Bakın Nasıl Dolandırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Soma’da Kurtuluş Mahallesinde ikamet eden H.K’yi telefonla arayan dolandırıcı kendisini Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser olarak tanıtarak, ‘Adınıza hat çıkartılmış bu numarayla hırsızlık yapılarak suç işlendi, birazdan evinize polis arkadaşlar gelecek para ve ziynet eşyalarınızı gelecek arkadaşa teslim edin, parmak izi çalışması yaptıktan sonra para ve ziynet eşyalarınızı size teslim edeceğiz’ dedikten sonra ev hanımı H.K. ikametine gelen şahsa 6 bin TL para ve 20 bin TL civarındaki ziynet eşyasını teslim etti. H.K. çok geçmeden dolandırıldığını anlayarak hemen Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri bölgedeki tüm kamera görüntülerini inceleyerek önce 2 şüphelinin kullandığını aracın plakasını daha sonrada şahısların kimliklerini tespit etti.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ DENİZLİ’DE YAKALANARAK TUTUKLANDI
Şahıslardan birinin Soma’daki olaydan bir gün sonra Denizli’de de aynı yöntemle yaşlı bir vatandaşı dolandırarak 80 bin tl ziynet eşyası aldığı tespit edildi. Denizli Emniyeti ve Soma Emniyeti’nin birlikte yürüttüğü çalışma sonrasında şüphelilerden L.U(23) Denizli’de ikametinde yakalanarak çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

Diğer şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ederken Soma Asayiş Büro Amirliği vatandaşları bu tarz dolandırıcılik konusunda uyararak, son 5 ayda aynı şekilde 8 olayın meydana geldiği bu olaylardan 7’sinin aydınlatarak süphelilierin adlı mercilere çıkartıldığı, vatandaşları kesinlikle para isteyen kişilere inanmamalari konusunda birkez daha uyardı.

BAYRAĞIN ÜZERİNE YEMİN ETTİ
Dolandırılan Ev hanımı K.H yaşadığı olayı anlatarak vatamdaşları kendi düştüğü duruma düşmemeleri konusunda uyardı. K.H. “Telefonda şahsa tekrar tekrar siz dolandırıcısınız dedim. Bana devletin memuruna güvenmiyormusunuz diyerek bayrağın üzerine yemin ettiler. Eğer öyle birşey olursa maaşımı size vereceğim dedi. Bayrağın üzerine yemin edince en hassas olduğumuz yerden vurdu. Sonra eve biri geldi paraları elimden aldı, parmak izi alınınca geri getireceğim dedi. Vermek istemedim kimliğini göster dedim, yarım yamalak gösterdi hemen cebine koydu. Paraları aldılar gidiş o gidiş bir daha gelen olmadı.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucu Operasyonuna DevamÖnceki Haber

Uyuşturucu Operasyonuna Devam

VATANDAŞIMIZ NEFES ALAMIYORSonraki Haber

VATANDAŞIMIZ NEFES ALAMIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar