KARACAALİ’NİN ELEKTRİK SORUNU YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

 

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, Manisa ili Sarıgöl İlçesi Karacaali Köyünün elektrik sorununu gündeme getirerek Başbakan Tayyip Erdoğan’a soru önergesi verdi. Başbakan adına MHP’li AKÇAY’ın soru önergesini cevaplandıran Enerji Bakanı Taner ‘ Karacaali Köyüne 2014-2015 yılı uyguluma dönemi içinde ilave trafo yapılmasının planlandığını’ söyledi.

 

İletişim ve uzay çağı olarak nitelendirilen 21 inci yüzyılda Manisa Sarıgöl ilçesi bazı vatandaşların hala elektrikten yoksun olduğunu söyleyen Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Sarıgöl merkeze yaklaşık 24 km. uzaklıkta bulunan Karacaali Köyü’nde 2012 Adrese Dayalı Nüfus sayımlarına göre 1. 575 vatandaşımız ikamet etmektedir. Karacaali Köyü merkezdeki Alancık semtinde voltaj düşüklüğü bulunmaktadır. Voltaj düşüklüğü nedeniyle vatandaşlarımızın buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi gibi elektronik ev aletleri zarar görmektedir. Karacaali Köyü’ne bağlı 23 haneli Göktepe’deki 10 hane Günyaka Köyünden elektrik alırken 13 haneye elektrik bağlanmamıştır.” dedi.

 

Karacaali Köyü’ndeki elektrik sorunlarıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazılı soru önergesi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY,Karacaali Köyü merkez mahallesine bağlı Alancık’ta voltaj düşüklüğünün giderilmesi için bölgeye elektrik trafosu kurulması gerekmektedir. Karacaali Köyü’ndeki voltaj düşüklüğünün önlenmesi amacıyla 2009 yılından itibaren Manisa GEDAŞ’a çok sayıda resmi başvuru yapılmış ancak bir sonuç alınamamıştır. Karacaali Köylülerimizin voltaj düşüklüğüne dair şikâyetleri neden dikkate alınmamaktadır? Voltaj düşüklüğünü önlemek amacıyla Karacaali Köyü’ne yeni bir trafo yapmayı düşünüyor musunuz? Karacaali Köyü’ne bağlı 23 hanelik Göktepe semtindeki 13 haneye elektrik bağlanmamıştır. GEDİZ A.Ş yetkilileri mahalle olmayan yerlere elektrik vermediklerini, Göktepe semtindeki evlere elektrik bağlanması için buranın mahalle olması gerektiğini ifade etmişlerdir. Oysa Göktepe semtindeki 10 haneye Günyaka Köyünden elektrik bağlanmıştır. Temmuz 2013’de Göktepe semtinin mahalle yapılması ve Göktepe’deki hanelere elektrik bağlanmasına yönelik Sarıgöl Kaymakamlığına başvuru yapılmıştır. Sarıgöl Kaymakamlığı tarafından bu başvurular Manisa Valiliğine iletilmiştir. Göktepe semtini mahalle yapmayı düşünüyor musunuz? İletişim ve Uzay Çağı olarak nitelendirilen 21 inci yüzyılda Göktepe semtindeki evlere hâlâ elektrik bağlanmamış olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Göktepe semtine elektrik bağlamayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız Göktepe semtindeki evlere ne zaman elektrik bağlanacaktır?” diye sordu 

 

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY’ın soru önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına cevaplandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “ Konu ile ilgili olarak Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden bilgi talep edilmiş olup alınan bilgide özetle;     ‘ Söz konusu bölgedeki sorunun giderilmesi amacıyla 2014-2015 yılı uygulama dönemi içerisinde ilave trafo yapılması planlanmaktadır. Karacaali Köyü’ne bağlı 23 hanelik Göktepe semtindeki 13 haneye elektrik bağlanabilmesi hususu Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde değerlendirilmektedir. Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği şartlarını sağlayan herhangi bir başvuru bulunmadığından elektrik bağlantı sözleşmesi yapılamamaktadır. Söz konusu Yönetmelik şartlarını sağlayan bir başvuru yapıldığı takdirde, elektrik enerjisi verilebilmesi için yapılacak tesisler projelendirilip yatırım programında değerlendirilecektir.’denilmektedir.” şeklinde cevaplandırdı.  

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NAZAR DEĞMESİNÖnceki Haber

NAZAR DEĞMESİN

Soma Emniyet Müdürlüğü Sıkı TakipteSonraki Haber

Soma Emniyet Müdürlüğü Sıkı Takipte

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar