Açık Ocak İşletmesinde İş Kazası 3 İşçi Yaralandı 1 İşçi Hayatını Kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Soma’da özel bir maden ocağında heyelan meydana geldiğini duyurdu. Manisa Valiliği tarafından, “Heyelan sebebiyle meydana gelen göçükte 1 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 3 maden işçimizin de hastaneye sevki sağlanmış olup, sağlık durumları hastanede takip edilmektedir” açıklaması yapıldı.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, bugün Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir maden ocağında iş makinelerinin üzerine heyelan geldiğini bildirdi. Manisa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise  yer üstü maden ocağında meydana gelen heyelandan dolayı, bir maden işçinin hayatını kaybettiği, üç maden işçisinin hastaneye sevk edildiğini bildirdi.  

Ali Tulup, Twitter hesabından şu mesajı yayınladı:

“İlçemiz Soma'da özel bir maden ocağında İş makineleri üzerine heyelan geldiği bilgisini aldık, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyoruz.”

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi:

“İlimiz Soma İlçesi Sarıkaya Mahallesinde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında saat 21:00 civarında heyelan meydana gelmiştir. Heyelan sebebiyle meydana gelen göçükte 1 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 3 maden işçimizin de hastaneye sevki sağlanmış olup, sağlık durumları hastanede takip edilmektedir."

Manisa’nın Soma ilçesinde Sarıkaya Mahallesinde Türkiye  Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) bağlı yer üstü maden ocağında faaliyet gösteren  özel sektöre ait  bir işletmede meydana gelen heyelandan dolayı bir işçi hayatını kaybetti, en az üç işçi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.  

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaralı işçileri hastanede ziyaret etti, doktorlardan işçilerin durumu hakkında bilgi aldı. şu açıklamayı yaptı:

“Soma ilçemizdeyiz. Sarıkaya Elmalı mevkiinde açık ocakta maden kazası yaşandı. Özel bir şirkete ait olan madende dört işçimiz göçük altında kaldı. Toprak altında kalan madencilerimize ilk müdahaleyi mesai arkadaşları yaptı. Üç madencimizi Soma Devlet Hastanesi’nde ziyaret ettik. Sağlık durumları iyi. Doktorlarıyla görüştük. Bir sıkıntıları yok. Bir madencimizi de maalesef kaybettik.” Dedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Bölge Temsilcisi Selçuk Metin, meydana gelen olaya ilişkin  değerlendirmeyi yaptı:

“Bugün özel bir madende olan iş kazasının başından bu yana olayın nasıl olduğunu incelemek için görevlendirildim. Olay olduğu saatten itibaren dört tane arkadaşımızın göçük altında kaldığını, heyelan altında kaldığını öğrendim. Daha sonra buradaki arkadaşlarımızın üç tanesini çıkarılıp hastaneye geldiğini öğrenince hastaneye geldim. Bir tane şehidimiz var. Türkiye’de maalesef maden işkolu ağır işkolu. Yerüstü de olsa yeraltı da olsa iş kazaları devam ediyor. Ağır ve tehlikeli işler sınıfında olduğumuzdan dolayı da bu tür olaylar bizi çok üzüyor. Türkiye’de madenciler topluca öldüğünde insanların aklına geliyor. Bu bağlamda da bizler diyoruz ki, birer birer de ölsek topluca da ölsek bu maden sektörü mutlaka ağır ve tehlikeli işler sınıfında yer almalı. Bilindiği gibi inşaat sektöründen sonra maden sektörü, en çok iş kazalarının, ölümlerin olduğu bir sektör. Burada yapılan çalışmaların yerinde olup olmadığı gelecek müfettişler tarafından bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Çünkü çok büyük bir heyelan. Daha fazla ölümler de olabilirdi. Bundan dolayı da diyoruz ki, başta maden şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Üç yaralımıza acil şifalar diliyorum. Bizler bir kez daha diyoruz, madenlerde önlemler daha çok alınsın.”

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet Müdürlüğü Duvarı Test EdildiÖnceki Haber

Emniyet Müdürlüğü Duvarı Test Edildi

ÖLÜMLER FITRAT KADER   OLMAMALISonraki Haber

ÖLÜMLER FITRAT KADER   OLMAMALI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar