BAŞBAKAN ERDOĞAN MANİSADA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber İçi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Valiliği'nce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, 778 milyon 158 bin lira tutarındaki 154 tesisin toplu açılışına katıldı.

 


Törende Başbakan Erdoğan'a; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu refakat etti. Tören alanında Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile çok sayıda partili ve vatandaş da hazır bulundu.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ilk bölümünde Türkiye ve Manisa’ya yapılan yatırımlara yer verdi. İktidarları boyunca Türkiye’ye yapılan yatırımların 'muhalefet' ve 'yavru muhalefet' partisini rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan, “Kimler vardı iktidarda? Bunun hesabını neden vermiyorlar? Artık okullara başörtülü olarak giriliyor mu? Başı açık olarak da giriyorlar mı? Ne oldu ülke parçalandı mı? Ülke normalleşti. Hepsi aynı sıraları, sınıfları paylaşıyor. Rahatsız olanlar yok mu? Biliyoruz ana muhalefet ve yavru muhalefet. Bunlar rahatsız. Ses çıkaramıyorlar Çünkü bu milletin mayasında bu var da onun için. Daha güzel günler var önümüzde” dedi.
“YOLSUZLUĞA BULAŞAN KİM OLURSA OLSUN BİZ KARŞISINDA DURACAĞIZ”
Başbakan Erdoğan'ın gündeminde, İstanbul'da düzenlenen 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasındaki gelişmeler vardı. Yolsuzluğun olduğu yerde karşısında kendilerinin olduğunu belirten Erdoğan, “Yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun biz karşısında duracağız. İftira kampanyası var. Maalesef devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt bir çete de var. Bunlar mahremiyet diye bir şey tanımıyor. İzlemekse izlemek, dinlemekse dinlemek. Ve yapılan işlerde dikkat edin yargıda dürüst karar veren, adım atan, anayasada görevi belirlenmiş şekilde bütün yargı mensuplarını tenzih ediyorum ama bunların dışında belli bir örgüt dışında görev alanının dışına çıkmak suretiyle bazı medya gruplarını da yanına alıp medyaya gizli evrakları servis yapmak suretiyle masum insanları lekelemek adına yargı yürütme mensupları da var. Polisin içinde de var. Ama maalesef orada da bu var. Bir de bakıyoruz ki günahları olmayan insanlar suçlanıyorlar. Başsavcıya bağlı savcı diyor ki, ‘sen neden talimatı yerine getirmedin? Bana bunu niye göstermedin? Sen bunu niye yapmadın. Hemen o yandaş medya malum savcıya sahip çıkıyor. Adliye sarayı önünde bildiri dağıtıyor. Sen nasıl bir adamsın kime hizmet ediyorsun? Gün ola harman ola. Suç duyurusu yapıyorum. Nereye? HSYK’ya, bakalım ne yapacaklar. Ama bu arada HSYK’ya da bir şey söylüyorum; sizler de adli kolluk ile Danıştay’da adli süreci etkilemekte yetkili değildiniz. Siz de dürüst hareket etmediniz. Anayasa'nın 138. maddesini çiğnediniz. Hangi kurum olursa olsun bunu yapamazsınız. Hak er ve geç yerini bulacaktır. Biz bu makamlarda dünyada faniyiz. Baki olan Allah’tır. Baki olan bu kubbede kalacak olan hoş sedadır, hizmettir. Akif diyor ya; 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz o makamlarda ilelebet kalmayacağız. Ölene kadar işgal etmeyeceğiz. Millet makamı alırsa hizmete başka yoldan devam ederiz. Ama biz arkamızda eserler bırakmak, öldükten sonra da hayır yazacak bir amel defteri bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“ALÇAKÇA PROJE”
Başbakan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu adı altında yaşananların ve yapılanların Türkiye içinden ve dışından kurulan alçakça bir projenin ürünü olduğunu ifade etti. Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi: “Türkiye dışında bu planlanan alçakça projenin taşeronluğunu Türkiye içinden bazı örgütler bazı medya sermaye ve siyaset çevreleri üstlendi. Biz istiyoruz 11 yıldır büyüyen Türkiye bizden sonra da büyüsün. 76 milyonun bir ve beraber yaşadığı kardeşçe olsun. Bizim mücadelemiz böyle bir Türkiye’nin inşası içindir. Kendimiz için kendi parti mensuplarımız için değil belli şehir, bölge için değil 780 bin kilometre için huzur istiyor, refah istiyoruz. Bizde ayrım yok. Alevi-Sünni, yoksul-zengin, MHP’li, CHP, BDP, siyah-beyaz, doğulu-batılı diye ayırmıyoruz. Biz Yunus'un diliyle yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Ne diyor Mevlana; yaratılandan şikayet yaratandan şikayettir. Bu çok önemli. Türkiye’yi bir bütün olarak görüyoruz. Biz yola çıkarken böyle çıktık. Ve dedik ki; 'uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece.' Gideceğiz gündüz gece ayırt etmeksizin.”
“BU OYUNU BOZACAĞIZ”
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: “Ama rahat durmadılar. Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi son günlerde bu olayı çıkardılar. Bu yapılanlar, salt AK Parti iktidarına karşı değil, bunlar bu millete karşıdır. Çünkü Türkiye büyüyor, güçleniyor. Güçlenmesi demek, milletin güçlenmesi demektir. Bunu hazmedemiyorlar. Bunun arkasında uluslararası güçler, içerideki taşeronları var. Bunun kimler olduğunu, taşeronların kimler olabileceğini sizler biliyorsunuz, tahmin ediyorsunuz. Bu oyunu da hep birlikte bozacağız, el ele vereceğiz. Durmadan, usanmadan, tatlı dille konuşmak suretiyle inşallah şu kalan 90 günde AK Parti iktidarının devamından yana bir tercih yapacağız. Ya millet, ya zillet diyorum. Evet, ya millet kazanacak, ya zillet kazanacak. Ne diyoruz, millet diyoruz. İnşallah bunu birlikte başaracağız.”
“SİZ SAKIN BEDDUA ETMEYİN, SİZ DUA EDİN”
Başbakan Erdoğan, konuşmasının son sözlerinde yeni Türkiye'nin faiz, kan ve savaş lobilerini rahatsız oluşturduğuna dikkat çekerek, “Tarihimde olduğu gibi ecdadımızın yaptığı gibi gururu ile onuru ile dünyada kendisini hissettiren ağırlığı ile bir Türkiye var. Bu Türkiye birilerini rahatsız etti. Yeni Türkiye faiz, kan, savaş lobilerini rahatsız etti. 1 yıldır Manisa’ya şehit geliyor mu? Onlar istiyorlardı ki gelsin de zil takıp oynayalım. Bu lobiler benim güzel ülkemi karıştırmak, ülkemde operasyon yapmak, bu aziz milletimizin kutlu yürüyüşünü bozmak istiyorlar. Siz sakın beddua etmeyin. Siz dua edin. Bedduaya lanet duaya davet diyoruz. Bize yakışan budur. Biz şuna iniyoruz; Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu insandır. Biz böyle bakacağız. Asla beddua etmeyeceğiz. Onurlu, gururlu millet evellalah bu idrakin içinde” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tesislerin açılış kurdelesi kesildi.
TESİSLER
Açılışı yapılan tesislerden 441 milyon 134 bin lira; 101 proje kamuya, 337 milyon 24 bin lira tutarındaki 53 yatırım ise özel sektöre ait. Açılışla ortaöğretim öğrenci pansiyonundaki 680 yatak, üniversite öğrencileri için de 800 yatak ile hastanelerde de 425 yatak hizmete sunuldu. Milli eğitim hizmetlerinde de 231 dersliğin açılışı törenle yapılırken, tesisler arasında TOKİ'nin 3 projesi ile 80'i afet konutu 456 konut da yer aldı.
Toplu açılış töreniyle hizmete sunulan tesisler arasında 4 bin 800 dekarlık 4 taşkın koruma projesi, 6 bin 730 dekarlık tarımsal sulama amaçlı 2 gölet de yer alıyor. HABER  YAZISI MANİSA GÜNDEMİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR FOTOĞRAFLAR İNTERNET SİTESİ VE FACEBOOK ALINTIDIR

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EBRULİ KAFEYLE YILBAŞINA GİRMEYE VARMISINIZÖnceki Haber

EBRULİ KAFEYLE YILBAŞINA GİRMEYE VARM...

TES-İŞ MADEN -İŞ DEN YATAĞANA DESTEKSonraki Haber

TES-İŞ MADEN -İŞ DEN YATAĞANA DESTEK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar