MADEN İŞ SENDİKASI

Nikahta Ayrımcılık Ortaya Çıkar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
haber altı 2 komulabilir

CHP Soma İlçe teşkilatı aşure Hayrı düzenledi. Parti önundeki Hayra CHP Grup Başkan Vekili özgür özel ile İl başkanı Halil tokul ilçe Başkanı Levent Elbinsoy ve ilçe başkanları  ile partililer katıldı.Şehirlerde,Köylerde yapılan aşureler dostlara tanıdıklara dağıtılarak ikram ediliyorsa  CHP Ailesi büyük bir ailedir. Muharrem ayının bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesi için dostlarımıza sevdiklerimize aşure kaynatarak dağıtıyoruz dedi.

Yapılan duanın ardından hayırlı olması dileğiyle aşure dağıtıldı.

Soma'da açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanvekili Özgür Özel müftülere nikah kıyma yetkisi hakkında görüşlerini şöyle açıkladı.

 Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Örgütü ve kadın kolları ile  Müftülere nikah kıyma yetkisi hakkında  birlikte bir açıklama yapan Özgür Özel şöyle dedi.

 Meclisin komisyondan geçip genel kurul gündemine almayı bekleyen müftülere nikah kıyma yetkisi devir yetkisi ile birlikte müftülere, imamlara, nikah kıydırma yetkisi, Resmi nikah yerine İmam nikahının geçerli olacağı bir sistemdir. Öncelikle şunları söyleyeyim. Büyük bir Yalanla karşı karşıyayız. Başbakanın’ dan tutunda bakanlar şunları söylüyorlar. Papaz nikah kıyıyor da İmamlar niye kıymasın. Bunu merak edenler bir kiliseye gitsinler. Papaza nikah kıydırmak istesinler. Alacakları cevap şudur. Evlenme cüzdanınızı verin demektir. Bunu Türkiye'de şu ibareyi yaratmak istiyorlar. Papazlar nikah kıyıyor da resmi nikah yerine geçiyormuş havası veriyorlar. Oysa dini nikah kıyılabilmesi yasalarımızda öncelikle resmi nikah kıyılması gerekir. Bugün Türkiye'de papazda  nikah kıyamaz, İmam da kıyamaz. Bir başka görevi de kıyamaz. Bu nikah kıyma yetkisi belediyelere belediye başkanlarına verilmiştir. Yapılmaya çalışılan nedir. Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan tekli hukuk sisteminden çoklu hukuk sistemine geçmek. Şeriat hukukuna göre, kamu hizmetinin düzenlemeye çalışmaktır. Bu yüzden buna karşı çıkıyoruz. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Soma'da da Hayır diyoruz. Eğer bunu yaparlarsa, belediyede evlenenler , camide evlenenler diye bir ayrım çıkacak. Daha kız alınırken kız verilirken nikahın nerede yapılacağı bir sorun olarak ortaya çıkacak. Buradaki amaç aksayan bir hizmeti ortaya koymak değil, Türkiye'nin her yerinde bir belediye var. Belediyenin olmadığı yerde köyü muhtarı var. Nikah kıyma yetkisin’ de bir sıkıntı yok. Bugün yapılmaya çalışılan, şeriat hukukunu hakim kılmaya çalışmaktır. Bu gerçekleşecek olursa Türkiye önce 100 sene sonra 500-600 sene sonra geriye gider. Burada en önemlisi kadınların, en önemli kazanımı Resmi nikah kazanılmıştır. Resmi nikahın olmadığı yerde, çocuk istismarı olur. Küçük yaşta evlilikler olur. Kadının hakkının hukukunu almaması söz konusu olur. İmam efendinin oturup duaları okuduğu bir yerde kadına hak doğuyor mu ,doğmuyor mu. O evraklar düzenlendi’ mi düzenlenmedi mi, Türkiye'nin bu zorlu coğrafyasında bunu kim bilebilecek. Bu yüzden biz toplumsal barışı huzuru ortadan kaldırmamak için, toplumu belediyede evlenenler, camide evlenenler, diye ayırmamak için, kadınların kazanılmış haklarını kaybetmemesi için, belediyedeki resmi nikah dışındaki tüm nikahlara karşı çıkıyoruz. Buna 1000 kez Hayır diyoruz.Dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşini Baltayla Öldüren Zanlı Mahkemeye Çıkarıldı.Önceki Haber

Eşini Baltayla Öldüren Zanlı Mahkemeye Ç...

30 bin yeni ByLock listesiSonraki Haber

30 bin yeni ByLock listesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar