MADEN İŞ SENDİKASI

Eylem Sonuç Verdi: Özelleştirilmeden Vazgeçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Soma’da Eynez Ocağı’nın özelleştirilmesine karşı yaptıkları eylemlerle , her ne biçimde olursa olsun özelleştirme politikalarından bir an önce vazgeçilmesi çağrısında  Bulunmuşlardı.

Manisa’nın Soma ilçesindeki Eynez kömür ocağının işletme yetkisinin, üstü örtülü bir özelleştirme yöntemiyle Yeni Anadolu Madencilik ve Teknoloji A.Ş’ye devredilmek istendiği maden işçilerinin buna karşı 22 Temmuz’da Ankara’ya yürüyüşe geçtiği ama kolluk kuvvetleri tarafından Kırkağaç Çam mesire alanında durdurulmuştu. Kurban arifesinden bu yana mücadele veren işçiler Ankara’ya  sesleri duyurmak için elinden geleni yaptılar.

   Manisa Soma’da da Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı işçiler. ELİ bünyesindeki 25 milyon ton kömür rezervine sahip olan Eynez açık ocağın bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devredilmesine karşı nöbet usulü eylem başlatmıştı.

Madenciler, Soma Cenkyeri maden yolu güvenlik kantarları bölgesinde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirmiş . Açıklamaya, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek vermişti.

Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde, linyit kömür üretimi yapılan Eynez’deki açık ocak bölgesinin bir bölümü ihale yapılmaksızın özelleştirildi.

Karara karşı madende nöbet tutma eylemi yapan ve imza kampanyası düzenleyen işçiler, seslerini duyurabilmek için Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı .İşçilerin yürüyüşü Manisa Kırkağaç bölgesinde jandarma tarafından durduruldu. Kırkağaç’ta seslerini duyuran işçiler sivil toplum kuruluşlarına özelleştirmeyi anlattı.

 26 Temmuzda Maden İşçileri Sendikası Soma Şube başkanı Şevket Şahin ve Şube sekreteri Hamza Arslan ve Maden İş Sendika Genel Başkanı Nurettin Akçul İle Birlikte  Enerji Bakanlığı ile  görüşme gerçekleşmiş, Konuyu yerinde SOMA’DA Maden sahasında görmek istedikleri öğrenildi.

1 Ağustos 2022 günü Enerji bakan yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye Kömür işletmeleri genel müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan,TKİ Genel müdür yardımcısı Mert Ayaz,İşletme daire si Başkanı Erhan Özhan,Ege Linyitleri İşletmesi müdürü,İsmail Ceren,Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul,Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek,Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin katıldı. İşçilerin eylemlerine neden olan yer ile ilgili bilgiler aldığı öğrenildi.

Beklenen açıklamayı  Nurettin Akçul  İşçilerin Bekklediği Çamda Yaptı. Sendikamız örgütlülük alanında bulunan Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesinin özelleştirme kararı, sendikamız öncülüğünde üyelerimizin direnişi sayesinde geri alındı. Mücadelemiz boyunca bizden desteklerini esirgemeyen ve bu davaya inanmış bütün herkese teşekkür ediyoruz. Dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İki Esnaf Arasında Çıkan Bıçaklı Kavgada Kan AktıÖnceki Haber

İki Esnaf Arasında Çıkan Bıçaklı Kavgada...

Üzümcünün Dertleri BitmiyorSonraki Haber

Üzümcünün Dertleri Bitmiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar