Kadına Karşı Şiddete Sessiz Kalma Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro polisi Özlem Özbek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadınımızın yanında, emniyet teşkilatı kadınlarımızın yanında. Emniyete gelmekten çekinmesinler, müracaatta bulunmaktan çekinmesinler, onları burada bekliyoruz her zaman" dedi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, Soma İlçesinde görev yapan polis memuru Özlem Özbek, Kadına şiddet konusundaki tecrübe ve deneyimlerini "Sessiz Kalma" isimli kitabında topladı.

3 Çocuk annesi, 21 yıllık polis memuru Özlem Özbek, Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nden mezun olduktan sonra başladığı Eğitim Fakültesini terk ettikten sonra polis olduğunu belirterek, 1999 yılından beri Emniyet Genel Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev aldığını ve 4 yıldan bu yana da Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nde görev yaptığını söyledi.

Polislik mesleğini severek yaptığını belirten Özbek, "eğitim ve meslek hayatım boyunca yazmak benim hayalimdi. Teşkilatın bu biriminde görev almaya başladıktan sonra bu alandaki deneyimlerimi, bilgilerimi değerlendirmek ve insanlarla paylaşmak adına yazmaya karar verdim. Şiddet toplumun kanayan yarası, buna kayıtsız kalmak gibi bir lüksümüz yok. Tecrübe ettiklerimi müracaatlarda şahit olduklarımı paylaşmak istedim o kadınlarla empati kurdum. Bize başvuran kadınlarımız saten bize, ‘bunları herkese anlatın paylaşın. Herkes bilsin, ders alsın’ dedikleri için yıllarca biriktirdiğim notları "Sessiz Kalma" isimli kitaba dönüştürerek yayımladık" diye konuştu.

Kitabının 3 kısımdan oluştuğunu kaydeden Özbek, "Kitapta ilk olarak kadını anlattık. Türk toplumundaki, Anadolu'daki, Osmanlı'daki ve İslamiyet'teki yerini anlattık. Şiddet olgusunu anlattık. Şiddetin tarihçesini, türlerini anlattık. Sadece fiziksel şiddet olgusu var insanlarda. Oysaki şiddetin duygusal, cinsel, ekonomik, psikolojik çeşitleri de olduğundan bahsettik. Bunlarla ilgili kitapta örnekler verdik. İkinci kısımda kadın haklarını, KADES'i, kadın sığınma evlerini ve kanunları anlattık. Mahkemelerden ve kolluk kuvveti görevlerinden bahsettik. Ekonomik ve hukuksal desteklerden bahsettik. Kitabın son kısmında ise kıssadan hisselere, ünlü isimlerin kadına şiddet ile ilgili sözlerine, uzman ve psikolog görüşlerine ve de Dünyaya iz bırakan kadınlara yer verdik" ifadelerini kullandı.

-"Kitabım ile yapmak istediğim güçlü kadın profili çizmekti"

Kadınlara bir el kılavuzu olacağı düşüncesi ile kitabını hazırladığını belirten Özbek, "Olayları fazla dramatize etmek istemedim. Çünkü yapmak istediğim güçlü kadın profili çizmekti. Kadına şiddete uğradığında ne yapar? Nereye Başvurur? Bu kaostan nasıl kurtulur, nasıl ayakta kalır. Bunu yapmak istedim" şeklinde konuştu.

Kitabında, karşılaştığı örnek olaylara, şiddet gören kadınların başvurularına da yer verdiğini söyleyen Özbek, örnek bir şiddet olayını şu sözlerle anlattı:

"29 yaşında eşinden şiddet gören Mehtap isimli bir kadının kıskançlık nedeniyle eşinden şiddete maruz kaldıyor. Sırtından 16 bıçak darbesi aldıktan sonra kendini evinin ikinci kattaki balkonundan atlayarak kurtulan bir şiddet mağduruydu.  Aylarca süren tedavinin ardından sokağa bile çıkamıyordu. Şapka ve gözlük takarak sokağa çıkıyordu. Eşi ceza evinden çıkınca bize başvurdu. Yardım istedi. Kadın sığınma evi ile görüştük. Oraya yerleştirdik".

-"Emniyet teşkilatı kadınlarımızın yanında. Emniyete gelmekten çekinmesinler"

Bir sonraki kitap çalışmasının kadın ve aile konusunda olacağını bunun için hazırlık yaptığını ifade eden Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benim kadınlardan isteğim mücadeleyi bırakmamak ayakta kalmaya devam etmek. Şunu istiyorum Kanunlarda haklarını okuyarak bilsinler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadınımızın yanında, emniyet teşkilatı kadınlarımızın yanında. Emniyete gelmekten çekinmesinler, müracaatta bulunmaktan çekinmesinler, onları burada bekliyoruz her zaman".


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sobadan Sızan Gaz Yaşlı Çifti Birbirinden AyırdıÖnceki Haber

Sobadan Sızan Gaz Yaşlı Çifti Birbirinde...

Soma C. Baş Savcısı Kadın Polisi Tebrik EttiSonraki Haber

Soma C. Baş Savcısı Kadın Polisi Tebrik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar