MADEN İŞ SENDİKASI

YEREL İŞÇİ ALIMI NEDEN SOMA’YA ÇOK GÖRÜLDÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber altı 2 komulabilir
haber İçi
YEREL İŞÇİ ALIMI NEDEN SOMA’YA ÇOK GÖRÜLDÜ ?
 
 
 
Değerli Somalılar;
 
Son dönemde, 292 kişinin ELİ’ye alınması konusunda çok şeyler yazılıyor, söyleniyor. Bir süreden beri tüm bunları uzaktan izlemeyi uygun buldum. Çünkü siyasi partiler dışında, başka dernek ve platformların, Somalılara öncelik tanınması yönündeki gayretlerinin sonuç vermesini canı gönülden diliyorum.
 
Değerli Somalılar,
 
Siyaset, insanın bulunduğu noktadan başlar. Ve apartman, sokak, mahalle, ilçe, il, bölge ve ülke sıralamasına uygun olarak yapılır. Bu anlamda Soma’da siyaset yapan tüm partilerin ilçe örgütlerinin Soma’nın imkanlarıyla yaratılmış bulunan istihdam alanlarına, bakın öncelikle demiyorum, tamamıyla, tüm kadrolara, Soma’da yaşamış ve yaşamakta olan yurttaşlarımızın alınmasından yana olması gerekmektedir. Bu anlamda da CHP Soma İlçe örgütü olarak, 292 kişinin tamamının Soma’da ikamet eden kişiler olması gerektiğini, bunun doğru olduğuna inandığımızı, açık yüreklilikle söylüyorum.
 
Tabii bu duruma ilk söylenecek bahane, maden kanununun ilgili maddesi olacaktır. İşte burada iktidar partisinin bu zamana kadar, bu günleri düşünerek neden bu maddeyi değiştirmek için bir çaba içinde olmadıkları sorusu akla gelmektedir. Gerek ilçe başkanlığı gerekse milletvekilleri düzeyinde Soma halkının menfaatine bu düzenleme neden akıllara gelmedi? Ya da geldi de yapmanın doğru olduğuna inanılmadı mı?
 
Bakın değerli Somalılar;
 
Soma halkı, iktidar partisini 3 genel ve 2 yerel seçimde birinci parti yapmış, ancak şu bahsettiğimiz düzenlemeyi yapacak kadar bile değer bulamamıştır. Soma’da oylarını aldıkları yurttaşlarımızın yaşadığı kentin yarattığı iş olanaklarından öncelikle yararlanmasını sağlayacak, Yerel işçi alımıyla ilgili bu kanun düzenlemesini Soma’ya ve Somalılara çok görmüşlerdir.
 
Herşeye rağmen bu alımda, tüm siyasilerin ve bürokratların (yani torpil yapabileceklerin !) Soma’da yaşamış olmayı, Somalı olmayı en temel kriter almalarını, nedenlerini yukarıda söylediğim üzere, hatırlatmak isterim. Soma’da yaşayan her yurttaşımızın, ekmeğini kazanacağı güvenli bir işe sahip olması (işe girip Soma’yı terketmemek şartıyla) huzurlu, insanca ve hakça bir düzende yaşaması benim ve partimin siyaseten en temel amaçlarındandır.
 
 
 
Saygılarımla
 
CHP SOMA İLÇE BAŞKANI
 
MURAT BAYRAMOĞLU
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Korkunç kazada hayatını yitiren şöför toprağa verildiÖnceki Haber

Korkunç kazada hayatını yitiren şöför t...

Mantarlar gelmeye başladıSonraki Haber

Mantarlar gelmeye başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar