Vatandaş Eziyet Görmeye Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaş Eziyet Görmeye Başladı

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve yerel basında paylaşılan bir haber ve ekindeki fotoğraflar, geldiğimiz noktanın vahameti açısından hepimizi üzmüş, ilçemizin içinde bulunduğu vahim durumu gözler önüne sermiştir. Söz konusu haber, Soma Belediyesi önünde oluşan uzun kömür kuyruğudur.

Türkiye Kömür İşletmelerinin internet sitesinde bir ton kömürün fiyatı 2.004,00-TL yazmaktadır. Tonu 2.004,00-TL olan kömürü Soma Belediyesi aracılığı ile 2.500,00-TL’den temin etmek isteyen vatandaşlarımız, belediyenin önünden çınara kadar uzanan uzun kuyruklar oluşturmuşlardır. 

İlçemizde yüz yıldan fazla bir süredir kömür üretilmektedir. Soma, tarihin hiçbir döneminde kömür temin etmek isteyen vatandaşların uzun kuyruklarda bekletildiğine şahit olmamıştır. Kömürün ve enerjinin başkenti ilçemiz, Ak Parti döneminde ne yazık ki kömür kuyruğunda bekletilmeyi de görmüştür.

Soma’da yaşayan vatandaşlar olarak kömür üretiminin zorluklarını yakından biliyoruz. Kömürün tozunu, kirini çekiyor; zehirli havasını soluyoruz, bir avuç kömür uğruna işçilerimiz can veriyor. Kömürün bunca zahmetine katlanırken kömür kuyruklarında bekletilmek kaderimiz olmamalı.

Kömür fiyatlarının fahiş oranlarda zamlanması ve oluşan kömür kuyrukları, Ak Partinin halk odaklı değil, rant odaklı özelleştirme zihniyetinin sonucudur. Milli servetimiz ve yer altı zenginliğimiz olan Soma kömürü, Ak Parti döneminde özelleştirme adı altında talan edilmiş, taşeronlaşma ile işçilerimiz köleleştirilmiştir. 

Kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde vatandaşlarımız kömür bulamamakta, buldukları kömürü de fahiş fiyatlardan satın almaktadır. Isınma, temel bir ihtiyaç olup yaşam hakkı çerçevesinde anayasal bir haktır. Devletin görevi, vatandaşının temel ihtiyaçlarını en uygun şekilde gidermektir. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir. 

CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak inanıyoruz ki bu kara düzen böyle gitmeyecek, kömürün ve enerjinin başkentinde oluşan kömür kuyruklarının hesabı sorulacaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KURU ÜZÜM ALIMINA HEMEN BAŞLANMALIÖnceki Haber

KURU ÜZÜM ALIMINA HEMEN BAŞLANMALI

Kadına El KalkmazSonraki Haber

Kadına El Kalkmaz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar