"SEÇİM EMEKLİNİN SEÇİMİ OLDU".

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk tepkiyi son derece net olarak verdi. İktidara karşı. Bu bir uyarı. Bu bir sarı kart. Artık genel seçimlerde düzelmezlerse kırmızı kart.

Manisa Soma'da emeklilere mikrofon uzattık. Geçinebiliyor musunuz? Seçimler hakkından ne düşünüyorsunuz? Sorusuna ilginç cevaplar geldi.

Atatürk Caddesi’nde çay ocakları kenarında oturan emekliler, geçinemediklerini hayat şartlarının tamamen zorlaştığını, emekli olmaya korktuklarını söyleyen vatandaşlar, şu anda emekliler hükümete sarı kart gösterdi. Bu böyle giderse kırmızı kartı da gösterirler. Hükümet kendine tedbir almalıdır dediler.

“Bir emekli geçiremediğini çay ocağında çalıştığını belirterek, yapılan zamlardan dolayı geçinemediğini, bu zamları herkes kendi kafasına göre yapıyor dedi”.

“BEN EMEKLİ OLMAYA KORKUYORUM”.

Çay ocağında oturan bir kişi ise “emekli olmaya korkuyorum. Ben bu yaşıma kadar çalışayım. Sigorta primi mi doldurayım. Sonrası çalışmaya mahkum olayım, yurt dışında olanlar istediği gibi yaşasın. Ben bu şartlarla annemi babamı görmeye gidemeyeyim.

 Neden olarak da yakıt oraya gitti alışveriş buraya gitti. Emekli maaşı aynı yerde kaldı. Ben şu anda emekli maaşımı hesap ettim 9.000 lira üzeri çıktı. Fakat benim ödediğim prim nereye gitti. Bu yaşına kadar çalıştığım nereye gitti sağlığım nereye gitti.

“BEN YER ALTINA GİRMEYE MECBURUM”.

Emekli olduktan sonra çocuğumu okutamadıysam, bir ev alamıyorsam kendi sağlığımı güvence altına alamıyorsam, tekrar  ben çalışmaya madende yer altına girmeye mecburum. Önceden madenci daha güzeldi. Emekli olduğunda bir daire alıp bir ev alabiliyordu. Fakat şu anda askeri ücretin altındayız. En kötü durumdayız en ağır işteyiz. Fakat yapabildiğimiz hiçbir şey yok.

Seçimler hakkında görüşü nedir?

        “EMEKLİ GEREKLİ CEVABI VERDİ”.

Gereken cevap verildi. Emekli gereken cevabı verdi. Halk gereken cevabı verdi. Şu anda emeklilerden bilinse de, gençler de gerekli cevabı verdi.

Devamlı söylenen şeylerde siz burada oturuyorsunuz sizin durumunuz iyi, Biz burada oturmayalım mı? Biz mülteci miyiz. Biz bu memleketin Has ve Has evladı değil miyiz? Biz oturmayalım mı? Hep köle mi kalalım. Bu mu amacınız.

Gençlerin elinde telefon varmış. Çocukların elinde telefon olsa ne olur %80’i taksitli bu çocuklar okumasın mı? Benim kardeşim şu anda markette 250 liraya çalışıyor. Üniversite okumaya uğraşıyor. Bu okumasın mı? Bir yerlere girmesin mi Biz gelişmeyelim mi. Bu mu amaç”.

“ÇOCUĞUMUZA SİMİT PARASI VEREMİYORUZ”.

Diğer bir oturan kişi ise “10.000 lira emekli maaşı ile  ne yapacağız. Ev kirası mı vereceğiz. Çocuklara simit parası veremiyoruz. 10.000 liraya yaşantı kalmadı artık. Böyle bir konum yok. Seçimler hakkında düşüncen nedir? Bu seçimler iyi oldu. En azından hükümete ders oldu. Emeklileri düşünmesi lazımdı”.

 

Diğer bir emekli ise emekli olduğunu geçinemediğini hayat şartlarının çok kötü olduğunu, bir markete gidiyorsun 2000 lira. Pazara gidiyorsun 2000 lira. Ev kirası 7.500 lira. Nasıl geçineceksin.

Bu seçimler hakkında düşüncen nedir?

Bu değişiklik çok iyi oldu.

 

“BU SEFER BİR DENEYELİM”.

 

Diğer emekli ise “10.000 lira emekli maaşı aldığını hayat şartlarından çok ayarım kaçtı. Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanması çok iyi oldu. Bu sefer bir deneyelim. Biz 10 sene verdik ötekine. 10 senede buna vereceğiz bakalım iyi götürürse”.

Emekli olan diğer vatandaş “10.000 lira maaş aldığını memnun olmadığını kiraların yüksek olduğu yerde 10 bin lira ile geçirmenin zor olduğunu, ek iş yapıyorum anca öyle geçiniyorum”.

 

DOĞRU BİR KARAR

Seçimler hakkında şunu söyleyebilirim. Bu bir doğru bir karar oldu. Hakikaten çok sıkıntılar var da. Soma'da olsun diğer yerlerde olsun insanlar bir değişiklik istiyordu. 4 yıl  yaparlar iyi olursa devam ederler. Burada siyaseti değil ekonomiyi düşünmek gerekir. Ekonominin iyi olması kimin ne yaptığı önemli değil. İnsanların rahat geçilmesidir”.

 

Diğer bir emekli ise” 15.500 lira aldığını günümüze baktığımızda iyi değiliz. Enflasyon baktığında çarşıya gidiyorsunuz, bununla birlikte Bir markette 4-5 bin lira para harcıyorsunuz. Kasapta et fiyatları 500 lira olmuş.

“HÜKÜMETE DERS NİTELİĞİNDEDİR”.

Seçimler hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna? Türkiye demokrasisi kazanmıştır. Seçimde önün sonucu hükümete ders niteliğindedir. Hükümetinde gerekli politikaları gözden geçireceğine inanıyorum”.

Yolun kenarında oturan 4 kişi ise emekli olduklarını, 15.000 lirayı bulduğunu emekli maaşının hiç memnun olmadığını, yemeğimizden kısıtlıyoruz. Bir şey alamıyoruz. Bu seçimlerden memnunum çok güzel oldu”.

 

“4 ÇAY İÇEMEDİK”.

 

Diğer bir emekli ise “11 bin lira maaş aldığını, biz bu para ile ne yapabiliriz. Buraya oturduk 4 çay içemedik. Bizler mağduruz. Seçimlerden bunlar çıktı İnşallah iyi olur”.

Bu verilecek olan 3000 lira ikramiye harçlık parası bile değil. Yarın dede bize harçlık ver dese hangi birine vereceksin”.

“ÇİFYÇİ OLARAK BEN MEMNUN DEĞİLİM”.

Diğer oturan ise ben çiftçiyim. Memnun musun çiftçilikten. Mazot 45 lira nasıl memnun olacağım. Kazanamıyoruz. Geçen sene kardeşim buğday ekti 5-6 ton buğday oldu. Bir sene önce 6.30 liraya verdi. Bu sene 5,5 liraya yalvar'a yalvara zor aldı. Gübre olmuş 900 lira ile 1000 lira arası. Mazot olmuş 45 lira. Bunun sürmesi var biçmesi var. Çiftçi memnun değil. Emekli de memnun değil”.

“EMEKLİ ÖLMÜŞ”.

Çarşıya çıkan bir emekli ise ne kadar emekli maaşı alıyorsun sorusuna “10.000 lira alıyorum. Ne memnunu. Emekliler ölmüş. Bakma sen ben diri olduğuma.

Seçimler çok güzel oldu. CHP sildi süpürdü. Böyle olsun ki ortalık düzelsin”.

 

Bankta oturan diğer emekliler ise ne kadar emekli maaşı alıyorsun sorusuna sorma çok düşük. Neyi anlatayım dert çok.

“Diğer bir emekli ise 10.000 lira aldığını paralar yetmiyor idare etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz seçim hakkında ne dersin? Böylesi daha iyi oldu. Şimdiye kadar her şeyi gördük geçirdik biraz da gelenleri görelim”.

Diğer bir emekli 10.000 lirayı geçiyor. Neyi anlatayım durumlar belli. Seçim sorusuna çok güzel oldu. Bunlara bir ders verildi. 10.000 lira ile onlar kendileri geçinsinler”.

“EN BÜYÜK PARAMIZ PEYNİR ALAMIYOR”.

“Ara sokakta yürüyen diğer bir emekli ise 200 liranın bir değeri kalmadı. 1 kilo peynir almıyor. Etin kilosu olmuş 500 lira. Bugün en büyük para birimi 200 lira 2,5 katına çıkmış. Böyle bir şey olabilir mi?

Emekli iktidara dersini verdi”.

 

Diğer bir emekli  ise ekonomi çok kötü emeklilerin durumu çok kötü.

 Emekliler 10.000 lira para ile geçinemiyor. Geçim sıkıntısı çekiyorlar. Çoluğuna çocuğuna harçlık veremiyor. Torununa Bayram harçlığı veremeyecek durumda.

“BU SEÇİM EMEKLİLNİN SEÇİMİ OLDU”.

 Bu seçimler emeklilerin seçimi oldu. 3000 lira ikramiye ile çocuğa torunu harçlık veremez. Paranın değeri kalmadı. Para pul oldu. Bugün bir pazara çıkıyorsun 1500 liradan aşağı pazar göremiyorsun. Bu seçimlerde bir Tsunami oldu. Halk tepkiyi son derece net olarak verdi. İktidara karşı. Bu bir uyarı. Bu bir sarı kartı. Artık genel seçimlerde düzelmezlerse kırmızı kart oyun dışı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GEDÜZ, YENİ BAŞKAN DÖNMEZ'E HALKIMIZ SİZE MAZBATAYI VERMİŞ BİZEDE VERMEK DÜŞER DİYEREK TESLİM ETTİÖnceki Haber

GEDÜZ, YENİ BAŞKAN DÖNMEZ'E HALKIMIZ SİZ...

Trafik Ekiplerinden DenetimSonraki Haber

Trafik Ekiplerinden Denetim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar