MADEN İŞ SENDİKASI

Bakanlığa Emeklilik Önergesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlığa Emeklilik Önergesi
Bakanlığa emekli önergesi! Berat Albayrak'ın cevaplanması istendi - 22 Temmuz 2019 Pazartesi son dakika emeklilikte yaşa takılanlar EYT açıklamasıİyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yazılı olarak cevaplaması için emeklilere enflasyon oranında yapılan zammın yetersiz olduğu iddiasına ve maaş zamlarının seyyanen yapılması önerisine ilişkin verilen yazılı soru önergesinde "Mutfak enflasyonu dahil P'lerde seyrediyor iken emeklilere neden %5 zam yapılmıştır? Yapılan zam, emekliler için tatmin edici midir? Hükümetin enflasyon oranında zam yaparak maaş belirleme konusunda değişikliğe giderek maaşlara toplu sözleşme müzakereleri sonucu belirlenecek seyyanen zam verme konusunda bir çalışması olacak mıdır?" soruları yer aldı
haber altı 2 komulabilir

yi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yazılı olarak cevaplaması için emeklilere enflasyon oranında yapılan zammın yetersiz olduğu iddiasına ve maaş zamlarının seyyanen yapılması önerisine ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde yaklaşık 12 milyon emekli bulunmaktadır. Emeklilere her 6 ayda bir enflasyon oranında zam uygulanmaktadır. Yüksek enflasyon rakamları karşısında emeklilere verilen %5'lik zam; zaten açlık sınırı altında maaş alan emeklileri daha da zor duruma düşürmüştür.

Bu kapsamda;

1- Mutfak enflasyonu dahil %50'lerde seyrediyor iken emeklilere neden %5 zam yapılmıştır? Yapılan zam, emekliler için tatmin edici midir?

2- Hükümetin enflasyon oranında zam yaparak maaş belirleme konusunda değişikliğe giderek maaşlara toplu sözleşme müzakereleri sonucu belirlenecek seyyanen zam verme konusunda bir çalışması olacak mıdır?"

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gölmarmara'da Boğulan 2 Kişi Toprağa VerildiÖnceki Haber

Gölmarmara'da Boğulan 2 Kişi Toprağa Ve...

Deniş Tekeliışıklar Mahallesi Arasında Orman YangınıSonraki Haber

Deniş Tekeliışıklar Mahallesi Arasında O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar