MADEN İŞ SENDİKASI

Söz Verdiniz Kömür Kazanlarını Söktük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

 

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bitmeyen  doğalgaz bağlantıları vatandaşı çileden çıkardı.
Bu konuda doğalgaz dağıtım firmasının önünde açıklama yapan CHP İlçe başkanı Özcan Kaçar şunları söyledi.

“ Yaklaşık 3 senedir Kırkağaç ilçesinde doğalgaz sorunu var. Bu tür mağduriyetlere insanlara bizlere söylüyorlar. Belediye başkanı Kırkağaç ilçesinde 2020 yılında bütün evlerin doğalgazda olacağını söyledi. Belediye başkanının bu açıklamasına istinaden, evlerindeki kazanlarının kaldırdılar.

 

Sobalarını kaldırdı. Geldiğimiz süreç içerisinde evlerine 50 60 bin lira kadar masraf ederek doğalgaz sistemini  döşetti. Firma şu anda kesinlikle doğalgaz hattını döşemiyor. Göstermelik birkaç sokağa döşediler.

 

 Şu anda Kırkağaç  halkı mağdur durumda. Çarşamba günü bir basın açıklaması yapmıştık. Bu konuyu belediye başkanıyla görüştük. Önümüz kış bu insanlar zor durumda kalacak. Bu insanlar mağdur olacak. Bir an önce bu işin çözüm bulunması gerektiğini söyledik. Herhalde kendileri doğalgazlı evde oturdukları için, kendileri mağdur olmadıkları için AK Parti İlçe başkanı Soma'da oturduğu için vatandaşın derdine derman olmuyorlar.

 

 Vatandaş şu anda  ciddi anlamda sıkıntılı. Doğalgaz firması çalışmaları alt şirketlere ihale etmiş. Alt şirketler 2-3 tane sokak geziyor  sonraları çekip gidiyorlar. Doğalgazın geçtiği yerde bağlantı kutuları bırakmadılar. Şu anda tekrar açıldığında insanlardan yeniden para talep ediyorlar.

 

 Biz Soma'nın dibinde kömürün kokusunu pisini çeken bir ilçe olarak kömürü 4000 4.500 liraya yakmak zorunda değiliz. Ekonomik şartlar belli. Elektrik şartları belli. Gördüğüm kadarıyla dünyada bir doğalgaz sıkıntısı var. Bizim ülkemizde de var. Madem ki doğalgazı getiremeyeceksiniz, bu insanların kömür kazanlarının niye kaldırttınız. Bu elektriklerle bu klimalarla bu insanlar ısınamaz. Kırkağaç ilçesi kuzeyde bir bölgedir. Marmara iklimine yakın soğuk yaşayan bir ilçeyiz..               


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alaşehir"de Uyuşturucu OperasyonuÖnceki Haber

Alaşehir"de Uyuşturucu Operasyonu

S.S. Soma Nakliyeciler Kooperatifinden 4 İş Makinası EklediSonraki Haber

S.S. Soma Nakliyeciler Kooperatifinden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar