MADEN İŞ SENDİKASI

ÖLÜMLER FITRAT KADER   OLMAMALI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Soma'dayız Soma kadim bir şehir”.“DERS ALMAMIZ GEREKİRKEN ALMADIK”“Bu kent maden kenti. Bakıyorsunuz Biz burada 301 kanımızı kaybettik. Şehit verdik. Maalesef en çok ama en çok ders almamız gereken konularda, ders almadık.
haber İçi

Millet İtifakı’nın  Enerji Bakanı adayı Ahmet Akın ve Manisa Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Semih Balaban Soma'da bulunan 2 maden işletmesinde maden işçilerine seslendi.” Sizlerin iş kazasında ölmeniz fıtrat değildir”.

 

Kısa bir konuşma yapan Manisa milletvekili adayı Semih Balaban şunları söyledi.

 

 “Geçtiğimiz gün içerisinde Soma'da yaşanan Sarıkaya Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında iş kazası yaşanmıştı. Bu iş kazası heyelandan meydana gelmiş meydana gelen göçük de bir işi hayatını kaybedip 3 işçi yaralanmıştı. Hepinize geçmiş olsun başsağlığı diliyorum”

.

ÖLÜMLER FITRAT KADER   OLMAMALI

 

“Madencilikte ölümlerin fıtrat olmayacağı, kader olmayacağı, yeni Enerji ve Tabi  Kaynaklar Bakanımız, la bu hükümeti  kuracağız dedi.

 

“ÖNCE İNSAN DİYECEĞİZ”

 

“Bizler önce insan diyeceğiz. Ben şunları söylüyorum. Yarın milletvekili olduğumda, sizlerin helal oylarıyla hiçbir siyasi parti gözetmesi yapmadan, hepinizin vekili olacağım sizlerinin sorunlarını çözmek için, gece gündüz çalışıp hepinizin emrinde hizmetinde olacağım”

.

CHP Genel Başkan yardımcısı ve millet ittifakının enerji bakanı adayı Ahmet Akın maden işçilerine seslendi.

 

Değerli çalışma arkadaşlarım.

Geçtiğimiz gün bir kaza yaşadık çok üzgünüz. 3 yaralı kardeşimiz var. Bir kardeşimiz de kaybetmiştik. Allah Rahmet Eylesin  Yakınlarına sabır versin. Yaralı kardeşlerimize Allah şifa versin dedi.

 

“Soma'dayız Soma kadim bir şehir”.

“DERS ALMAMIZ GEREKİRKEN ALMADIK”

 

“Bu kent maden kenti. Bakıyorsunuz Biz burada 301 kanımızı kaybettik. Şehit verdik. Maalesef en çok ama en çok ders almamız gereken konularda, ders almadık.

 

Olmadı yapamadılar. Bu memlekette madencilik nasıl yapılır, nasıl önce insan denir, bunu sizlere göstereceğiz.

Biz bu konuda bütün dünyadaki bütün çalışmaları inceledik. Bu işlerin partisi yok. Bu işin siyaseti yok. Kaybettiğimiz canların da siyaset yok. Başka ülkelerde incelediğimizde, bizler önce insan demezsek, o zaman karşımıza çıkarlar derler ki, bu işin fıtratında var”.

 

BURADAN SÖYLÜYORUM.

BÜTÜN MADENCİ KARDEŞLERİME.

 

“Bu ülkenin madencilerin fıtratı asla ölüm olmayacak. Bizlerin iktidar olmasında devletin girişimci, modeli ile özel sektörle, denetim mekanizmaları ile sağlayacağız.

. Bizlerin iş güvenliği önceliğimizdir. İnsan sağlığı önceliğimizdir. Siz işçi arkadaşların sağlığı güvenliği, hayatı aileleri ailemizdir. Bizler yıllardır bunun üzerinde çalışıyoruz. Dünyada yapılan bütün madenci örneklerini, büyük bir dikkatle inceledik baktık, fakat Türkiye'de uygulamasında çok eksikler var. Bizler bunları çözeceğiz”.

 

Bilindiği gibi cumartesi günü 13 Mayıs 301 canın gittiği bir gün hep birlikte anacağız. Onların ailelerine ziyarette bulunacağız. Bakın giden gidiyor. Onun için yapmamız gereken şu. Bu hataların tekrar  yapılmaması.

 

“ÖNCE İNSAN DENMEDİ.”

 

Komisyon çalışmaları yapıldı.

Bu komisyon çalışmalarında grup başkan vekilimiz Özgür Özel ve diğer milletvekillerini saygıyla selamlıyorum. Çok emek verdiler.

Bakın Ne oldu. Orada yapılması gerekenler yapılmadı.

Önce insan denilmedi. Orada yanlış hatırlamıyorsam 111 madde yerine getirilmedi. Neden getirilmedi kim elini tuttu. Rapor hazır bunları buraya şikayet etmek için değil bunu hepinizin bilmesi lazım.

 

“Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Önümüzdeki süreçte yapılması gereken, yasalar cezalar, denetimler uygulamalar teknolojilerin Türk madenciliğine uygulanması. İnsanların  kayıp vermemesi.

 Bizler madenci şehidi vermememiz için tüm yol haritamızı hazırladık. Bizler ne yapacağız. Devlet öncü olacak. Devlet kendi madencisine evladına çocuğuna sahip çıkacak.

 

Devletimizin bütün imkanları siz madenciler için kullanılacak.

Ben madencilik üzerine çok araştırmalar yaptım. Bu konuda çok destekler aldım. Dünyadaki tüm madenlere gittim gördüm..

 

 “Genel başkanımız ve cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki sen aday olmuyorsun. Seni bakan yapacağız dedi”.

 

“MİLLETİN HİZMETKARI OLACAĞIZ.”

 

Ben madenci kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Gerçekten bakan olacağız, milletin üstünde değil, milletin hizmetkârı olup her madenci kardeşimin sorunları ile ilgilenen bir madenci kardeşinizi göreceksiniz. Sözümüz sözdür.

 

“İŞ GÜVENLİĞİ ÖNCWELİĞİMİZDİR”

 

“Madencilikte iş güvenliği iş sağlığı, dünya standartlarında hayata geçecek.

Genel müdürünüzde bu konuyu görüştüğünüzde, bizlerle çok güzel bilgiler paylaştı. Bizler ortak aklı ortaya koyacağız. Bu aklı ortaya koyduğumuzda önce insan diyeceğiz. Biz madenci kardeşlerimizi seviyoruz. Bakın hatırlayın, 2 askeri ücret ve 2 hafta tatili ile ilgili olması gerekenlerle çok mücadelelere verildi. Sizin aileleriniz sizi işte gönderirken dualarla beklerken bu dualarınıza biz de olacağız. Bizler bilimle teknikle akılla Özel sektör Devlet ve sizler sendikalarımız bir olacağız. Ve ortak akılla Türkiye Cumhuriyeti madenciliğini büyüteceğiz. Çünkü bu ülkenin kaynağı Bu ülkenin öz kaynağıdır. Kimsenin değildir. Bu ülkenin kaynakları devletin milletin sizlerin gücüdür. Hiçbir kardeşimin hayatının canı o maliyetin üstünde değildir. Bu işleri çözeceğiz”.

 

 “BU ÜLKEDE HİÇBİR ZAMAN ÖLÜM FITRAT OLMAYACAK”

.

Bu benim gücüme gidiyor. Önümüzdeki süreçte hiçbir madencimizin iş aş kaygısı olmayacak. Bizler sizlerin her zaman yanında olacağız. Ve her zaman da madencimizin yanında olduk.

 

Değerli çalışma arkadaşlarım artık bu ülkeye tepeden bakan değil milletin içinde olanlar lazım. Artık bu ülkeye milletin parasını milletin malını mülkünü babalarının paralarından daha rahat harcayanlar değil, milleti ile dertlenen milletin içinde olan milletin hizmetkarı olanlar lazım.

 

 Bizler sizlerin hizmetkarı olmak için bu iktidara talibiz. Bakın Biz birleştik. Bütün parti li arkadaşlarımız burada birleşelim ve birleşe birleşe kazanacağız. Biz şimdiye kadar hangi partidensiniz diye sormadık. Tek söylediğimiz kelime sizlere nasıl yardımcı olabiliriz.

 

 Buradan sesleniyorum bütün işcilerimizi, bütün emekçilerimizin çalışan kardeşlerimizin yanında olacağız. Bizler Bu söylediklerimizi lafta değil özde olarak söylüyorum bunları ailelerinize söyleyebilirsiniz. 

“ELİNİZİ VİJDANINIZA KOYUN”

 14 Mayıs çok önemli bir gün. İlk önce annelerimizin elini öpeceğiz. Onların dualarını alacağız. Ve sonra gidip sandıkta görevimizi yapacağız. Ve sandığa gittiğimizde elimizi vicdanımıza koyacağız hakkın hukukun adaletin temsilcisi olan hakkın hukukun adaletin işçinin yanında olan emeklinin yanında olan yanında ve bunu gösteren, Kemal Kılıçdaroğlu'na bir oy vereceğiz. Bir oyda meclise çoğunluğumuz olması için  millet ittifakına vereceğiz dedi”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Açık Ocak İşletmesinde İş Kazası 3 İşçi Yaralandı 1 İşçi Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Açık Ocak İşletmesinde İş Kazası 3 İşçi...

Maden İşçilerinin Sorunlarını Yakından BiliyoruzSonraki Haber

Maden İşçilerinin Sorunlarını Yakından B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar