1 Mayıs İşci Bayramınız Kutlu Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalışma şartlarını sağlama kavgasının verildiği, emeğin haklarının, barış ve özgürlük mücadelesinin sürdürdüğü gün, bugün 1 Mayıs
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkezine bağlı sendikalar, Cengiz Topel Meydanında bir araya gelerek 1 Mayıs İşçi Bayramı olması nedeni ile basın açıklaması yaptı. 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, Ege Bölgesi Şubesi, Ege Bölgesi 1 Nolu Şubesi, Soma Şubesi ve Soma 2 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu olarak ortak yapılan basın açıklaması Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin tarafından okundu.
Şahin, Ortak basın açıklamasında 'Sevgili işçiler, emek dostlarımızla birlikte, haklarımızla ve taleplerimiz için mücadelemizi yükselttiğimiz, iş yerlerinde ve meydanlarda güçlü bir şekilde haykırdığımız bir gündür 1 Mayıs..
Bu gün insanca yaşam ve Çalışma şartlarını sağlama kavgasının verildiği, emeğin haklarının, barış ve özgürlük mücadelesinin sürdürdüğü gün, bugün 1 Mayıs
 Türk iş ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak ülkemizin  ve Dünyanın içinde bulunduğu Koronavirüs ile mücadele kapsamında ciddi tedbirlerin alındığı bu günlerde maalesef 1 Mayıs emek  ve dayanışma gününü tüm üyelerimiz ve aileleri ile birlikte alanlarda kutlayamıyoruz..
Değerli arkadaşlar, 1856’da 12 saatlik çalışma kuralına karşılık günlük 8 saat çalışma talepleriyle başlayan bir mücadelenin sembolleştiği gün olan 1 Mayıs Emek, Dayanışma ve Mücadele günü.  Aynı coşku ile kutlanmaya devam ederken, bu yıl ülkemizde ve  tüm Dünya ülkelerinde ilk kez  kutlanamamaktadır. 
Madencilik işkolunda örgütlü bir sendika olarak öncelikli görevimiz üyelerimizin sağlığı ve menfaatini gözetmektir. Bizim sektörümüzde maalesef esnek çalışma, iş durdurma, evden çalışma gibi bir alternatifimiz yoktur. Bazı tedbirler alınabilir, eksik üretimle faaliyetler yürütülebilir ama üretimin tamamen durması, önü alınamaz çok başka sorunlara neden olabilir. Özellikle kömür üretimi baz alınırsa, sanayi, konut, hizmet sektörlerinin yanı sıra, elektrik üreten termik santrallerde kullanılan kömür üretiminin durması hayatı durma noktasına taşıyabilir.
Şunu gördük ki üretim olmadan hiç bir şey olmuyor. Özellikle Türkiye Maden İş Sendikası olarak işçilerimizin sağlığı her şeyin üzerindedir. Şu da unutulmamalıdır, nasıl ki çalışanlarımız bu süreçte  her türlü fedakarlığı fazlasıyla yapıyorsa, bu fedakarlığın karşılığı olan çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebini de istemekten hiçbir zaman geri kalmayacaktır..  
Covid-19 salgını ile dünya değişiyor. Şimdi sosyal devleti yeniden inşa etme zamanıdır.
    Şimdi işçinin, memurun, çiftçinin, esnafın, emeklinin, işsizin yani toplumun geniş kesimlerinin taleplerinin karşılanması zamanıdır. 
 Önümüzdeki yıl hep birlikte 1 Mayıs'ı alanlanlarda kutlamalı, işçinin taleplerini bir ağızdan seslendirmeliyiz.. Emeğin hak ve çıkarlarını gözetmeliyiz. 
Güzel ve Güneşli günlerin görüleceği salgının ve eşitsizliklerin üstesinden gelinmiş bir gelecek umuduyla başta üyelerimiz olmak üzere, tüm emekçilerin, emeğiyle geçinenlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyoruz'denildi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuklarda Covid-19 şüphesiÖnceki Haber

Çocuklarda Covid-19 şüphesi

Soma'da İki Yerde Ayrı Ayrı Karantinaya AlındıSonraki Haber

Soma'da İki Yerde Ayrı Ayrı Karantinaya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar