Millî Eğitim Bakanlığı'nın Psikolojik Danışman Sözünü Hatırlattı, Sözün Tutulmasını İstedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Millî Eğitim Bakanlığı'nın Psikolojik Danışman Sözünü Hatırlattı, Sözün Tutulmasını İstedi

Somalı Psikolojik Danışman; Millî Eğitim Bakanlığı'nın psikolojik danışman sözünü hatırlattı, sözün tutulmasını istedi

27 Mayıs'ta Önceki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer "Kademe fark etmeksizin her 100 öğrencisi olan okulda bir rehber öğretmen psikolojik danışman olacak şekilde düzenleme yapılacak " diyerek eğitim camiasına büyük bir müjde vermişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı değişmesine rağmen halen Özer'in verdiği söz yerine getirilmeyerek, resmiyet kazanmadı. 

 

27 Mayıs'ta Önceki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer "Kademe fark etmeksizin her 100 öğrencisi olan okulda bir rehber öğretmen psikolojik danışman olacak şekilde düzenleme yapılacak" diyerek eğitim camiasına büyük bir müjde vermişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı değişmesine rağmen halen Özer'in verdiği söz yerine getirilmeyerek, resmiyet kazanmadı. 

Bakan Özer, görevde olduğu süre içinde sözünü tutamadı ve Millî Eğitim Bakanlığı'nın başına Yusuf Tekin getirildi. Ancak verilen söz tutulmadı. Psikolojik Danışman Tuğçe Avcı, Bakanlığın sözünü tutarak, gerekli adımların atılması çağrısında bulundu. 

Avcı; “Psikolojik Danışman’a erişmek her çocuğun hakkıdır” diyerek "Biz Psikolojik danışmanlar olarak bu kararın resmiyet kazanmasını talep ediyoruz” dedi. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin eğitim fakültesi, eğitim bilimleri ana bilim dalından mezun olan psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler tarafından sunulduğunu kaydeden Avcı, "Bu uzmanlarımızın okullarda desteği verebilmesi için Millî Eğitim Bakanlığında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik norm kadro yönetmenliği bulunmaktadır ve bu düzenlemeye göre her 300 öğrenciye 1 Psikolojik danışman düşmektedir. Bazı kademelerde bu sayı biraz daha farklıdır. Bu durum eğitimde fırsat eşitsizliğin önünde bir engel olarak görülmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 27 Mayıs tarihinde bir müjde yayınlanmıştı. Artık 100 öğrencisi olan her anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere bir psikolojik danışman/rehber öğretmen atanacağının müjdesi verilmişti. Bu, medyada çok büyük bir yankı uyandırdı çünkü büyük bir ihtiyaç karşılanmış olacaktı. Yaşamış olduğumuz Soma'da da bazı okullarda öğrenci sayısı 300’e ulaşamadığı için psikolojik danışman/rehber öğretmen ataması yapılamamaktadır. Bu düzenleme ile bu okullardaki öğrenciler de psikolojik danışmanlara erişebilecekti ama maalesef bu alınan karar resmiyet kazanmadı" ifadelerini kullandı.

'RESMİYET KAZANMASINI TALEP EDİYORUZ'

Dönemin Bakanı Mahmut Özer’in duyurusunu yaptığı kararın henüz resmî gazetede yayınlanmadığını kaydeden Avcı, "Biz psikolojik danışmanlar olarak bu alınan kararın bir an önce resmiyet kazanmasını talep ediyoruz. Her çocuğun psikolojik danışmana erişebilmesini ve artık nihayetlendirilmesini, yeni Milli Eğitim Bakanımızdan talep ediyoruz çünkü bunu biliyoruz ki her çocuğun psikoloji danışmanına erişebilme hakkı vardır. Özellikle akran zorbalığı, madde bağımlılığın ve cinsel istismarın o kadar hızlı arttığı bir dönemden geçerken okullarda görev alacak ruh sağlığı uzmanlarımız çocuklarımız için büyük bir koruyucu destek sağlayacaktır. Ayrıca ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketinden sonra hem deprem bölgesine hem de deprem bölgesi dışındaki öğrencilerimizin yaşadığı süreci sağlıklı bir şekilde atlatması için psikolojik danışmanlara büyük iş düşüyor. Bu hizmetin her öğrenciye ulaştırılması önem arz ediyor." dedi.

'PSİKOLOJİK DANIŞMAN HER ÇOCUĞUN HAKKI'

 

Özer’in vermiş olduğu her 100 öğrenciye bir psikolojik danışmanlık karar müjdesinin sonuçlanması konusunda psikolojik danışmanlara ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik derneğine destek olunması talebinde bulunan Avcı, şunları söyledi: "Çocuklarımızın ruh sağlığı hizmetine erişmesine vereceğiniz destek yarınlara daha sağlıklı, kendisiyle barışık, amaçları doğrultusunda hareket eden ve yarınlara kendinden emin olarak ilerleyen öğrenciler yetiştirmemize katkı sağlayacak. Umuyorum en kısa zamanda her çocuğumuz psikolojik danışmana erişim sağlayabilir. Çünkü her çocuk psikolojik iyi oluşu, etkili bir eğitimi ve mesleki gelişimi hak ediyor. Beklentilerimizin ve bu kararın resmileşmesini yetkililerden talep ediyoruz.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ 71. OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDIÖnceki Haber

KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ 71. O...

11 Ayrı Suçtan 25 Yıl 8 Ay 15 Gün Cezası Olan Kişi YakalandıSonraki Haber

11 Ayrı Suçtan 25 Yıl 8 Ay 15 Gün Ceza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar