HÜSEYİN TANRIVERDİ NEYİN PEŞİNDE?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

DSC_3902 (3)_1paylaşan: f1044332179
0

AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetmesinin ve seçim yorgunluğunun etkisi ile Demokratik Cumhuriyet ve Anayasal hukuk sistemi ile bağdaşmayan açıklamalar yapmaktadır. İnanıyorum ki, dil sürçmesi ile sarf ettiği sözler için önümüzdeki günlerde halkından özür dileyecektir.

Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu’da yaptığı konuşmada, “DEVLET BAŞKANI” seçeceklerini söyleyerek, “Bildiğiniz gibi eskiden Cumhurbaşkanını TBMM seçiyordu artık bir ilk olarak Cumhurbaşkanını halk seçecek bu nedenle yeni seçilecek Cumhurbaşkanı aynı zamanda devlet başkanı olacak” demiştir.  

         Türkiye’de kendisini “Devlet Başkanı” olarak tanımlayan son kişi 12 Eylül askeri cuntasının başı Kenan Evren’dir.  Demokrasinin rafa kalktığı bu dönem Türkiye tarihine “Faşist Diktatörlük” olarak geçmiştir. Darbe ile elde ettiği Devlet Başkanlığı ünvanını, 1982 Anayasanın halk oylaması ile kabul edilmesinin ardından bırakmış ve Cumhurbaşkanı olmuştur.

10 yıldır ülkede demokrasi ve hukuk kalmadığı için AKP Milletvekillerinin Kenan Evren’i kendilerine örnek almasını normal karşılamak gerekir. Çünkü yolsuzlukları ve hırsızlıkları ancak bu şekilde örtbas edeceklerini düşünüyorlar.

Devlet Başkanları; "Cumhurbaşkanı" ile "Başbakan" yetkilerini, kendi üzerinde toplayarak devletin tüm birimlerinin başı olurlar. Bilindiği üzere bu ülkeler “dikatörlükle” yönetilen ülkelerdir.      Bu ülkelerde demokrasiden ve insan haklarından söz edilemez.

T.C. Anayasasında devletin yönetim şekli ve nitelikleri belirlenmiştir. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile devletin başı “Cumhurbaşkanı” sıfatını almış ve bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Milletinin birliğini temsil etmektedir.

Ağustos ayında yapılacak seçimlerde, biz Devlet Başkanı değil “CUMHURBAŞKANI” seçeceğiz. Kimse diktatörlük hevesi içinde olmasın. Çünkü demokratik, laik, hukuk devletinden asla vazgeçmeyecek olan halkımız; bir diktatör adayına değil, Cumhurbaşkanı adayına oy verecektir

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ESİNTİLER SERGİSİ AÇILDI Önceki Haber

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ESİNTİLER SERGİSİ AÇ...

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDISonraki Haber

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOP...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar