VATANDAŞIMIZ NEFES ALAMIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VATANDAŞIMIZ NEFES ALAMIYOR

Sağlık ve ekonomi açısından zorlu bir yılı geride bırakırken, ne yazık ki 2021 yılına da zamlarla başladık. 1 Ocak 2021 itibariyle Elektrik ve doğalgaza, motorlu taşıtlar vergisine, emlak vergisine, cep telefonu abonelik ücretlerine, mahkeme, pasaport ve ehliyet harçları ile daha pek çok resmi tarifeye  %9 ile %20 arasında değişen oranlarda zam uygulandı. Çarşı pazarda fiyatlar zaten el yakıyor. Temel gıda maddelerimiz ateş pahası. Vatandaşımızın filesi dolmuyor, tenceresi kaynamıyor. Vatandaşımız zam yağmuru altında artık nefes alamıyor.
    Matematiğe bile siyaset karıştırarak bilimselliğini çoktan kaybeden TÜİK, enflasyon oranı adıyla bir takım veriler yayınlıyor. TÜİK’in enflasyon rakamları ile vatandaşı ezen enflasyon rakamları birbiri ile örtüşmüyor. TÜİK’in “ayarlanmış” verilerini baz alan Ak Parti iktidarı, memurumuza ve emeklimize sadaka verir gibi zam yapıyor. Emeklimize ve memurumuza yapılan zammın nefes aldırması mümkün değil. Pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren esnafımızın sesini zaten duyan yok. Vatandaşına sırtını dönen Ak Parti iktidarı, suni gündemler yaratarak ekonomik felaketi gizlemeye çalışıyor.
    Aralık ayı itibariyle Soma Bölgesel Isıtma faturaları da cep yakmaya başladı. Bildiğiniz üzere ısınmak için tükettiğimiz sıcak suya dahi her ay “otomatik” zam uygulanıyor. Somalılar olarak önceki yıllara nispeten sıcak bir kış geçirmemize rağmen, her ay kabaran sıcak su faturaları ile karşı karşıyayız. “Otomatik” zam uygulaması devam ederse, birkaç yıl sonra devasa faturalar ile karşı karşıya kalacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi, “otomatik” zam uygulamasına derhal son vermelidir! 
    Asgari ücrete, memur ve emeklimize verilen zammı, esnafımıza yaratılan zorlukları kabul etmemiz mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın yanında olmaya, vatandaşlarımızın hak ve menfaatleri için mücadele etmeye devam edeceğiz.

                                                                                                                                                                                 CHP SOMA İLÇE BAŞKANLIĞI


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakın Nasıl DolandırıldıÖnceki Haber

Bakın Nasıl Dolandırıldı

Soma'da Uyuşturucu Operasyonuna Narkotik Köpeği 'de KatıldıSonraki Haber

Soma'da Uyuşturucu Operasyonuna Narkotik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar