Biz Köylü Olarak Toprakların Satışına Karşıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Bergama köylüsüne ait olan ,  satış kararlarındaki hukuksuzluğa ve yaptığımız itirazlara rağmen "Ben yaptım oldu" edasıyla 30 Kasım 2021 tarihinde Bergama Belediyesi'nce yapılan ihale ile Ferizler, Kadıköy,  Aşağıkırıklar köylerimize ait ata mirası tarlalar köylünün elinden çıkmış - çıkarılmış oldu.

KİM - NASIL- NİÇİN sorularını ve bunlara karşılık gelen cevapları elbette soracağız. Elbette sorularımıza karşılık gelen cevapları da vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

AKP'li Bergama Belediye Başkanı Hakan KOŞTU 'nun kendi konuşmalarında  "Bundan güzel alışveriş olur mu?" deyimiyle  devam eden tüm alışverişlerin   takipçisiyiz !

Her konuşmasında, hemen hemen her yağan yağmurla birlikte klasik haline getirilerek, hatta sms metinlerine bile malzeme edilerek gündemde tutulmaya çalışılan Bergama Kültür Merkezi ve orada oluşturulan alışveriş mekanları ile ilgili bilgi sahibi olmak için başkanın kendisini orada bulunan vatandaşlarımızla sohbet etmeye davet ediyoruz. Bazı aksaklıklar yaşansa da;  bugün Bergama Belediyesi Meclis oturumlarına, kültür, sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan geçmiş dönem Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan ve Yönetimince Bergama'ya kazandırılan eserlerden biri olan BerKM Bergama'ya yakışan bir şekilde, Bergama'lının malı olarak karşımızda durmaktadır.

Sap ile saman birbirine karıştırılmak istenmektedir.

Yapımı için  Bergama'lının hiçbir malı hiçbir kuruma devredilmemiş, şu an hali hazırda bulunan işyerlerinin kirası da yine Bergama Belediyesi kasasına hala aktarılmaya devam etmektedir. Hiçbir esnaf kapı dışarı edilmemiş, "ok yaydan çıktı mantığıyla" da hareket edilmemiş , Bergama'ya süreç sonunda güzel bir eser kazandırılmıştır. Bergama'da kültür ve sanatın merkezi konumunda olan bu eser maalesef maksatlı bir sekilde hedef saptırmak üzere konuşmalarda sıkça başkan tarafından  dile getirilmektedir. Bu konuda başkanı bilgi sahibi olabilmesi açısından sokağa, vatandaşlarımızla konusmaya , bilgi almaya davet ediyoruz.

Bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek ayıptır .

Seçimlerden önce yol vaadiyle işbaşına gelen belediye yönetiminin, Bergama' yı yeniden inşa ediyoruz diyerek yaptığı yolların da ilk yağmurda çöktüğünü ne yazik ki izlemiş bulunmaktayız.

Siyasi partileri siyasi emeller üzerinden yatırımlarına karşı çıkmakla suçlayan Baskan KOŞTU, unutmamalıdır ki son seçimde aldığı oy oranına yakın bir oyu da muhalefet almıştır. Muhalefet partisi ve Bergama' da yaşayan, havasını soluyan vatandaşlar olarak görevimiz; Bergama'nın menfaatlerini savunmak, Bergama'lının malını korumaktır. Kamu menfaatine olan tüm yatırımların arkasında, kamu menfaatine olmayan tüm satışların karışındayız.

Bergama'nın kalbi Millet Bahçesi yapımı ile tekrar atacak derken;  Stadyum bölgesindeki esnafin da belirsizlikten kalbi duracak! Farkında mısınız ?

Döviz kuru almış başını gitmiş, çiftçi tarlasını artan girdi maliyetleri yüzünden ekip biçmekten nerdeyse vazgeçmiş, emekli bir simit alamaz hale gelmis, işçi alım gücünü kaybetmiş, genç geleceğe güvenini yitirmiş, iktidar partisinin Bergama' daki Belediye Başkanı hala inşaattan, kalp atışından, satıştan bahsetmektedir.

Apar-topar karar alarak terk edilen belediye binasının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı bölgesindeki esnaf bugünlerde o kadar zor duruma düşürülmüştür ki;  belli bir saatten sonra çarşıda in-cin top oynar vaziyette, erkenden dükkanlarını kapatmakta hatta artan hırsızlık vakaları nedeniyle geceleri nöbet bile tutmaya başlamışlardır. Bugünden sonra Bergama' ya yapacağınız en büyük hizmet;  görev süreniz doluncaya kadar Bergama'ya ait olan emanet varlıkları korumanızdır. Ne yazık ki Bergama halkı artık sizden hizmet beklemekten çoktan vazgeçmiş, görev sürenizin bitimini sabırsızlıkla beklemektedir.

Son olarak muhalefeti  projelere sahip çıkmaya davet eden AKP'li Bergama Belediye Başkanına sesleniyoruz:

- Esnafı mağdur edecek hicbir projeyi desteklemiyoruz.

- Selinos Kanal Projesiyle mağdur ettiginiz Ulucami Mahallesi sakinleri huzur bulmadan bu projenizi de desteklemeyecegiz.

- Belediye imkanlarıyla yapamadığınız, köylünün tarlasını satarak yapmayı hedeflediğiniz yol, park, bahce vb.tüm projelerinizde de sizleri insafa davet ediyoruz.

- Kamu yararına olmayan ne varsa tümünü sahiplenmeyeceğiz. Sonuna kadar takipçisi olacağız.

Çünkü bize bu muhalefet yetkisini 2019 Yerel secimlerinde halkımız oylarıyla vermistir. En yakın yerel seçimde de sizlere gereken cevabını verecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anten Tamirine Çıktı. Apartman Boşluğuna DüştüÖnceki Haber

Anten Tamirine Çıktı. Apartman Boşluğuna...

AKP’nin 20 yıllık iktidarında ülkemiz tarım ve hayvancılıkta bitti.Sonraki Haber

AKP’nin 20 yıllık iktidarında ülkemiz ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar