Balıkçılar Mağdur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkçılar Mağdur

CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak geçtiğimiz Çarşamba günü ilçemiz balık pazarında faaliyet gösteren balıkçı esnaflarımızı ziyaret ettik. Kendilerine “hayırlı işler” dileyerek sorunlarını dinledik. Yeri, şekli ve kapasitesi konusunda plan yapılmadan, gelecek öngörülmeden yapılan katlı Pazar yeri ne yazık tüm pazarcı esnafımızı ve vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bu mağduriyetin en bariz örneği de balıkçı esnafımız.
    Katlı Pazar yerinde balıkçı esnafımıza yer verilmedi. Çarşamba pazarı yeni yerine taşınırken, balıkçılarımız eski yerlerinde kaldı. Balıkçıların Pazar yerinden uzaklaşması hem vatandaşımızı hem de esnafımızı mağdur etti. Balık pazarının yapılması düşünülen alanda kamulaştırma işlemi tamamlanamadı. Kamulaştırma işlemi tamamlansa da hem balıkçılarımız hem de vatandaşımız sokak arasında ve sıkışık bir alanda balık pazarı istemiyor. Balık pazarının mevcut yeri ise bakımsızlıktan dökülüyor. Balık tezgâhlarının arasından geçen kanalın temizliğinin düzenli olarak yapılmaması hem pis ve kötü görüntülere hem de rahatsız edici bir kokuya neden oluyor. Özellikle yaz aylarında kötü kokular nedeniyle balık tezgâhlarının önünden geçmek dahi mümkün olmuyor.
    Belediye hizmetleri vatandaşın hayatını zorlaştırmamalı, aksine kolaylaştırmalıdır. Belediye hizmetleri planlanırken kamuoyunun görüşü alınmalı, sadece bugün değil gelecek düşünülmeli, ileride doğması muhtemel yeni ihtiyaçlar dikkate alınmalıdır. Günü kurtarmaya yönelik, sadece yapmış olmak için yapılan hizmetler vatandaşı mağdur etmekten başka bir işe yaramaz. Bu anlayış doğrultusunda balıkçı esnafımızın mağduriyeti giderilmeli, başta balıkçılarımızın ve ilgili meslek odalarının fikri alınarak tespit edilecek en uygun yerde ilçemize yakışır yeni bir balık pazarının inşasına bir an önce başlanmalıdır. CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.    

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnternet Üzerinden Sosyal Medya Dolandırıcılara OperasyonÖnceki Haber

İnternet Üzerinden Sosyal Medya Dolandır...

İşte Kovid-19 bilançosuSonraki Haber

İşte Kovid-19 bilançosu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar