Zafer Spor Avrupa’da Yılın Kadın Futbol Takımı Seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Zafer Spor Kadın Futbol takımı ödüle doymuyor. Kızlarımız uluslar arası bir kadın sivil toplum kuruluşu tarafından “YILIN KADIN FUTBOL TAKIMI” ödülüne layık görüldü.

Maden kazasından sonra sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan Zafer Spor Kulübü bugün ilçemiz için övünülecek işlere imza atıyor.

Avrupa Soroptimist Federasyonu tarafından 86 aday ülkeden, 50 değişik spor dalında başvurunun gerçekleştiği yarışmada takım sporlarında kızlarımız birinciliği kazanmıştır.

Türkiye Soroptimist Federasyonunun üyelerinin, Sayın Kaymakamımızın, Belediye Başkan Yardımcımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün, Halkeğtim Merkezi Müdürümüzün, Kulüp yönetimi ve sporcularının katılımı ile Azot Lokalinde yemekli bir ödül töreni yapılmıştır.

Konu hakkında bir açıklamada bulunan Kulüp Başkanı ve Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Hakan Arslancan “ Kulübümüze büyük destekleri olan Soroptimist Federasyonunun değerli Başkan, yönetici ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmaların uzaklardan değer bulması bizi ayrıca mutlu etmektedir. Bu projeye başladığımızda bir çok kişi Soma gibi bir yerde kadın futbol takımının olamayacağını bu işi başaramayacağımızı düşünmekteydi, fakat bugün Soma’nın kızlarından oluşan, uluslar arası farkındalığı olan, milli takımların değişik kategorilerini 6 sporcu ile destekleyen bir kadın futbol takımına sahibiz. Bizleri bu konuda destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda elimizden gelen çabayı sürdürmeye devam edeceğiz. ” dedi.

SOROPTİMİSTLER KİMLERDİR

1921 yılında Oakland, California (ABD) da kurulan. 126 ülkede, 3.000’in üzerinde Kulübü ve yaklaşık 90.000 üyesi bulunan. Adını Latince “soror - kız kardeş” ve “optima – iyi niyet” kelimelerinden almış olup, genellikle "en iyiyi amaçlayan kadınlar" olarak yorumlanan. Uluslar arası Soroptimist Federasyonu, Amerika, Avrupa, Büyük Britanya -İrlanda ve Güney Batı Pasifik olmak üzere dört federasyondan oluşmaktadır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye hizmetleri konusunda yoğun şikayetler.Seçimler yaklaşıyor.Önceki Haber

Belediye hizmetleri konusunda yoğun şika...

Manisa Büyükşehir Belediyesinden Ergene’ye CevapSonraki Haber

Manisa Büyükşehir Belediyesinden Ergene’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar