.2014 günü saat:23.05 sıralarında  müşteki İ.A.'nın alınan ifadesinde; 18.05.2014 günü saat:15.00 sıralarında Manisa Merkeze bağlı bir köyde ailecek piknik yaptığını, oğlu F.A. piknik yerinden ayrılarak gittiğini, polis marifetiyle bulunarak tarafına teslim edilmesini, kaybolduğu süre içerisinde başına herhangi bir kötü olaya maruz kalması durumunda sebep olan şahıs ve şahıslardan davacı ve şikayetçi olduğunu beyan etmiştir.

 4)

 

 

 

SUÇ NEVİ

: ZEHİRLENME

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: AĞAÇLARI İLAÇLADIĞI SIRADA İLACA MARUZ KALMAK

 

SUÇ ADRESİ

: BAHÇELER MAH. DEMİRCİ

 

MÜŞTEKİ

: İ.B.

 

OLAYIN ÖZETİ : 20.05.2014 günü saat 10:26 sıralarında Demirci Devlet Hastanesi görevlilerinin 155 Haber Merkezimizi arayarak zehirlenme sonucu bir şahsın getirildiğini bildirmeleri üzerine ekip hastaneye sevk edilmiş, zehirlenen şahsın İ.B. olduğu anlaşılmış ve tahkikata başlanmıştır.

 

 

 

 5)

 

 

 

 

 

 

SUÇ NEVİ

: HIRSIZLIK OLAYLARI (DİĞER)

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: TEL ÖRGÜLERİN ÇALINMAYA ÇALIŞMASI

 

SUÇ ADRESİ

: M.O.S.B. YUNUSEMRE

 

MÜŞTEKİ

: C.A.

 

ŞÜPHELİ

: S.D.

 

OLAYIN ÖZETİ : Manisa organize sanayi bölgesi 1. kısım Hasan Türek bulvarı üzerinde bulunan bahse konu iş yerinin ön tarafında hurda malzemelerin olduğu alanda S.D. isimli şahsın hurdalık alanda atıl vaziyette bulunan Organize sanayi bölgesine ait tel örgülerin bir kısmını aracına yüklerken ihbar edilmesi üzerine olay yerine giden ekip tarafından şahıs etkisiz hale getirilerek söz konusu şirketin sorumlusu olan C.A.’ nın ifadesi alınarak, şüphelinin tel örgüleri alırken gördüğünü ve polise bildirdiğini beyan etmiş, olay ile ilgili olarak C.Savcısına bilgi verilmiş müşteki ve şüphelinin ifadesi alınarak düzenlen tahkikat evrakı ikmalen gönderilecektir.

 6)

 

(

 

SUÇ NEVİ

: YARALAMA İHMAL VE KAZAEN(MÜESSİR FİİL)

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: DÜŞME NETİCESİ YARALANMA

 

SUÇ ADRESİ

: 50. YIL MAH. YUNUSEMRE

 

MÜŞTEKİ

: S.G.

 

OLAYIN ÖZETİ : 20.05.2014 günü saat:15.30 sıralarında 50. Yıl Mahallesi bahse konu yerden hastaneye yüksekten düşme neticesi S.G.’ ün intikal ettiğini hastane polisinin bilgi vermiştir. S.G.’ ün tedavisinin devam ettiğinden ifadesi alınamamıştır. Olay ile ilgili müracaat savcımıza bilgi verildiğinde ''Müştekinin ifadesinin alınarak düzenlenen tahkikat evrakının ikmalen gönderilmesi'' talimatı alınmıştır.

 7)

 

 

 

SUÇ NEVİ

: GASP VE YAĞMA (TEŞEBBÜS)

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: YAĞMAYA TEŞEBBÜS

 

SUÇ ADRESİ

: BEŞEYLÜL MAH. ALAŞEHİR

 

MÜŞTEKİ

: H.P.

 

ŞÜPHELİ

: S.T.

 

OLAYIN ÖZETİ : 20.05.2014 günü saat 17.15 sıralarında İlçemiz Cumhuriyet Meydanında ekibimizin yanına gelen müşteki H.P., bir şahsın kendisine bıçak çekerek para istediğini belirterek Hemzemin geçide doğru ilerleyen şahsı göstermesi üzerine şahsın yanına yaklaşıldığında elindeki bıçağı yere attığı görülmüş, bıçak yerden alınarak muhafaza altına alınmış, şüpheli S.T. ekiplerimizce yakalanarak Polis Merkezi Amirliğimize intikal ettirilmiş, müşteki H.P. ifadesinde köfte yapıp sattığını, Pazar girişinde saat 16.00 sıralarında S.T.' un acıktığını söylemesi üzerine köfte yapıp verdiğini, saat 17.00 sıralarında şahsın yeniden gelerek yine köfte istediğini, köfteyi yeni verdiğini ve veremeyeceğini söylemesi üzerine, konuşmayacaksın, gene yapacak gene verecen lan diyerek cebinden çıkardığı bıçak ile üzerine yürüdüğü, bıçağı kendisine doğru salladığını, bıçağın tişörtünün sol cebin alt kısmına isabet ettiğini,  tişörtünün hafif şekilde kesildiğini, yaralanmadığını,  olay yerinde bulunan P.S.' in şahsı tuttuğunu, davacı ve şikayetçi olduğunu belirtmiştir. S.T.'un alınan Dr. Raporunda BTM ile iyileşeceği, 3.37 promil alkollü olduğu belirtilmiş, şahsın aşırı alkollü olması nedeniyle henüz ifadesi alınamamış, Nöbetçi C.Savcısının talimatları ile 21.05.2014 günü mevcutlu olarak C.Başsavcılığına sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır. P.S. isimli şahsın bilgi sahibi olarak ifadesi alınmıştır.

       

 

 

 

                                                    TRAFİK BİLGİLERİ

TRF.TES.VE DNT. ŞB. MD.LÜĞÜ         

1-      235 araç kontrol edilmiştir.                                

2-      144 sürücüye ihbarname

3-        26 sürücüye ceza puanı uygulanmıştır.

      4-     7 adet trafikten men edilmiştir.

      5-     5 adet trafik kazasına bakılmıştır.

      6-     1 alkollü araç kullanmak (Mad.48/5)             

 

SUÇ NEVİ

: ÖLDÜRME OLAYLARI (KASTEN)

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: BIÇAKLI OLARAK KARŞILIKLI KAVGA ETMEK SURETİYLE

 

SUÇ ADRESİ

: CUMHURİYET MAH. SALİHLİ

 

MAKTÜL

: V.C.

 

ŞÜPHELİ

: T.K.

 

OLAYIN ÖZETİ : 21/05/2014 günü saat:04:00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Gürsel Caddesindeki bahse konu boşluk alanda meydana gelen Silahla Kasten Adam Öldürme olayı ile ilgili olarak, olayda bıçakla yaralanan V.C. kaldırıldığı Salihli Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen EXS olmuş, olay yerinde V.C.'ın yattığı yerde bir adet koyu renkli kanlı tişört, yerde kan lekeli ve siyah renkli katlanabilir, yaklaşık uzunluğu 18-20 cm olan, emniyet mandalı bulunan uç kısmı lekeli vaziyette yarım sustalı tabir edilen bıçak delil olma nedeniyle olay yeri inceleme ekibince incelenmek üzere alınmıştır. Olayın şüphelisi olan T.K. isimli şahıs ise 04:35 sıralarında İdaremiz Mitatpaşa Mahallesi Mitatpaşa Caddesi üzerinde yürümekte zorluk çektiği ve beyaz tişörtünün bel kısmında yoğun kan lekesi bulunduğu görülmüş ve adı geçen şahıs Polis Merkezi Amirliği görevlilerince yakalanmış, yapılan üst aramasında sol arka cebinde bir adet siyah renkli, sap kısmı 11 cm, kesi kısmı 9 cm olan yarı sustalı tabir edilen bıçak bulunmuş ve üzerinde yer yer kan lekesi mevcut olduğu görülmesi üzerine incelenmek üzere olay yeri inceleme ekibimize teslim edilerek şüpheli T.K.'un bel kısmından yaralı olması ve kanamasının devam etmesi üzerine 112 ambulans ile tedavisi için Salihli Devlet Hastanesine gönderilmiştir. Olayla ilgili olarak, H.K., A.C.K. ve Y.A. isimli şahısların bilgisi alınmış, konu hakkında günün Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş ve Şüpheli T.K.'un tedavisinin ardından şüpheli olarak ifadesi alınıp göz altına alınması ve hakkında tanzim edilen evraklar tamamlandıktan sonra MEVCUTLU olarak gönderilmesi talimatı gereğince gerekli tahkikata başlanmıştır.

   2)

 

 

SUÇ NEVİ

: İŞ KAZASI

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: FORKLİF ÇARPMASI SONUCU YARALANMA

 

SUÇ ADRESİ

: KEÇİLİKÖY OSB . YUNUSEMRE

 

MÜŞTEKİ

: S.Y.

 

ŞÜPHELİ

: G.Y.

 

OLAYIN ÖZETİ : 21.05.2014 günü saat:11:10 sıralarında M.O.S.B. faaliyet gösteren bahse konu fabrikada  müşteki S.Y.' a fortlif çarpması sonucu iş kazası meydana gelmiş, S.Y.  tedavisi yapılmak üzere Celal Bayar Hastanesine intikal ettirilmiş, yapılan muayenesinde hayati tehlikesi olmadığı anlaşılmış, tedavisi devam ettiği için ifadesi alınamamıştır. Hazırlanan tahkikat evraklarının ikmalen gönderilmesi yönünde talimat alınmıştır.

   3)

 

.

 

SUÇ NEVİ

: KAYIP ŞAHIS

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: KENDİ İSTEĞİ İLE EVDEN AYRILARAK

 

SUÇ ADRESİ

: ADNAN MENDERES MAH. MERKEZ

 

KAYIP ŞAHIS

: B.A.

 

MÜŞTEKİ

: N.Ö.

 

OLAYIN ÖZETİ : 21.05.2014 günü saat:09:45 sıralarında müşteki N.Ö.'in alınan beyanında, öz kızı B.A.'un 18/05/2014 günü saat:17:30 sıralarında evden ayrıldığını ve bir daha eve dönmediğini, kızının cep telefonu kullanmadığını, hayatından endişe ettiğini, kızının gitmesi muhtemel yerlerden araştırdığını; ancak bulamadıklarını Polis Marifetiyle bulunması için araştırma yapılmasını istediğini belirtmiştir.

    

   4)

 

 

 

 

SUÇ NEVİ

: YARALAMA İHMAL VE KAZAEN(MÜESSİR FİİL)

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: ÇATIDA ETERNETİN KIRILMASI SONUCU

 

SUÇ ADRESİ

: GAZİLER MAH. SALİHLİ

 

MÜŞT-ŞÜPH

: S.G.

 

OLAYIN ÖZETİ : 21.05.2014 günü saat 16:45 sıralarında müşteki sıfatı ile S.G.' ın alınan ifadesinde, olay günü saat 18:30 sıralarında annesinin ikametine gidip tek başına arızalı olan güneş enerjisini kontrol için çatıya çıktığı sırada eternetin kırılması sonucu yere düşüp yaralandığını, olayda hiç kimsenin bir kusurunun bulunmadığını, olay ile ilgili şikayetinin bulunmadığın beyan etmiş, Hayati tehlikesi yoktur, BTM ile giderilemez, Sol dirsekte kırık mevcut, Geçici rapordur, Kesin rapor Ortopedi uzmanı tarafından verilecektir şeklinde doktor raporu tanzim edilmiştir. Olay ile ilgili olarak hazırlanan tahkikat evrakı ikmalen gönderilecektir.

   5)

 

 

SUÇ NEVİ

: YARALAMALI TRAFİK KAZASI

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: ÇİFT TARAFLI

 

SUÇ ADRESİ

: GAZİLER MAH. SALİHLİ

 

MÜŞTEKİ

: A.Ş.

 

ŞÜPHELİ

: H.Ö.

 

OLAYIN ÖZETİ : 21.05.2014 günü saat 12:15 sıralarında İlçemiz Gaziler Mahallesi bahse konu kavşakta H.Ö.' in sevk ve idaresindeki 45 NZ .. plaka sayılı Traktör ile, yine A.Ş.’ nun sevk ve idaresindeki 45 SB ..plaka sayılı motosikletin çarpışması sonucu yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş, kaza sonucu yaralı motosiklet sürücüsü A.Ş. isimli şahıs 112 unsurları ile devlet hastanesine intikal ettirilmiş, trafik ekibimiz kaza yeri tespit tutanağı tanzim etmiştir. Kazada yaralı A.Ş. isimli şahıs ilk tedavisi sonucu Manisa Devlet Hastanesine sevk edildiğinden dolayı ifadesi alınamamış, şahsın hayati tehlikesi yoktur, Elmacık kemiği ve çenesinde kırık mevcuttur. Geçici rapordur, kati rapor ilgili uzmanca verilecektir şeklinde doktor raporu tanzim edilmiştir. Şüpheli sıfatı ile H.Ö.' in alınan ifadesinde, motosiklet sürücüsü A.Ş. isimli şahıs hakkında şikayetçi olmadığın beyan etmiş, darp cebir izi yoktur, alkolsüzdür şeklinde doktor raporu tanzim edilmiş olup, tahkikat devam etmektedir.

   6)

 

 

SUÇ NEVİ

: HIRSIZLIK OLAYLARI (İŞYERİNDEN)

 

İŞLENİŞ ŞEK.

: İŞ YERİNDE BULUNAN MALZEMELERİN SATILMASI

 

SUÇ ADRESİ

: İSTASYON MAH. SARUHANLI

 

MÜŞT-ŞÜPH

: M.B.

 

MÜŞT-ŞÜPH

: V.K.

 

OLAYIN ÖZETİ :  21.05.2014 günü saat:13.00 sıralarında yapılan bir ihbar üzerine Saruhanlı Manisa Yolu üzerinde faaliyette olmayan yemek fabrikasına intikal edildiğinde V.K. isimli şahıs M.B.' un kendisine hitaben malzemeler nerede şeklinde tehdit ettiğini şahıstan  davacı ve şikayetçi olduğunu belirtmiş, M.B. isimli şahıs ile yapılan görüşmede Manisa Merkezde faaliyet gösteren bir iş yerinin danışmanı olduğunu, tanesi 7,5 TL olan 906 adet plastik sepet, tanesi 33 TL olan 880 adet 220 LT lik plastik mavi renkli turşu bidonu ve tanesi 4200 TL olan 3 adet 20 tonluk tankların yerinde olmadığını, bu malzemeleri V.K. isimli şahsın sattığını şirketi adına şahıstan davacı ve şikayetçi olduğunu beyan etmiştir.

      

 

 

 

                                                    TRAFİK BİLGİLERİ

TRF.TES.VE DNT. ŞB. MD.LÜĞÜ         

1-      247 araç kontrol edilmiştir.                                

2-      197 sürücüye ihbarname

3-       22 sürücüye ceza puanı uygulanmıştır.

      4-   13 adet trafikten men edilmiştir.

      5-     - adet trafik kazasına bakılmıştır.

      6-    2 alkollü araç kullanmak (Mad.48/5)             

 

BÖLGE TRF. DNT. ŞB. MD.LÜĞÜ

1-  1391 araç kontrol edilmiştir.

2-    351 sürücüye ihbarname

3-   174 sürücüye ceza puanı uygulanmıştır.

4-     29 adet trafikten men edilmiştir.

5-      2 adet trafik kazasına bakılmıştır.

6-      - alkollü araç kullanmak (Mad.48/5)

BÖLGE TRF. DNT. ŞB. MD.LÜĞÜ

1-  1397 araç kontrol edilmiştir.

2-    325 sürücüye ihbarname

3-   162 sürücüye ceza puanı uygulanmıştır.

4-     17 adet trafikten men edilmiştir.

5-      1 adet trafik kazasına bakılmıştır.

6-     5 alkollü araç kullanmak (Mad.48/5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşçiler Eylemi Sona ErdirdiÖnceki Haber

İşçiler Eylemi Sona Erdirdi

Madenci Şehit Çocuğu Sünnet olduSonraki Haber

Madenci Şehit Çocuğu Sünnet oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar