4 Aylık Süre Doluyor. Santral Kapanacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
31 Aralık 2019 sonu 1 Ocak 2020 de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum filtresiz beş termik santralın tamamen kapatıldığını açıkladı. Ve Soma dahil santraller çalışması durdurulmuştu.Soma Termik Santralının dört ünitesinin çalışmasına kış sezonu boyunca

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelenen yedi termik santraldan dördüne geçici faaliyet belgesi verildiğini, üç santralın ise gerekli çevre izinlerini aldığını bildirdi. Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Soma Termik Santralı’na giden bakanlık yetkilileri gerekli çevre yatırımlarını tamamlamadığı tespit edilen santralın kömür giriş kapılarını mühürledi. Kömür girişinin kesildiği santralın faaliyetleri “geçici faaliyet belgesi” alıncaya kadar durdurmuştu. Soma’yı diğer kapanan termik santrallardan ayıran bir özellik var. Termik santraldan çıkan sıcak suyla, Soma’da 12 bin hane ısındığı  Okullar arasında 13’ü, bu ısınma yöntemiyle öğrencilerin sınıflarını sıcak tutuyor.  Sonraları yapılan girişimler sonunda Soma Termik Santralının dört ünitesinin çalışmasına kış sezonu boyunca müsaade edileceğini belirtilmiş Bakan  Kurum, şunları söyledi: “Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santralları tamamen, Manisa Soma Termik Santralı ise kısmi olarak kapatılmıştır. Kapatılan termik santralların yönetimlerine, gerekli çevresel yatırımları tamamlamadıkları sürece faaliyete geçmelerine izin verilmeyecek. Diye belirtilmişti.

Daha sonraları şirket yetkilileri ve Soma’dan sivil toplum kuruluşları ile yapılan konuşmalar ve Soma Ticaret Odası Gazeteciler ile yapılan söyleşilerde sıkıntılı durum konuşmuştu. Şimdi ne olacak Şirket yetkililerini ağzını bıçak açmıyor  Kalan 2 gün merak konusu Süre uzatımı alındımı yoksa ne olacağı merak konusu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oğlunu öldürüp cesedini yakmaya çalışan baba tutuklandıÖnceki Haber

Oğlunu öldürüp cesedini yakmaya çalışan...

Zeytin Fidanı Kırıldı Kavgasında 1 Kişi ÖldüSonraki Haber

Zeytin Fidanı Kırıldı Kavgasında 1 Kişi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar