MADEN İŞ SENDİKASI

Cuhuriyetimizin 90 yılı Çatı restoranında kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyetimize Sahip Çiıkalım
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Somada Cumhuriyetimizin 90. Yılı Kutlamaları Yapıldı.

Maden İş Çatı Restoranında Soma Atatürk Düşünce Derneğinin Düzenlediği Kutlama etkinliklerine Davetliler Katıldı Önemi anlamını konuşan Engin Haşimoğlu şöyle dedi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yılındayız, hepimize kutlu olsun. 300 yıldır dünyayı sömüren emperyalizme karşı ilk kez başarı sağlayarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 90. yılın haklı gururunu yaşamaktadır. Bize bu gururu yaşatan, özgürlüğümüzü taçlandıran, bağımsızlığımızı anlamlandıran eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün cumhuriyetimiz sorgulanmakta, vatanımızı kurtaran, ülkemizi kuran Atatürk ve devrim önderleri eleştirilmekte, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen anayasa maddeleri değiştirilmek istenmekte, Türküm demek ve andımızı okumak ırkçılık olarak algılanmaktadır. Anayasa Mahkemesi kararıyla laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu onaylanan siyasi iktidar, “ileri demokrasi” aldatmacasıyla, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye uğraşmaktadır. Bugün ülkemizde siyasi iktidar tarafından sivil darbe yapılmaktadır. Ülkemiz iç savaşa doğru sürüklenmektedir. Cumhuriyetle ve cumhuriyetin kurumlarıyla kavgalı olan siyasi iktidarın yönetiminde, ülkemiz ortaçağ karanlığına doğru yol almaktadır. Gelinen 90 yıllık sürece bakıldığında, ülkemizin çektiği sıkıntılarda az ya da çok hepimizin payı bulunmaktadır. Yıllardan beri cumhuriyetimizin temel nitelikleri bozulurken, laikliğe aykırı davranışlar yapılırken, sosyal hukuk devleti yıkılırken, aklı ve bilimi yok sayan eğitim anlayışı getirilirken, özelleştirme adı altında ulusal değerlerimiz satılırken, PKK terör örgütü ‘devlet’ gibi muhatap kabul edilirken seslerini çıkarmayanlar da, bugünkü ortamı hazırlayanların içinde yer almaktadır. Artık silkinmenin zamanı gelmiştir. Gün, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku’nu okumanın zamanıdır. Gün, tam bağımsızlık ve emperyalizm karşıtlığı çizgisinde bilinçli bir örgütlenmeyle bir araya gelerek, mücadele yapma zamanıdır.

Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze kalkan ellerin kırılması için, ülkemizin aydınlığa kavuşması için örgütlenmek bir zorunluluktur. Yeni bir Atatürk aramaya ya da beklemeye gerek yoktur. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk bize öğüdünü vermiş: “Eğer birgün çaresiz kalırsanız, kurtarıcı beklemeyin; kurtarıcı kendiniz olun.”

Yaşasın Cumhuriyet…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşe Girecekler Somalı olmalıdırÖnceki Haber

İşe Girecekler Somalı olmalıdır

Kızılay Haftası KutlandıSonraki Haber

Kızılay Haftası Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar