MADEN İŞ SENDİKASI

ÖLÜM SOMA HALKININ FITRATI MI???

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

 

Yerin altında karbondioksit, yangın ve ölüm, yerin üstünde kükürt dioksit, kanser ve ölüm.

 

Uyarı bu sefer yer üstünde yaşayan tüm halkımız için büyük tehdit oluşturan termik bacalarından çıkan dioksit, SOMA termik santralinde, A VE B üniteleri olmak üzere iki ünite var. Bu iki ünitede arıtma tesisi olmadığından bütün Soma halkının kanser risk'i altında olduğu bilinmektedir. Hava kirliliğinin normal değerlerinin çok üstünde oluşu, nasıl ki maden ocağında kaza geliyorum dedi, geldi ve büyük bir faciaya yol açtı ise aynı şekilde faciayla iç içe olduğumuz gösteriyor ve santralin arıtma tesisi olmadığı için yine felaket ve ölümler kapıda geliyorum diyor, yavaş yavaş geliyor.

 

MHP Manisa milletvekili Erkan Akçay yine soruyor, madenler için sorduğu sorular gibi,

Çevre bakanı İdris GÜLLÜCE 3 Mart 2014 tarihinde yanıtlıyor; SOMA Termik Santralında, A ünitesi ÖMRÜNÜ doldurmuştur. Ancak faaliyetini sürdürmektedir.

 

     Soruyoruz madem ömrünü doldurdu niye faaliyette? Bu tespit devletin resmi yazışmalarında yer almaktadır. Yarın öbür gün santralde bir patlama yaşanırsa ve yeni acılar meydana gelirse, sözümüz aynı mı olacak; Allah taksiratını af etsin, Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır ihsan etsin, kader böyleymiş…

Böyle bir kader yada bu tarz konulara böylesine cahilce ve insan canını hiçe sayarcasına bir yaklaşım olamaz olmamalıdır. Tedbir ve kader üzerine ayet ve hadisler vardır, siz tedbirinizi alın diye kimse olayları saptırmasın ve yalnız yazı kader çizgisiyle konuyu ört pas etmeye kalkmasın. Bu yaşananlar insanlığa ihanettir.

 

Santral için arıtma tesisi kararı yaklaşık on yıl evvel alınıyor.

Bakan GÜLLÜCE ‘’Arıtmanın 2012 veya 2013 yılının sonuna kadar tamamlanması hedeflenmiş, ancak Kalkınma Bakanlığı sözü geçen santral için ödenek ayrılmasına izin vermemiştir’’ diyor.

 

Çevre Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Özelleştirme Yüksek İdaresi arasında tarih ve numaraları belli yazışmalardan ortaya çıkan başka bir gerçek daha vardır.

Bu Santrallerde çevre izni alınması için 31 Aralık 2017 ye kadar süre tanınıyor, bu gerçek o yazışmalar ile Bakan GÜLLÜCE’ nin MHP Milletvekili Erkan AKÇAY’ a verdiği cevap yazısı ile ortaya çıkıyor. SOMA dâhil termik santrallerin bulunduğu yerlerde insanlar 3 YIL daha karbondioksit kükürt dioksit solumaya devam edecek. Hükümet çevre kirliliğine izin veriyor. Ölmek serbest fıtratınız bu diyor,

 

SOMA DA YAŞAYACAKSAN YERİN ALTINDA ÖLÜM, YERİN ÜSTÜNDE ÖLÜM.

BAŞBAKANIN DEDİĞİ GİBİ FITRAT - KADER - ALIN YAZISI…

 

Mısır, Suriye, Somali için ağlayan iktidar korosu Soma’ da hakaret, yumruk ve tekmeler savurmuştur. Her yerde Rabia işareti yapan Başbakan, ağlamaktan göz pınarları kuruyan ARINÇ ve mevzu Türk Milleti olunca ortalardan yok olan Şivan PERVER’ in Megri’ sine göz yaşı döken Emine ERDOĞAN bizlere gerçek yüzünü ayan beyan göstermişlerdir. Buna rağmen hala daha gerçekleri görmeyenleri de Yaradan katında hesaplaşmak üzere Rabbime havale ediyorum.

Saygı ve sevgilerimizle, tekrar Başımız Sağ olsun.

 

                                                                                                  MHP SOMA İLÇE BAŞKANI 

                                                                                                                 VEDAT ERDEM 

 

 

               

 

 

                                                                               

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müfettişler işe girilebilir raporu düzenlemeden madene girmeyinÖnceki Haber

Müfettişler işe girilebilir raporu düzen...

 Maden Şehit Aileleri Davaları açmaya başladı.Sonraki Haber

Maden Şehit Aileleri Davaları açmaya ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar