MADEN İŞ SENDİKASI

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
haber altı 2 komulabilir

Cengiz Topel Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında gösteriler ile devam etti.

Törende konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dilek Mert, “Milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tarih sahnesinde tüm şeref ve asaletiyle bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs 1919. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti için “Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir”. diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Ve bu vatan aşkıyla dolu, imanlı ve inançlı haykırış, tarihe “Kurtuluş Savaşı Destanı” olarak altın harflerle yazılmıştır.
Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, millet olarak, doğusu, batısı kuzeyi ve güneyi, bir olduğumuz sürece bağımsız yaşayacak ve çağlara damgamızı vuracak güçte olacağız.
Birlik ve beraberliğin, ölümden başka, her şeyi yeneceğini unutmamalıyız.
Bu sebeple, milletimizin muazzez ve mukaddes değerlerinden olan birlik, beraberlik ,kardeşlik ; inanç , ilim ve vatan aşkı ruhunun yaşatılması ile Cumhuriyetimizin temel değerlerinin korunup kollanması gerekmektedir. Bunların gerçekleşmesi için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.
Sevgili Gençler,
Türk milletinin geleceği ve yarınlarımızın teminatı sizsiniz. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinde “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.
Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler.
“Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” diyor Atatürk.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

Ardından gösteriler, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerle devam etti.
Hafta kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tütün Fiyatı Belirlenirken Çftçinin Hiçbir Söz Hakkı Yok.Önceki Haber

Tütün Fiyatı Belirlenirken Çftçinin Hiçb...

19 Mayıs Pankartı Önce Asıldı. Yanlışlık Fark Edilince DeğiştirildiSonraki Haber

19 Mayıs Pankartı Önce Asıldı. Yanlışlık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar