MADEN İŞ SENDİKASI

BAKANLAR BİRBİRLERİNDEN Bİ HABER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Başbakanın, sık sık Bakanların söylediklerinin aksine onları küçük düşüren, yalancı durumuna düşüren açıklamalarına şahit olmaktayız. Başbakandan aşağı kalmayan bakanlar da birbirleriyle tamamen zıt açıklamaları toplumda kafa karışıklığına neden olmaktadır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “kuraklık nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da baraj sularının azaldığını ve sonuç olarak enerji yetersizliğinin yaşandığını işte bu nedenden dolayı Bulgaristan, artı İran ve Gürcistan’dan elektrik ithal etmeyi düşünüyoruz” diyerek ülke gündemine elektrik ithalatını getirmiş oldu.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU ise; Dicle - Fırat Havzasındaki barajlarımızda yüzde 50'den fazla bir doluluk var. İstediği kadar enerji üretebilir'' diyerek tam aksi bir açıklama yapmıştır.

         Bakanların birbirine aykırı açıklamaları AKP Hükümeti içerisindeki uyumsuzluğu göstermektedir. Vatandaş hangi bakana inanacağını bilmemektedir.

         Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU’nun ayağı yere basmayan açıklamalarını daha öncede duymuştuk.

Manisa Çal dağında 200.000 ağacın kesilmesi için verdiği iznin altına attığı imzayı unutarak “benden önceki bakan izin verdi” diyecek kadar gayri ciddidir.

         “Gediz nehrinde balık tutacağız” sözünü kendisi bile unuttu fakat biz unutmadık.

      Mecliste verdiğim soru önergelerine cevap vermeyerek, ya da konuyla ilgisi olmayan cevaplar göndererek Meclisin Anayasal denetim yetkisini hiçe sayan bir bakanın, vatandaşa doğru bilgi vermesi beklenemez. Bu ülkede, 342.571 hektar orman alanı yok olmuşsa, barajlar kurumaya yüz tutmuşsa bunun tek sorumlusu Veysel Eroğlu’dur.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sayın Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla

                                                                                                     Hasan ÖREN   Manisa Milletvekili

 

Yaptığınız açıklamada; kuraklık nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da baraj sularının azaldığını ve sonuç olarak enerji yetersizliğinin yaşandığını işte bu nedenden dolayı Bulgaristan, artı İran ve Gürcistan’dan elektrik ithal etmeyi düşünüyoruz” diyerek elektrik ithalatı yapılacağını belirttiniz.

Fakat sizden bir gün sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU Dicle - Fırat Havzasındaki barajlarımızda yüzde 50'den fazla bir doluluk var. İstediği kadar enerji üretebilir'' diyerek enerji sıkıntısı olmadığını açıklamıştır.

İki sayın Bakanının birbirlerinde tamamen aksi yönde açıklama yapmalarından dolayı Hükümet içinde ciddi bir uyum sorunu olduğu iddia edilmektedir.

Bunlara göre;

1-    Sayın Bakanların açıklamalarından hangisi doğrudur?

2-    Elektrik ithalatının yapılacağı tarihler ve enerji miktarı belirlenmiş midir?

3-    Elektrik ithalatı için bütçeden ne kadar kaynak ayrılmıştır?

4-    Yaptığınız açıklama, vatandaşlarda elektriğe zam geleceği endişesi yaratmıştır. İthalattan sonra elektriğe ne kadar zam gelecektir? 

                                                                                                                   

                                                                                                         

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucudan 9 kişi Tutuklandı.Önceki Haber

Uyuşturucudan 9 kişi Tutuklandı.

Somada 23 Nisan Coşkuyla KutlandıSonraki Haber

Somada 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar