Değişen ve gelişen dünyaya hazırlanmanızın en temel koşulu EĞİTİMDİR.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

İmbat A.Ş. tarafından yaptırılan ilkokulun açılışı düzenlenen tören ile açıldı.

 Açılışa Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Soma Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Mehmet Vidinel, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ekşi, İmbat A.Ş. Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız, İmbat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Haşim Demirler'in davetliler, Sendika temsilcileri katıldı.

5 derslikten oluşan okulun Milli Eğitim Bakanlığı tip projesi ile yapıldığı öğrenilirken 74 öğrencinin 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı başında okullarında eğitimlerine başladığı belirtildi.

Açılışta konuşan Kınık  Arpaseki Muhtarı Ergün Şahan, İmbat A.Ş. Genel Koordinatörüne teşekkür ederek yaptığı konuşmasında " Siz okula isminizin verilmesini istemediniz. Ancak Bizim gönlümüzde çok büyük bir yere sahipsiniz. Köyümüzde hiç Gökalp ismi yoktu. Yeni doğan ilk erkek çocuğumuza Gökalp ismini verdik" dedi.

İmbat A.Ş. Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız ise kürsüde yaptığı konuşmasında Arpaseki'nin 2. memleketi olduğunu dile getirdi.

Büyükyıldız, " Bugün burada Arpaseki İlköğretim okulunun açılışı için bir araya geldik.  Öncelikle çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatarak başlamak istiyorum. “HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR.”

Sevgili çocuklar, sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Değişen ve gelişen dünyaya hazırlanmanızın en temel koşulu EĞİTİMDİR. Bugünlerinizi iyi değerlendirin.

Unutmayın ki uzun soluklu eğitim süresince öğreneceğiniz bilgiler hayatınız boyunca sizleri geleceğinizle ilgili önemli yerlere getirecektir.

Sevgili konuklar değerli aileler; unutmayalım ki çocuklarımızın ailelerinden sonra ilk sosyal çevreleri okuldur. Devletimizin görevi eğitim öğretim için gerekli okulları yapmaktadır. Ancak bunu her zaman devletten beklemek doğru değildir.

 Devletimizin 2022 yılında başlattığı “Temel Eğitimde 10.000 okul” projesini çok doğru ve yerinde buluyoruz. Sosyal sorumluluk projelerini çok önemsiyoruz ve bu kapsamda firmamızın bu kapsamda önceliği Arpaseki köyüne okul yapmak olmuştur. Bugün burada açılışını yapacağımız bu okulun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Arpaseki Köyünün bizim için ayrı bir yeri vardır. Ben 38 yıldır bu havzadayım. Burada ilk kazmayı Arpaseki köylüleriyle birlikte vurduk ve temel attık. Zor günleri birlikte aştık. Bundan dolayı burası benim ikinci köyümdür. Bu köy halkı ile 3 kuşak çalışma şansına sahip olan biri olarak ne kadar firmalarına bağlı olduklarını da çok iyi bilirim.

Değerli Konuklar, sözlerime son verirken bir kez daha belirtmek istiyorum;

Toplumumuzun aydınlık ve güzel geleceğini ancak iyi bir eğitimle sağlayabiliriz. Buna bir nebze faydamız dokunduysa bu bizleri son derece mutlu eder. Öncelikle bu binanın yapımında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza uzun soluklu eğitim süreçlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Kınık Kaymakamı ve Kınık Belediye Başkanı, Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okundu.

İmbat Madencilik A.Ş. Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız'a Kaymakam

Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer tarafından plaket takdim edilerek teşekkür edildi.

Program sonunda katılanlar okulu gezerek öğrenciler ile sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aniden Bastıran Yağış Kazaya Neden OlduÖnceki Haber

Aniden Bastıran Yağış Kazaya Neden Oldu

Manisa'da 1 Haftalık Operasyonda YakalananlarSonraki Haber

Manisa'da 1 Haftalık Operasyonda Yakalan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar