ATATÜRKÇÜLÜK, CUMHURİYETÇİLİK, DEMOKRATLIK VE VATANSEVERLİK GEREĞİ HAYIR DİYECEĞİZ .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATATÜRKÇÜLÜK, CUMHURİYETÇİLİK, DEMOKRATLIK VE VATANSEVERLİK GEREĞİ HAYIR DİYECEĞİZ .

        AKP 15 yıldır ülkemizi yönetiyor yaptığı güzel şeyler arasında kazaların azaldığı yollar yapıldı, sağlık hizmetlerinde tüm hastanelerimizden eşit hizmet alıyoruz bunlar eksiklerine rağmen güzeldi teşekkür ediyoruz.

       Ama kötü yaptıkları ise ekonomiyi iflas ettirdi,tarım ve hayvancılık çöktü, sanayi üretimi durdu,emekli, esnaf kan ağlıyor.Devlet ve vatandaşın  borçları katlanarak büyüdü. Osmanlı’da Duyun-u Umumiye’ye devredilmiş malvarlıkları gibi sata sata bitirilen KİT’lerimizden değirmenin suyu tükendiğinden borçlara karşı teminat hazırlamak için VARLIK FONU kuruldu en önemli yüksek gelir ve sermayeli iktisadi kurumlar ve bankalar bu fona devredildi, işsizlik oranı %13lere yükseldi, terörle yurdun dört bir tarafında yüreklerimizi yakan şehitlerimizi toprağa verdik.Komşularımızın tümü ile sorunlu hale geldik.Kontrol edilemeyen kevgire dönmüş güney sınırımızdan 3,5 milyon Suriyeli ülkemize geldi şimdi onlara vatandaşlık verilmeye çalışılıyor. Adalet ve özgürlükler yerde sürünüyor. AKPliler kendilerine göre kandırıldıkları için terör örgütleri adeta bu dönemde beslenerek devlete millete darbe veya bölünmekle ilgili her tür kötülüğü yaşattılar.1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra kangren olmuş sorunların çözülmesini beklerken ilk 6 ayda DAVUTOĞLU başbakanlıktan indirildi,ikinci 6 ayda FETÖ darbe girişimi, şimdide üçüncü 6 ay sürecek, Anayasa referandumu gündemi ile meşgul oluyoruz.Bu referandum milletimizin yaşadığı hangi soruna çözüm bulacak.Ekonomi mi düzelecek, terör mü bitecek,işsizlik mi azalacak?

        Şimdi 15 yılda güçsüzleştirdikleri ülkemiz için Güçlü Türkiye olmasıyla ilgili EVET istiyorlar.

        16 Nisan 2017 Başkanlık sistemi getiren Anayasa değişikliği referandumunda EVET çıkarsa        *Kuvvetler ayrılığında olması gereken  yasama,yürütme,yargı güçlerini kendi eline geçirerek tarafsız olmayan partili bir kişide olacak.

*TBMM’nin milletvekili sayısı lüzumsuz yere 50 kişi daha artırılarak mali kamburu milletimizin sırtına binecek, Cumhurbaşkanı kanun yapma yetkisini kendine alacağından  milletvekili sayısı artırılan TBMM etkisizleştirilecek ve gerekirse faaliyetleri sonlandırılıp yenilenebilecektir.    *Yürütmedeki bakanlar kurulu milletvekili olmayan seçilmeyenlerden Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak Cumhurbaşkanınca atanmış insanlardan olacak.

*Yüksek yargının Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın üyelerinin çoğu Cumhurbaşkanı ve partisince seçilerek yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ortadan kalkıp partili Cumhurbaşkanının emrine girecek.

*Kamu idarelerinin yapılanma yetkisi eline geçerse bazı muhtarlıkları, kaymakamlıkları, vilayetleri kapatıp eyalet kurma özerk yapıya kavuşturma  ve sonucunda o eyalet içindekilerin referandum istekleri ile TC devletinden bağımsızlık isteyenlerin oylamasının sandık sonucunda kanla irfanla kurduğumuz Cumhuriyetin misak-ı milli sınırları içindeki vatanın bölünmesine zemin hazırlanacaktır.

*18 yaşındaki gençlere milletvekili seçilme hakkı güzel ama onlar tanınmayan Anadolu çocuklarından değil yandaşların çocuklarından seçilip askerlikten muaf olacak ve emekliliğinde milletvekili haklarından faydalanacaktır.

        HAYIR çıkarsa biz ,çocuklarımız,milletimiz,Atatürk ilkeleri üzerine kurulu Cumhuriyetimiz, bölünmez bütünlüğü olan vatanımız, parlementer sistemli demokrasimiz, hukuk, özgürlükler, adalet kazanacak.Kuvvetler ayrılığı ile yasama yürütme ve yargı otokontrol yöntemiyle birbirini denetleyecektir.

        Toplumsal uzlaşma ile yapılması gereken Anayasa değişikliğinin 16 Nisan 2017  referandumunda Türk milleti geçmişte hangi partiye oy verirse versin EVET-HAYIRı Parti meselesi görmeyip parti tercihi ile şu veya bu partiyi ve politikalarını iktidara muhalefete getirmeyecek Memleket meselesi olarak gördüğünden HAYIR diyerek gelecek nesillere devraldığı mirası teslim edecektir. Referandumda evet veya hayır diyen tüm vatandaşlarımız vatandaşlık görevlerini yapacaklar ayrışmadan birlikle bütünlükle demokrasiyi tecelli ettireceklerdir.Sonucun ülkemize,milletimize HAYIRLI olmasını dilerim.

 

                                                                                                     Abdullah Saka

                                                                                              CHP Soma ilçe eski Bşk. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Adını 301 Maden Faciasından Sonra Zeytinyağ İle DuyurduÖnceki Haber

Soma Adını 301 Maden Faciasından Sonra...

Motor Sevenler Soma'da BuluştuSonraki Haber

Motor Sevenler Soma'da Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar