Belediyede Kapılar Söküldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Manisa'nın Soma ilçesinde 31 Mart seçimlerinden sonra seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi CHP belediye başkan adayı ve belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldılar.

Cengiz Topel Meydanı’nda düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından belediyenin önünde kısa bir konuşma yapıldı daha sonraları makam odasına geçilerek makam odasının kapısı söküldü.

CHP Soma belediye başkan adayı ve meclis üyeleri 31 Mart seçimlerinde 21+3 belediye meclisini ve belediye başkanlığını kazanmıştı. Parti önündeki kutlamalar sonrası. Kısa bir konuşma yapan Sercan Okur şunları söyledi.

 

“Ben gururu sevince kelimelere sığdırmam mümkün değil. Bunu sen başardın diyorlar ben başarmadım. Biz başardık. Biz birlik olduk beraber olduk birlikte başardık. Ben sizlere hep güvendim önümde arkamda sağımda solumda olacağınıza hep güvenmiştim. Sizler de benim güvenimi boşa çıkarmadınız. Dedi.”

 

 Sonra parti önünde oyun havaları ile birlikte kutlama oldu. Soma Adalet Sarayı'na giderek, Soma 2 asliye hukuk hakimi ilçe seçim kurulu Başkanı hakim Deniz Vidinel den başkanlık mazbatası alındı.

 

Kısa bir konuşma yapan Hâkim     Deniz Vidinel   “Soma ilçesinde 2024 mahalli idareler seçimini demokratik olarak başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Halkın  iradesi sandıkta vuku bulmuştur.

 

 Kazanan belediye başkan adayımızı belediye meclis üyelerini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Kesinleşen seçim sonuçlarına göre tanzim etmiş olduğumuz mazbatamızı hayırlı olması temennisiyle kıymetli avukat bey'e takdim etmek istiyorum. Ayrıca avukat beyin nezdinde 5 Nisan avukatlar gününü birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum, başta Soma ilçesi avukatları olmak üzere tüm avukatların avukatlar gününü de şimdiden kutlamak istiyorum.”

 

Sercan Okur ise mazbatasını aldıktan sonra “duruşmalarda bir arada oluyorduk. Kendisiyle sağ olsun. Soma'da gerçekten çok kıymetli centilmence seviyeli güvenlik içinde huzurlu bir seçim dönemi geçirdik. Tabii ki seçimlerin böyle bir huzur içerisinde geçirmek kendisinin ve çalışma arkadaşlarının çok büyük katkısı var.

 Ben öncelikle ilçe seçim kurulu Başkanı  ve ilçe seçim kurulu müdürümüze ve personeline tüm sandık kurulu üyelerimize diğer siyasi partinin adaylarına ve yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Kazasız belasız seçimleri tamamladık mazbatamızı aldık.”

 

Daha sonraları Atatürk Caddesi nden yürüyerek Cengiz Topel meydanına gelindi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından. Devir teslim törenine geçildi.

 31 mart'tan önceki AK partinin belediye başkanı Ali Tulup devir teslim öncesi şunları söyledi.

 

“Hepinizin bildiği gibi bankacılıktan sonra 2004 yılında Turgut Alp belediye Başkanı olarak göreve başladım. 2 dönem belediye başkanlığı yaptım. Manisa'nın büyükşehir statüsüne girmesiyle Soma Belediyesi'nde meclis üyesi olarak göreve başladım.

 O zamanki mevcut başkan Hasan Ergene'nin milletvekilliğine adaylığının koymasının ardından Soma belediye meclis’inin seçtiği belediye Başkanı oldum.

 

 2019'da da partimizin beni aday göstermesi ile bugüne kadar da Soma belediye başkanlığı görevine devam ettim. Benim önceliğim şu oldu. Ben hiçbir zaman Milli eğitim'den gelen talepleri geri çevirmedim. Yapmış olduğumuz gençlik merkezi ile gençlere verdiğimiz önemi ifade etmek istiyorum. Belediyemizin borcu yok kasada paramız da var.”Dedi

 

Daha sonra konuşma yapan seçimi kazanan Sercan Okur şunları söyledi.

 

“Başkanımız Ali Tulup'a şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel seviyeli bir seçim dönemi geçirdik.

 Seçim döneminde kin ve nefret değil sevgi saygı ve centilmenlik ön plandaydı. Bu nedenle seçime giren tüm aday arkadaşlarıma, siyasi partilerin yöneticilerine, teşekkür ediyorum.

 

Sizlerin huzurunda parti rozetini çıkarıyor, sayın ilçe başkanımıza emanet ediyorum. Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil tüm Somalıların ve herkesin belediye başkanı olacağım.

Kimseyi kimseden ayırmadan particilik ve hemşirecilik yapmadan haktan ve hukuktan ayrılmadan, liyakatte önem vererek, sevgi ve saygı çerçevesinde başkanlık yapacağım.

 

 Kıymetli Somalılar, şarjlı matkaplar tornavidalar hazır mı? Dedi ve sonraları belediyenin makam odasının kapısı söküldü.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Ekiplerinden DenetimÖnceki Haber

Trafik Ekiplerinden Denetim

Vali Ünlü, Yerin Metrelerce Altında Madencilerle İftar YaptıSonraki Haber

Vali Ünlü, Yerin Metrelerce Altında Made...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar