Maden iş Sendikası İşçi Sağlığı Güvenliği Eğitim Semineri Düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Manisanın Soma İlçesinde Türkiye Maden İşçileri Sendikasının Düzenlediği İşçi Sağlığı İş Güvenliği Eğitim Semineri Düzenlendi.

Maden İşçileri Sendikası Konferas Salonunda Düzenlenen Proğram’da Madenlerde çalışan 100 iş yeri temsilcileri Bilinçlendirildi. Saygı duruşu İstiklal Marşının ardından

Bir Konuşma Yapan Türkiye Maden işçileri Sendikası Genel Merkezi Eğitim Sekreteri Ahmet Çimen Yaptığı Konuşmada Şunları söyledi.

Ege Bölgesi 1 Nolu Şu Başkanı Mehmet Şendil, Başkan Vekili M.Ali Çakır,Sekreter, Murat Kalın,Mali Sekreter Ramazan İman,Teşkilatlanma Sekreteri,Rıza Sal, Yatağan Şube Başkanı Osman İlhan ve Sendikamız bünyesinde düzenlenen sağlı ve güvenliği seminerine hoş geldiniz.

Öncelikle Soma’da ve diğer madenlerde yaşanan iş cinayetleri ve kazalarında, alnının teri kurumadan hayatını kaybetmiş tüm emekçi şehitlerimize, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde demokrasi ve vatan sevdasıyla canlarını feda etmiş kahramanlarımıza, terör belasıyla savaşırken çatışmalarda şehit düşmüş bütün mehmetçik, polis ve sivillerimize Allah’tan rahmet diliyor, kendilerini saygı ve minnetle anıyorum. Bu ölümlerin son olmasını diliyorum. Dedi.

Daha önceki seminerlerimizde de, üzerinde özellikle durduğumuz  eğitim konusuna, bir kez daha değinmek ve sendikal eğitimin ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Üyelerimizin ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek kadar sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının oluşturulması için çaba göstermek, sendika olarak temel sorumluluklarımızdan biridir. Sendikalar işyerlerinde sürekli denetimin en önemli unsurlarındandır. Sendikalar üyelerini iş sağlığı ve güvenliği yönünde bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve duyarlı hale getirmek zorundadır.

Çünkü her şeyden önce ve önemli olan insan hayatı, insan sağlığı ve vücut bütünlüğüdür.

Bizler de sorumluluğumuzun bilincinde olan bir sendika olarak, bölgelerimizde iş sağlığı ve güvenliği seminerleri yapmayı planladık. İlk

seminerimizi Soma’da, burada sizlerle gerçekleştireceğiz. 2. ve 3. seminerimizi ise farklı bölgelerde yapacağız ve bunların da planlamasını şimdiden yapıyoruz.

Amacımız siz yönetici ve temsilci arkadaşlarımızı, yeni çıkan yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, değerli hocalarımızdan alacağımız bilgilerle bilgilendirmek, bilinçlendirmek, işyerlerine döndüğümüzde edinilen bilgilerle üyelerimizi yönlendirmek ve önderlik edebilmenizi sağlamaktır. Dileğimiz, buradan edindiğiniz, bilgi, deneyim, gözlem ve duygularınızı İşyerinize döndüğünüz zaman arkadaşlarınızla paylaşmanızdır. Sendikamızın birer örgütlenme neferi gibi çalışmanızdır.

Özellikle temsilci arkadaşlarımız sîzler, sendikalım işyerlerindeki yüzü ve varlığısınız.

Çalışma hayatında maalesef hala çözümlenmemiş sorunlar ve emekçileri yakından ilgilendiren konular güncelliğini koruyor. İş cinayetleri ve kazaları, kıdem tazminatı, taşeron gibi önemli meseleler canımızı yakmaya ve sıkmaya devam ediyor. İş kazalarında hala dünya üçüncüsü, Avrupa birincisi olma derecemiz ise utanç çizelgemiz. İş sağlığı ve güvenliği konularında birçok adım atılsa da, kanunlar çıksa da hala iş kazaları ve cinayetleri önlenebilir duruma gelmedi. Bu konuda sadece devlete işverene değil, biz emekçilere de büyük görevler düşüyor. Biz, bize düşeni yapmaya hazırız ama asıl sorumlu merciler de bir an önce bu önlemleri almalı ve herkes taşın altına elini koymalıdır.

Türkiye Maden-İş Sendikası olarak, bizler bu bilinçle iş sağlığı ve güvenliği seminerlerimizin devamını getirecek ve üyelerimizi bilinçlendirmeye devam edeceğiz.

2 gün sürecek olan seminer süresince değerli hocalarımız bizlerle bilgilerini paylaşacak, bilincimize katma değer katacaklardır. Filozofun dediği gibi “Bir şeyi gerçekten bilmek, onu anlatmakla olur”.

Bu seminerler sadece bir bilgi aktarım ve bilinç oluşturma işlevi görmüyor. Aynı zamanda teşkilatımızın çeşitli bölgelerinden gelen siz temsilcilerimizin de, birbirini yakından tanımasını, sendikal birlik ve dayanışma duygularının güçlenmesini de sağlıyor.

Bizim gücümüz birlikteliğimizde. Ne kadar birlikte hareket edebiliyor, ne kadar omuz omuza verebiliyorsak ve ne kadar saflarımızı birleştirebiliyorsak o kadar güçlü olabiliriz; işimizi korur, ekmeğimizi geliştirir, işyerlerimizi güvenli hale getiririz.

Seminerimizi özellikle sendika temsilcilerimize, yasaların neler getirdiğini anlamaları açısından önemli buluyorum. Sizlerin de kafasına takılan sorularınızı, eğitim akışı içerisinde değerli hocalarımıza sormanız, öğrenmeniz katkı sağlayacaktır. Dedi.

 Türkiye Maden İşçileri Sendikası  Eğitim Proğramına  Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Maden İşlerinde İşçi sağlığı İş güvenliği Uzmanı Neslihan Çeviksoy,Maden İşlerinde İş Kazalarını önleyici tedbirlerde Emekli Baş Müfettiş Adnan İnem

Türk İş Sosyal Güvenlik Uzmanı Barış İYAYDIN  Katılırken

 

Türkiye Maden işçileri Sendikası  Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Çimen

 Soma Şube Başkanı,Şevket Şahin Şube Başkan Vekili Selçuk Metin, Şube Sekreteri Hamza Aslan, Mali Sekreter Ali Uzun,Teşkilatlanma Sekreteri, Zeki Özgen

 

Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır,Şube Başkan vekili Ünal Şahan,Şube Sekreteri Nazmi Gürleyen, Şube Mali Sekreter Kıyas Çalı Alettin Artma

Yönetim Kurulu üyeleri Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Katılırken 100 iş yeri temsilcisi seminere katıldı.

 

Daha Sonraları konuşmalarına devam eden Neslihan Çeviksoy

 

İşçi ve işveren lerin iş güvenliği hakkında yapması gerekenleri surasıyla anlattı.Yeni çıkan işçi ve işvereni ilgilendiren kanunları  sırasıyla anlatan  Çeviksoy İş ve  iş sağlığını çalışanların bilmesi gerektiğini vurguladı. 2 gün sürecek olan eğitim proğramı sonrası katılanlara  Katılım Sertifikaları dağıtılacağı öğrenildi.

 

.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Açığa alınan polis intihar ettiÖnceki Haber

Açığa alınan polis intihar etti

Manisa’da FETÖ soruşturması kapsamında 369 memur tutuklandıSonraki Haber

Manisa’da FETÖ soruşturması kapsamında 3...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar