BÜYÜKŞEHİRİN SOMALILARA KIŞ EZİYETİ BİTMİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Somalıların çilesi haline ısınma problemi gün geçtikçe artarak devam ediyor. Özellikle Bölgesel Sıcak Su Isınma Sistemi kullanan vatandaşlar, sık sık yaşanan arızalar nedeniyle adeta isyan etmenin eşiğine geldi. Ardı ardına yaşanan kesintilerin bezdirdiği Somalılar sokakta toplanıp yaşanan duruma ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e tepki gösterirken; CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek de yeni bir açıklama yaparak “Artık yeter!” dedi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri yine alarm verdi. Her yıl kış aylarında, ihmaller ve beraberinde oluşan arızalar nedeniyle defalarca battaniyeye, elektrikli ısıtıcılara, klimalara mahkum bırakılan vatandaşlar tekrar mağdur edildi.

SOMALILAR SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN TOPLANDI

Geçtiğimiz hafta termik santralde yaşandığı belirtilen sorunlardan dolayı günlerdir bölgesel ısıtma sistemlerine sıcak su verilemedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ise günler süren mağduriyete karşı, sadece SMS aracılığıyla bilgilendirme yapmakla ve termik santrale cezai işlem uygulayacaklarını söylemekle yetindi. Yaşanan bu olumsuz durumun kısa aralıklarla sık sık tekrarlandığını dile getiren Somalı vatandaşlar da bir sitenin önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e veryansın eden Somalılar muhattap bulamadıklarından yakındı. İşte vatandaşların o sözleri;

 

“KEŞKE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLANMASAYDIK”

Ayşe Kurtuluş; “Aynı şeyi sürekli gündeme getiriyoruz. Aynı zamanda şikayetlerimizi bildirmeye gidiyoruz. Ama ne yazık ki bize söylenen “Siz gidin biz geliyoruz arkadan. Arızalara bakacağız” deniliyor. Ama ne yazık ki üç seneden beri arızalara bakılmadı. Arızalara bakılmadığı halde bizden sürekli arıza parası, bakım parası alınıyor. Dışardan okunuyor ona da ayrı para alınıyor. Biz çok mağduruz. Misafirlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, hastalarımız var. Sıcak su sürekli kesiliyor. 3-4 gündür ne yazık ki yine yok. Kışı çok zor geçiriyoruz. Her sene hep aynı sadece bu sene değil. Yüksek faturalardan da çok şikayetçiyiz. Sadece sıcak su ile ısınma değil birçok sorunumuz var. Keşke büyükşehire bağlanmasaydık. Soma hiçbir hizmet almıyor. Çok şikayetçiyiz. Biran önce değişim istiyoruz.”

“PARAYI ALDIKLARI GİBİ DE HİZMET VERMİYORLAR”

Ali Küçük; “Aynı sorunlar. Kış aylarında hiç ısınamadık. Bakım ve onarım parası almayı biliyorlar. Parayı aldıkları gibi de hizmet vermiyorlar. Daha ne diyeyim? Diyecek bir şey yok. Klima veya elektrikli soba ile ısınıyoruz bu kez de ayrıca elektrik parası ödüyoruz. Bize bu sıcak suyu vermeseler daha iyi.”

 

Mehmet Atik; “Mağduruz biz. Isınamıyoruz ama ücrete gelince almasını biliyorlar. Şikayetçiyiz.”

 

 

“ŞEHİRDE DEĞİL KÖYDE YAŞIYORUZ SANKİ”

Sami Günal; “Sıcak su şuan için yaşadığımız bir sıkıntı. Ama ben şunu söylüyorum; bir kent kültürü yok. Belediye bunu yapmalıydı. Şu çevremize bakın. Ben belediyenin bir gün geldiğini görmedim. Ben Soma’da doğdum büyüdüm bu kadar laçkalık görmedim. Temizlik hizmetleri hakeza. Söylenecek bir şey yok, şehirde değil köyde yaşıyoruz sanki. Ben artık sıcak su ısınma sistemini proje olarak bile görmüyorum. Milleti sömürüyorlar, ısındık diyorlar. Doğalgaz neden getirilmiyor?”

“SEÇİM ZAMANI DİYE CENGİZ ERGÜN BİZE İLK KEZ MESAJ GÖNDERDİ”

 

Ali Mecit; “Yıllardan beri sıcak su kullanıyoruz. Sıcak su sistemini kullananlar Soma’da en büyük problemi yaşayanlardır. Doğalgaz kullananlar bu problemden kurtuldu. Ama tabi bir şeyler iyi olsun diye başlamıştı bu sıcak su sistemi. İşte Soma’nın havası daha temiz olacak gibi düşüncelerle başlanmıştı bu sisteme. Lakin her sokakta bir kazı, her sokakta bir su patlağı ve muhatap olacak bir insan bulamıyoruz. Sesimizi sosyal medya sayfalarından duyurmaya çalışıyoruz. Sonra büyükşehir veya ilçe belediyesi geliyor çözüm bulmaya çalışıyor. Ve birçoğunda da çözüme ulaşamıyorlar. Hiçbir şekilde hizmet alamıyoruz, inanın memnun değiliz. Sadece problemimiz sıcak su değil. Üç sene önce burada cadde için Cengiz Ergün ile konuştuk ama üç senedir hiçbir şey yapılmadı. Hizmet bu kadar mı zor? Sıcak su problemi hep var. Şuana kadar olan büyük problemlerden dolayı Cengiz Ergün tarafından bize hiç mesaj atılmadı. Ama seçim zamanı olduğu için mesaj gönderdi.”

 

“CENGİZ ERGÜN’E BAYAĞI DA OY TOPLAMIŞTIK, OYLA GELEN OYLA GİDER”

Mustafa Eski; “Ben bir memur çocuğuyum. Doğma büyüme buralıyım. Benim ailemden Cengiz Ergün’e en az 15 tane oy çıkmıştır. Ve ailemden, yaşadığım çevremden Cengiz Ergün’e bayağı da oy topladık. Hizmet edeceğini düşündük. Ama sıcak su ısıtma sisteminde burası pilot bölgeydi. Sıcak su ilk buraya verildi ama verildiği günden beri biz sürekli sorunlar yaşadık. Ama bu sorunlara çözüm olabilecek bir muhattap bulamadık. Dün Cengiz Ergün’den bize mesaj geldi “Cezai işlem uyguladık” denildi. Bize cezai işlem değil hizmet gerekli. Şuan klima ile elektrikli soba ile ısınıyoruz, kullanmadığımız sıcak su sisteminin parasını ödüyoruz. İnsanlar artık tepkilerini sokakta gösteriyor ama bizim de tepkimiz sandıkta olacak bunlara. Verdiğimiz oyların karşılığında hizmet göremedik. İnşallah sandıkta gereken cevabı vereceğiz. Oyla gelen oyla gider.

 

“ÇOK SORUNLARIMIZ VAR DA HANGİSİNİ SÖYLESEK?”

 

Meliha Küçük; “Kışı nasıl geçirdik, Allah’tan güneş var da ısınıyoruz. Kar yağsa, tipi olsa o zaman sıkıntı çekeceğiz. Şuanda buz gibi evin içi mesela. 3-4 gündür yanmıyor. Bize mesaj geliyor ama ne zaman çözüleceği belli değil mesajda. Arıza var diyorlar o kadar. Daha çok sorunlarımız var da hangisini söylesek?”

 

Tülin Yeşilçayır; “Kışı çok zor şartlarda geçirdik. Böyle olmaması gerekiyor. Daha önceden de gelmişlerdi, geçen sene. O zaman da yanmıyordu. Annem rahatsızdı. Biz elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyorduk. Annem vefat etti. Her şeyden çok şikayetçiyiz.”

 

“91 YAŞINDAKİ KADIN HANGİ BİRİNİN PARASINI ÖDESİN”

Hayal Günal; “Annem 91 yaşında. Kadın üşüyor, sıcak su yok, klima ile ısınıyor. Bu kadın tek başına yaşıyor. Bir emekli maaşı var babamdan. Bunun nasıl altından kalkacak? Elektrik parası. Şimdi sıcak su tekrar gelecek belki ama ona da dünyanın parası. Bakım ücreti gelecek, elektrik faturası ayrı gelecek. Ne yapsın bu kadın tek başına? Yazık. Hasta olacak kadın. O kadar zor ki bu durum.”

 

SOKAKTA DA SICAK SU SİSTEMİ SORUNU GÜNDEM OLDU

Öte yandan Soma’nın sokaklarında yapılan röportajlarda da Bölgesel Sıcak Su Isınma Sistemi ile alakalı yaşanan problemler gündem oldu. Mikrofonlara konuşan Somalı vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e olan tepkilerini dile getirirken, yerel seçimlerde değişim vurgusu yaptıkları görüldü.

 

FERDİ ZEYREK YİNE SOMALI VATANDAŞLARIN YANINDA

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, yaklaşık 10 gün önce gittiği Soma’da, vatandaşların Bölgesel Sıcak Su Isınma Sistemi sorununu gündeme taşımış ve seçilmeleri halinde Somalıların bu problemine son vereceklerini açıklamıştı. Kısa zaman sonra aynı sorunun tekrarlanması üzerine tekrar kameralar karşısına geçen Ferdi Zeyrek “Yeter artık” dedi.

“OTURDUĞUNUZ KOLTUKLARIN HAKKINI VERİN!”

Zeyrek şu açıklamalarda bulundu; “Soma’da günlerdir sıcak su akmıyor. Yetkililer vatandaşlarımızı kuru bir mesajla bilgilendirmek dışında, mağduriyeti bir türlü gideremiyorlar. Soma Termik Santrali'nin bakımsızlığı ve ihmal edilmişliği devasa bir sorun olarak karşımızda duruyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum; Oturduğunuz koltukların hakkını vererek ne yapılması gerekiyorsa ivedilikle yapın! Bu kış günü halkımızın mağduriyetini bir an önce giderin. Yeter artık!”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1510 Adet Uyuşturucu Nitelikli Sentetik Hap Ele GeçirildiÖnceki Haber

1510 Adet Uyuşturucu Nitelikli Sentetik...

Kredi Kartlarına Zam GeldiSonraki Haber

Kredi Kartlarına Zam Geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar