MADEN İŞ SENDİKASI

Tek Derdimiz Emeğimiz Ve Ekmeğimiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tek Derdimiz Emeğimiz Ve Ekmeğimiz
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Geçen yıl 6 Temmuz tarihinde başlayan Eynez Açık Ocağın bir kısmının Rödovans Sözleşmesi ile verilme durumunu 8 Temmuz 2022 arefe günü öğrendikten sonra başlatılan durdurma eylemleri 18 Temmuz 2022 basın açıklaması, 22 Temmuz Ankara'ya yürüyüş, 1 Ağustos 2022 Bakan yardımcısının Soma' ya gelişi ve Soma'dan ayrılmasından sonra 4 Ağustos 2022 tarihinde ruhsat devrinin yapıldığını kısa zaman önce öğrendik. Her zaman söylediğimiz gibi, bizler maden işçileri olarak çalışmak istiyoruz, ekmeğimizin yolunda her sabah is yerlerimize gidiyoruz, emek veriyoruz.

Bizim sahalarımızda uzun yıllar kömürün üstünü açmak icin harcadığımız enerjimizi heba etmeyin, tam kömüre ulaşınca hazır bekleyen firmalara vermeyin, Biz açtık biz çıkartalım kurumumuz kar etsin, isimizin, ekmeğimizin devamı olsun. Tek derdimiz emeğimiz ve ekmeğimiz. Ancak gelinen noktada ruhsat devrinin yapılması ve bunun bizlere iptal olduğu söylenmiş ancak sadece Genel Seçim sonrasına ertelenip firmanın o saha da çalışmaya başlamak istemesiyle tekrar ortaya çıkması bizleri derinden üzmüştür. Söz konusu sahada üzerini açtığımız kömüre verdiğimiz emeklerin heba olması tehlikesinin yanında, geçen yıl günlerce yapılan mücadelenin de zayi olup tekrar önümüze gelmesi biz emekçileri hüsrana uğratmıştır. Bizler üzerini açtığımız kömürü almak için söz konusu sahanın kamu eliyle devamını ve sorunsuz bir çalışma alanı sağlamak için koordinatlarının değişmesini istedik.

Geçen yıldan bu güne miras kalan tecrübemizi de göz önüne alarak bu koordinatlar değişsin istiyoruz.Sahamızda bizlere çalışma imkanı verilsin istiyoruz. Tüm bunlara rağmen çalışmak isteyen bizleri çalıştırmak istemeyen sanki birileri var. Makine parkımız daraldı, atölyede ustalarımız azaldı. Bizler, işçi alınsın makine alınsın dedikçe bir bakmışız elimizdeki arızalanan makinaların tamirat süresi uzuyor, yedek parçalar 1 yılda geliyor.

Bizler vardiyaya, 10 makine ile tertip ediliyoruz ama vardiya sonunu 10 makine ile tamamlayamıyoruz. Bizler çalışmak için ısrar ederken birileri maliyetlerin yüksek olduğunu üretimin az olduğunu bahane ederek sahalarımızı bir bir elimizden alıyor. Sorun çalışmaksa biz zaten bütün gayretimizle çalışıyoruz.Sadece engel olmayın yeter….. Burdan bütün Soma ve Manisa siyasetine bürokrasiye,medyaya sesleniyorum….E.L.i var olsun, Soma kazansın,E.L.i üretimde lokomatif olmaya devam etsin hiçbir arkadaşımız gelecek korkusuyla çalışmasın. BİR AVUÇ KÖMÜR İÇİN BİR ÖMÜR VERENLERİN kemiklerini sızlatmadan emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkmak adına var olsun


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KONYA ŞEKER’DEN 113 MİLYON 484 BİN LİRALIK MOTORİN AVANSIÖnceki Haber

KONYA ŞEKER’DEN 113 MİLYON 484 BİN LİRAL...

Soma Ve Üç İlçede OperasyonSonraki Haber

Soma Ve Üç İlçede Operasyon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar