İlk İncir 400 TL Satıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Nazilli Ticaret Borsası ilk incir alım ve tescil ödül töreni düzenlendi.
Ödül törenine üreticiler tüccarlar daire amirleri ve siyasi partinin milletvekilleri katıldı.
Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın ardından, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim kurulu başkanı Nurettin Kırlıoğlu kısa bir konuş mm aş yaptı. konuşmasına şunlara değindi. 2022 yılının sezonumuzun hayırlı olmasını diliyoruz. Burada bu imkanları bize incir üreticileri sağladı. Bu törenin amacı birbirimize kaynaştırmak daha iyi ilişkiler sağlamak için hep beraber olmayı hedefliyoruz. Bir de  şunu söylemek isteriz. Kuru incir rakipsizdir. Rakibimiz ve karşılığımız yoktur. Biz hepimiz bir güçüzNazilimiz güç incirimiz bir güçtür. Nazilimizi daha iyi bir yere getireceğiz inşallah dedi.


CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül şunları söyledi. Bugün çok mutluyum neden mutluyum başkanıma 3 kere teşekkür ederim. Birinci teşekkürüm şu. Borsa binasının bittiğinden bahsediyor. İnşallah açılışı Eylül ayında hep beraber yapacağız. 2 teşekkürüm ise merhem  çayında orada İncirci arkadaşlarımızın 500 dönümlük yeri olacak. Nazilli'nin sanayi sitesi olacak ama incir sanayi sitesi olacak Aydın'da örnek teşkil eden bir yerimiz olacak sanayi sitesi olacak. Bu konudaki çalışmalarına başkana teşekkür ediyorum dedi.

 Biz büyükşehir belediyesi olarak yakında iktidara gelecek olarak bu konuda çalışmalara  tam destek vereceğiz. Bakın üçüncü teşekkürüm ise şeffaf. Başkan hesap verilebilir bir yönetim sergiledi. Çıktı burada hesap verdi. Bu ülkede hesap verebilen yönetimlere vatandaşımız özlüyor.


Bu memleketin başındakiler çıkıyor diyor ki benim kimseye hesap verecek yerim yok diyor. Başkan Nurettin burada gelmiş hesap veriyor kendisine teşekkür etmek gerekir

. Kuruş kuruş hesap veriyor işte vatandaşın özlediği bu. Şeffaf yönetim hesap verilebilir yönetim.

 

 İncirci arkadaşlarımızın haklarını yedirmedik diyor tek  tek  açıklıyor. 6'lı masanın iktidarında millet ittifakında biz de hesap verilebilir aynen uygulayacağız. AK Parti Aydın Milletvekili Rıza  Posacı  kendisi tarım komisyon üyesi. Ben de Adalet komisyon üyesiyim. 2018'de meclise gittim. Mecliste artık memlekette artık Adalet kalmadığı için tarıma el attım. Avukatlık yaptım 30 yıl. Çilek incir kavun memlekette yetişen çiftçinin üretemediği girdilerin uçtuğu mazotun %300'lere girdi fiyatlarının yükseldiği gübrenin ilacın anlamadığı çiftçinin artık tarımı bıraktığı Aydın toprağında havayı suyu toprağı korumak için yemeğini yaptık çiftçinin yanında olacağız. İncircinin yanında olacağız zeytincinin yanında olacağız. Çilekcinin yanında olacağız. Yarın Ahmetler gider Mehmetler gelir.

 Ülkede insana sorarlar Ne bıraktınız diye.. Bakınız dinimizde Hazreti Muhammed seçme hakkımız olsa cennete incir ağacını götürürdüm diyor. Kur'an-ı Kerim'de diyor ki hurma incir zeytin olduğu yerde ol İnşallah biz de en iyi kaliteli inciri zeytini bu vatan topraklarının yetiştirdiği ürünleri gelecek nesle size bırakacağız. Bırakmak zorundayız. Başarılar dilerken geliyor gelmekte olan diyorum.


Diğer konuşmacı Aydın Cumhuriyet Halk partisi milletvekili Hüseyin Yıldız siyaset yapıyorum 2 dönemde milletvekilliği yapıyorum. Aydın'ın Sorunlarını biliyoruz. Aydın'ın sorunlarını çözmek için de mecliste mücadelemizi veriyoruz. Bizler hep üreticiyiz. Ülke üretmeden asla kalkılmaz. Dürüst iş adamları var yat da alır kat da alır. Onlara saygı duyuyoruz.

 Devleti soymadığı sürece. Para kazanmış 5 milyon 10 milyon 20 milyon 30 milyon dolarlık yatlara KDV’siz ÖTV'siz mazot veriyorsan benim çiftçim de bu mazotu hak ediyordur

. O yüzden biz bunlara karşıyız. Biz diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti yöneten iktidarlar üretimden yana tavrını koymalıdır.
İkinci bir husus ise 2015'te milletvekili oldum salı çarşamba perşembe genel kurulda bakanlar vardı. Sorunları yüz yüze çözmeye çalışıyorduk. Ama üzülerek söylüyorum bir referandum yaptılar. 2018'e milletvekili oldum. Meclise gittim genel kurulda 600 tane milletvekili var karşımıza sorunu çözecek olan bakan yok.

Cumhurbaşkanı yok. Yani tek adam sisteminin Türkiye'ye nerelere götürdüğünü gördünüz. Bu soru sadece cumhurbaşkanının sorunu değil 600 tane milletvekilinin olduğu yerde bakanın olmaması cumhurbaşkanının orada olmaması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hiçbir sorun çözülmüyor. 3 seneden bu yana hiçbir bakanın oraya girmemesi demek, ülkenin sorununun daha çok büyüdüğünü hepiniz görüyorsunuz.

Sorun Sistemde. Önümüzdeki dönemde seçimlerde herkes elini vicdanına koyarak gitmesi gerekir. Sorun siyasi partilerde değil sistemde. 6 ay içerisinde kur korumalı faize ödediğimiz para 135 milyar TL bu parayı hepimiz ödüyoruz. Bunun sorunu yanlış siyaset yanlış politikadır.

 Derdimiz ülkenin kalkınması. Bizim derdimiz üreticinin kalkınması bizlerin başka bir derdi yok. 2002'de kendi kendine yetebilen ülke iken 2022'de tüketen ithal eden Ülke değsek bunu hepimiz düşünmemiz lazım.

 Artık incir üreticisine de prim vermek zorunluluğumuz var. Bu prim eğer ki iktidar partisi bugün vermezse bizler yarın iktidar olduğumuza ilk olarak kanun teklifinde incire prim desteği vereceğiz. Dedi.

 

 Daha sonra konuşmalara cevap veren AK parti Aydın milletvekili Rıza  Posacı  tarım komisyon üyesi. Şöyle konuştu

. Üretilmeyen ülkede tarımdan bahsedildi. Fakat tarımda Avrupa'da birinciyiz. Dünyada ikinciyiz bunu ben söylemiyorum. Google'a yazdığımızda görürsünüz. Evet söylüyorum aynısı iştir kişinin lafa bakılmaz.

 

 Ben büyükşehirde meclis üyeliği yaptım. Benim işim tarım. Başka iş bilmem. Evet orada da tarım komisyon üyesiydim. Biz bu kadar çalkantıya rağmen 30 milyar TL destekleme bütçesi verdik

 

. Ek bütçe yaptık 15 milyar TL daha tarıma destek verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Tarım için ne yapsak azdır. Biz üretenin yanındayız. İktidar olacaksın tarıma harcamayacaksın şöyle savunacaksın böyle savunacaksın 2007'den beri uğraştığımız bir davamız var.

 

 İnciri orman meyvesi sağlamak bu neyi sağlayacak. Bozuk orman arazilerinde devlet dikecek tahsisini vatandaşa verecek ve vatandaş üretmeye devam edecek. Uğraştığımız konu buydu. Bu konuyu sayın bakanımız Bekir Pakdemirli'ye anlattık. Kabul etti fakat muhtarlarımızın itirazıyla şu anda mesafe alamadık.

 Bu konuyu muhtarlarımız da bir daha görüşeceğiz toparlayacağız bozuk orman arazilerini eşit şekilde dağıtarak tarım ve çiftçinin hizmetine vereceğiz. Şunu ifade ediyorum ilde ne varsa Nazilli'de de o vardır. Devlet hastanesi var mı 450 yataklı var. Ağız diş sağlık merkezi yapılıyor. İlde ne varsa burada da var. Mergen çay ıslahı burada büyük şehrin ASKİ'nin irsaliye hattı var. Burada irsaliye hattı kalkmadığı için tek taraflı çalışma oluyor. ASKİ bu konuda yardımcı olup irsaliye attı kalkarsa özlenen bir projeyi hep beraber gerçekleştireceğiz. Türkiye üreten bir ülke çiftçisine destek veren bir ülke. Üretmeye devam edeceğiz incirimiz bereketli olsun hayırlı olsun dedi.

Daha sonraları incir sembolik olarak 400 tl satıldı. Hatıra fotoğrafının ardından  program sonlandı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Meteliğe Kurşun Atıyor, Cumhurbaşkanı’na Araç ve Yakıt YetişmiyorÖnceki Haber

Halk Meteliğe Kurşun Atıyor, Cumhurbaşka...

Traktörün Altında Kaldı. Hayatını KaybettiSonraki Haber

Traktörün Altında Kaldı. Hayatını Kaybet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar