ÇARIK AYAĞI SIKMADAN ÇÖZÜME ULAŞMAK GEREKİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SOMA'DA MADEN İŞ SENDİKASINDAN TES İŞ SENDİKASINA DESTEK

MADEN İŞ, TES İŞ SENDİKASI SOMAYI KONUŞTU.

Soma’da sendikaları bulunan 13 Bine yakın üyesi olan Maden İş sendikası Şubeleri ve Ankara Genel Merkez Yöneticilerinden Genel Merkez Mali Sekreter Zekeriya Aydın Soma Maden iş Sendika Şubeleri Ege 1 Nolu Şube, Ege Bölgesi Şubesi, Soma Şubesi, Soma 2 nolu şube Soma Tes İş sendikası  Şube başkanı  Fehmi Tokgöz’ü ziyaret ettiler.

ZİYARETİN KONUSU SOMA

Tes İş Sendikası Tokgöz   çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Somalılar çevre mevzuatı ile ilgili olarak 13 tane termik santralin kapatılması söz konusu idi. 01 Ocak 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla bu santrallerden 7 tanesinin geçici faaliyet belgesi verilerek çalışmasına diğer 6 termik santralin ise 5 tanesinin faaliyetinin durdurulmasına 1 tanesinin kısmi olarak faaliyet göstermesine karar verilmiştir. Kısmi olarak kapatılan santralin Soma termik santrali olduğu 6 ünite olan santralin 4 ünitesi faal çalışacağı sayın bakanımız tarafından bizzat söylenmiştir. Sabah saatlerinde çevre ve şehircilik bakanlığına bağlı Manisa çevre il müdürlüğü görevlileri tarafından mühürlenmiş üretim durdurulmuş fakat sayın bakanın açıklamaları doğrultusunda akşam saatlerinde üretim yapılması için yetkililer tarafından mühürleri sökülerek gerekli çalışmalara başlanmıştır.

BİZ BU KONUDA MÜCADELE VERDİK

Soma’da Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler birlikte Ankara ziyaretimizde Soma ve Soma’nın bu konuda konumunu anlattık. Somanın sıcak su ile ısıtılması 12 Bin abonenin ısındığını 13 okul ve resmi daire Diş hastanesinin bu sıcak sudan ısındığından bahsettik.

Sivil toplum örgütleri yaptığımız toplantı sonrası şu konu ortaya çıktı.

Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşat Ersöz, ABH Enerji Koordinatörü  Mesut Dal ve Soma termik santal üretim direktörü Mehmet Öksüzler’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda Konya Şeker yetkililerinin Baca Gazı Arıtma (BGA) tesisinin yapımı ile ilgili ihale sürecinin son aşamaya geldiğini en kısa sürede ihale sürecinin tamamlanacağını ihale bittikten sonra altı ay gibi projelendirme süresinin olduğunu akabinde temeli atılarak montaj işlemlerinin başlayacağını net bir şekilde beyan etmişlerdir, bu tesislerin yapımı esnasında da termik santralin çalışması gerektiğini toplantıya katılan katılımcılarında ortak fikri olarak ortaya çıkmıştır. Dedi.

ÇARIK AYAĞI SIKARSA NE OLUR

Madenlerde üretilen kömürün 4/3 bugün santralde yakılmaktadır. Bu küçümsenecek rakam değildir üretilen 12 Milyon ton kömürün 8 Milyon ton kömür santral’de   yanıyor. Kapandığında nakliyecisinden tutunda çalışan işçiye kadar etkilenecek 13 Mayıs 2014 ‘deki maden kazasındaki yaşanan sıkıntılardan daha fazlasını yaşarız.

MADEN İŞ SENDİKASI NE DEDİ

Bu konularda hem fikiriz. Sizlerin yanınızdayız Nasıl ’ki Ankara’da verdiğiniz mücadelede Sizleri yalnız bırakmadık diyen Maden İş Sendikası Genel Merkez Yöneticilerinden Genel Merkez Mali Sekreter Zekeriya Aydın  Baca Gazı Arıtma (BGA) tesisinin yapımı ile ilgili ihale sürecinin son aşamaya geldiğini en kısa sürede ihale sürecinin tamamlanacağını ihale bittikten sonra altı ay gibi projelendirme süresinin olduğunu akabinde temeli atılarak montaj işlemlerinin başlayacağını edindiğimiz bilgiler arasında Soma’nın Santralın kapanmadan bu işlerin bu işlerin yürütülmesidir. Aksi bir şey düşünmek istemiyorum. Çünki  Ayak Çarığı Sıkacaktır. Önümüzdeki süreçte Biz Maden İş Sendikası olarak Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SOMA BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ İŞ YERLERİNDE DENETLEMELER YAPTIÖnceki Haber

SOMA BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ İŞ YERLE...

SS Soma Nakliyeciler Kooparatifinden Örnek DavranışSonraki Haber

SS Soma Nakliyeciler Kooparatifinden Örn...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar