MADEN İŞ SENDİKASI

29 OCAK BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

29 OCAK BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şube Başkanı Mehmet AKIN "29 Ocak Milli Direniş Günü-Türklük Mücadelesi" Günü münasebetiyle ilgili basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, “29 Ocak 1990’ın üzerinden 24 yıl geçmiş olmasına rağmen Türk Toplumu’na saldırıların hangi düşünceyle, kimler tarafından ve hangi şartlar altında planlandığı hala ortaya çıkmamıştır. Yunanistan 29 Ocak 1990 Olayları için Batı Trakya Türk Azınlığı’na hala bir özür borçludur
 

Batı Trakya Türk Toplumu’nun baskılara, haksızlıklara ve ayrımcılıklara “HAYIR” dediği 29 Ocak 1988’in üzerinden 26 yıl geçti. Batı Trakya Türk Azınlığı, 26 yıl önce bugünlerde maruz kaldığı antidemokratik baskı uygulamalarına karşı tepkisini haykırmış ve insan gibi bir yaşam özlemini tüm dünyaya duyurmuştur. Yargıtay Yüksek Mahkemesi’nin “Batı Trakya’da Türk yoktur” diyerek isminde “Türk” kelimesi bulunan tarihi azınlık derneklerimizin kapatılmasını öngören kararıyla halkımızın maruz kaldığı baskı ve sindirme politikası zirveye ulaşmış ve azınlığın adeta nefes alması bile suç haline gelmiştir. Antidemokratik ve baskıcı uygulamalara karşı sesini yükseltme iradesi ve inancını kendinde bulan Batı Trakya Türk’ü 29 Ocak 1988’de bu haksız uygulamalara “ARTIK DUR” demiş ve sesini tüm dünyaya haykırmıştır. “29 Ocak 1988 Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü” Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu’nun; haklarına, kültürüne, kimliğine ve benliğine sahip çıktığı gündür, azınlık insanının asırlardır yaşadığı memleketinde insanca bir hayat sürdürme isteğini tüm gücüyle ifade ettiği gündür. 
Batı Trakya Türklerine yapılan haksızlıkların şiddete dönüştüğü ve azınlığa karşı geniş çaplı saldırıların yapıldığı “29 Ocak 1990 un üzerinden ise 24 yıl geçti. Planlı bir şiddet uygulamasına maruz kalan Batı Trakya Türkleri 29 Ocak 1990’da adeta “düşman” olarak görülmüş ve demokrasiyle idare edilen bir ülkede yaşanmaması gereken şeyler yaşanmıştır. 29 Ocak 1990’ın üzerinden 24 yıl geçmiş olmasına rağmen Türk Toplumu’na saldırıların hangi düşünceyle, kimler tarafından ve hangi şartlar altında planlandığı hala ortaya çıkmamıştır. Devlet 29 Ocak 1990  için Batı Trakya Türk Azınlığı’na hala bir özür borçludur. Ayrıca azınlık mensuplarının iş yerlerine yönelik saldırı ve yağma nedeniyle azınlık esnafının uğradığı büyük maddi zararın 24 yıl sonra hala karşılanmamış olduğunu hatırlatmak isteriz. 
29 Ocak’larda haksızlıklara karşı şahlanan Batı Trakya Türkü’nün uluslararası ve ikili anlaşmalarla garanti altına alınan hakları bugün 2013 yılında dahi verilmemektedir. O gün milli kimliğini tüm dünyaya haykıran Batı Trakya Müslüman Türk Toplumun ’un 24 yıl sonra hala milli kimliği ve kültürü inkar edilmektedir. 29 Ocak’larda şanlı bir mücadeleye imza atan Batı Trakya Türkü’nü bir kez daha tebrik eder, o gün daha iyi bir gelecek için yollara dökülen ve bugün aramızda olmayan tüm soydaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. 

29 OCAK BATI TRAKYA TÜRKÜ'NÜN ONUR GÜNÜDÜR,KUTLU OLSUN
YAŞASIN 29 OCAK MİLLİ DİRENİŞ ve TÜRKLÜK MÜCADELEMİZ
 
Ahmet KERECİ
 
 
 
 
 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP ölen arkadaşları için gıyabi cenaze namazı kıldıÖnceki Haber

MHP ölen arkadaşları için gıyabi cenaze...

BURASI BİZİMDİR BİZİM KALACAKSonraki Haber

BURASI BİZİMDİR BİZİM KALACAK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar