Halkın Umudu Olacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halkın Umudu Olacağız

Soma Turgutalp beldesinde esnafla ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Soma’nın acılarını unutulacak ve umudu yeniden yeşerteceğiz dedi.

CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, İlçe Başkan Yardımcısı Sercan Okur ve yönetim kurulu ile birlikte Turgutalp beldesinde seçim çalışması yapan Bakırlıoğlu vatandaşların sorunlarını dinledi.

Maden dışında iş olanağı bulunmadığını belirten gençler işsizlikten, emekliler maaşların azlığından, esnaf ise kiraların ve maliyetlerin yüksekliğinden şikayet ettiler.

Soma Faciasının Acısı Hala Sürüyor

Burada basın açıklaması yapan CHP’li Bakırlıoğlu 301 madencimizin hayatını kaybettiği Soma faciasının üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen acısı hala sürüyor. Soma’ya adalet maalesef gelmedi. Yargıtay’da kararların değişmesi için üye değiştirildiğini, asıl suçluların AKP tarafından nasıl korunduğunu gördük.

Maden faciası, Soma ekonomisine, sosyal yaşamına ağır darbe oldu. Gençler iş bulamadığı için büyükşehirlere gidiyor, kalanlar daha çok emekliler ise üç kuruş maaşla geçinmek zorunda kalıyor.

Emeklinin Kurban Parası Kılıçdaroğlu’ndan

13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu söz verdi. Emeklilere bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verilecek ve seçimden sonra kurban bayramında 15.000 lira ikramiye ödenecek. Kurban parası Kemal Kılıçdaroğlu’ndan olacak.

Nereden bulacağımız sorarsanız, beşli çetelere, ihaleci, rüşvetçilere giden paralar kesildiğinde zaten emeklilere, yoksullara herkese yetecek kadar kaynak oluşacak

Esnafı Koruyacağız

Esnaf maliyetleri karşılayamadığı için vergi ve pirim borçlarını ödeyemediği için dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Esnaf toplumsal ve iktisadi yaşamın en önemli parçası. Zincir marketler karşısında, AVM’ler karşısında esnafı korumazsanız, dükkanını kapatan esnaf bir daha esnaflığa dönmeyecek. Her kapanan dükkan aslında ekonomide toplumsal yaşamda kopan zincirin bir halkası. AKP 20 yıldır ekonomik anlamda maalesef zinciri bir arada tutacak hiçbir şey bırakmadı.

Millet İttifakının iktidarında esnafı koruyacağız. Küçük esnafın işyeri kiralardaki stopajı sıfırlayacağız. Bağ-Kur prim borçlarını faizsiz yapılandıracağız ifadelerine yer verdi.

Soma Hakkını Alacak

Soma’nın umudu olacağız diyen Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. Ülkemizin en önemli maden ve enerji kenti olan Soma hakkını alacak.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yakala Yakala BitmiyorÖnceki Haber

Yakala Yakala Bitmiyor

Gençleri Allah KoruduSonraki Haber

Gençleri Allah Korudu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar