Ben Yaptım Ettimle Olmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ben Yaptım Ettimle Olmaz
Ticaret Bakanlığı tarafından,  ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine dair 2018 yılında yapılan düzenleme ile ikinci el araç satışı yapabilmek için yetki belgesi şartı getirilmiş, ikamet amaçlı kullanılan binalarda ikinci el araç satışı (galericilik) yapılması yasaklanmıştı. İkinci el araç satışı yapan galerilerin fiziksel alt yapısı dikkate alınmadan, “ben yaptım oldu” anlayışı ile yapılan düzenleme beraberinde pek çok sorun getirmiş, sorunların çözümü için düzenleme hükümleri ertelenmişti. Ağustos 2020 ayında yapılan yeni düzenleme ile yetki belgesine ve galericilik faaliyeti yapılabilecek yerlere dair hükümler ertelenmeksizin yürürlüğe girdi. Halen yürürlükte olan düzenleme, çözülemeyen sorunları yeniden gündeme getirdi.
Halen yürürlükte olan düzenlemeye uymayan ilçelerimizden biri de ne yazık ki Soma. İlk olarak 2018 yılında çıkarılan yönetmeliğe ve yönetmelikte aranan şartların bilinmesine rağmen ne yazık ki Soma Belediyesi tarafından hiçbir çalışma yapılmadı.
Bildiğiniz üzere ilçemizde, galericilerin toplu olarak yer aldığı bir site bulunmuyor. İlçemizde galerici esnafımız, çoğunlukla Gazi Osman Paşa Caddesi ve Bergama Caddesi üzerinde, ikametgâh altı iş yerlerinde faaliyet gösteriyor. Yürürlükte olan yönetmelik gereğince ikametgâh altında faaliyet gösteren galerilere ruhsat verilmiyor. Yetki belgesi alamayan ve ruhsat yenileyemeyen esnaflarımız ne yazık ki mağduriyet yaşıyor.
Manisa’nın pek çok ilçesi bu sorunu yıllar öncesinden çözmüş durumda. Soma’dan daha küçük ilçelerde dahi galericiler sitesi bulunuyor. Soma gibi araç satışının ve galerici esnafının yoğun olduğu bir ilçe de, ilk olarak 2018’de çıkarılan yönetmeliğe rağmen, galericiler sitesi yapılmaması Soma Belediyesinin büyük bir eksikliği ve ayıbıdır. Soma Belediyesi, pek çok konu da olduğu gibi galericiler sitesi kurulması konusunda da çözüme yönelik planlama yapamamış, galerici esnafımızın ticari kaderini şansa bırakmıştır. 
Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlardan, galerici esnafımız da nasibini fazlasıyla almaktadır. Yaşanan ekonomik sorunlara bir de yönetmelik ile getirilen düzenlemeler eklenmiştir. Galerici esnafımız ne yazık ki belirsizlik içerisinde beklemektedir. Ceza ve yaptırım korkusu galerici esnafımızı tedirgin etmektedir. Galerici esnafımız, belirsizlikten kurtulmak adına yetkili makamlardan bir an önce açıklama beklemekte, galericiler sitesi için gereken adımların atılmasını ummaktadır.
Kurulacak galericiler sitesi galerici esnafımızın yanı sıra ilçemizin ekonomisine de olumlu katkılar sağlayacaktır. İlçemizin yönetimsel anlamda doğru planlamasını yapmakla yükümlü olan Soma Belediyesi bu konuda kamu yararını gözeterek hareket etmeli, ticari kaygı gütmeden sorunu çözmelidir. CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak, bundan önce mağdur edilen kesimlerin yanında olup haklarını savunduğumuz gibi bundan sonra da aynı anlayışla mağdur kesimlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Galerici esnafımızın ve bu sektörden ekmek yiyen vatandaşlarımızın yanındayız.
 
CHP SOMA İLÇE BAŞKANLIĞI
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadına Karşı Şiddete Önlemli AdımÖnceki Haber

Kadına Karşı Şiddete Önlemli Adım

Jandarma Devriye Ekipleri YakaladıSonraki Haber

Jandarma Devriye Ekipleri Yakaladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar