MADEN İŞ SENDİKASI

Bölge Isıtma Sisteminde Çalışma Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber altı 2 komulabilir

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri arasında yer alan bütçe içi işletme kurulması için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınması içeren teklif görüşüldü. Teklif ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Soma bölge ısıtma sistemin bütün işlemlerini yapmak üzere işletme kurulması gerektiğini söyledi. Meclis üyelerinin değerlendirmesine sunulan teklif oy birliği ile kabul edildi.

 

         Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısında, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın bütçe içi işletme kurulması yönündeki teklifi görüşüldü. Konu hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Uluturhan, “Soma Belediyesi’nden devralmış olduğumuz bölge ısıtma sisteminin işletilmesi, satışı ve dağıtımı ile gündem maddelerinde diğer belirlemiş olduğumuz faaliyet konusundaki alanlarla ilgili bütçe içi işletme kurulması gerekmekte. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan izin almamız gerekiyor” dedi.

Oy birliği ile kabul edildi

         Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile bölge ısıtma sisteminin Büyükşehir Belediyesi’ne devrolması ile ilgili protokol imzalandığını hatırlattı. Başkan Ergün, “Artık Soma’da, Soma Belediyesi’nin bölge ısıtma sistemi noktasında yapmış olduğu yatırımı bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz. En kısa sürede abonelik işlemlerini tamamlayacağız. Allah nasip ederse orta vadede de bu kolu Kırkağaç’a uzatacağız. O açıdan oradaki bütün bu işlemleri yapmak üzere böyle bir işletme kurulması gerektiği için bu teklif geldi. Isıtma sisteminin yanı sıra bununla birlikte akaryakıt, ekmek fırını, sosyal tesis, büfe, totem, raket ve reklam levhası işletilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalar yapılabilecek” diye konuştu. Konuşmaların ardından bütçe içi işletme kurulması için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmasını içeren teklif oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maden İş Sendika Üyeleri Ankara'da haklarını aradılar Önceki Haber

Maden İş Sendika Üyeleri Ankara'da hakl...

 “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kayıp/kaçak bedeli tahsilatının hukuksuz olduğunu itiraf etmiştir”Sonraki Haber

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı kayıp...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar