Bakırçay Taştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biz Dilekçemizi Verdik.Sesimizi Duyan Olmadı.

Ege Bölgesi'nde Geçtiğimiz gün şiddetli sağanak yağış, Bakırçay bölgesinde hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji yetkilileri, bölgenin hafta sonuna kadar yağışlı geçeceğini belirterek bazı yerleşim alanlarında su baskını tehlikesi uyarısı yapmıştı.

Meteoroloji'nin uyarısı etkili oldu ve Bakırçay bölgesinde Bakırçay'ın taşmasıyla ekili araziler sel suları atında kaldı. Seralara şu anada içeri girilemezken vatandaş içerideki malını unuttu seralar yıkılmasın diye kendi imkanları ile su kanalı açtı.

Bakır'dan doğarak Çandarlı körfezine dökülen Bakırçay'ın sel sularından dolayı taşması sonucu Soma Bakırçay Ovasında ekili bir çok arazi sel suları altında kaldı..Somanın İstasyon Mahallesinin bir kısmı ile  Mezbaha altından geçen Bakırçay şiddetli yağış nedeniyle taştı. Ekili araziler su altında kaldı.Vatandaşlar kimselere ulaşamadıklarını kendi imkanları ile sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirtiler..

Turgutalp ve civarından geçen Bakırçay Ekili alanlarda zararlara neden oldu.

Sera yetiştiricilerinden Yusuf ORMANCI ,Halil ORMANCI  Yedi dölüm arazi üzerine kurulan seranın sular altında kaldığını kesilmek üzere 35 Bin Marulun  sular altında kaldığını belirtirken şunları söyledi Bakırçayın yıkılan setlerinin yapılmadığını söyleyen, Ormancı taşkınlara neden olarak Bakırça’yın temizlenmemesini gösterirken  Bakırçayda bulunan söğütleri kesilmesi için bir şirkete verdiler onlarda odununu aldı dallarını suda bıraktı.Temizlemediler.  öyle bıraktılar.Set olmayınca sel baskınına neden olduğunu belirtirken Bakırça’yın islahını isdedik. Temizlenmesi için dilekçe verdik. Kimsenin sesi çıkmadı.Bu sıkıntılarımızı Belediyeye,Devlet su işlerine bildirdik daha kime söylüyelim  dediler,Tarlaları su içerisinde kalan Hasan Biçer Seçim zamanı gelmesini biliyorlar dedi ve sesimizi nasıl duyurabiliriz diye yakındı.

Çevre yolunun Bakırçay havzasına yakın olması  ve yapılan menfezlerin  suyu ters yöne vermesi vatandaşı sıkıntılı duruma soktu.  Bu menfezlerin düzeltilmesini isteyen yöre sakinleri yağmurları devam etmesi bizleri sıkıntıya sokacaktır dedi.

Bölgede aşırı yağışların bu günlerde  devam  ederse sel sularının daha da yükselmesinden endişe ediliyor.


 



 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Madenlerdeki KazalarÖnceki Haber

Madenlerdeki Kazalar

13 EYLÜL PARKI GÖLETE DÖNDÜSonraki Haber

13 EYLÜL PARKI GÖLETE DÖNDÜ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar