BİRLİKTEYİZ DENİLDİ BİRLİK MESAJI VERİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Türkiye Maden İşleri Sendikası Soma şubelerine ziyaret eden Türk iş Ege bölge temsilcisi   Hayrettin Çakmak seçim sonrası şubelere hayırlı olsun dedi.

 

  Manisa'nın Soma ilçesinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası şubelerini ziyarete Somada geçtiğimiz günler içerisinde diğer bir Maden sendikasının örgütlenme içerisine girdiği yaşanan bu olayları işçilerle konuşan sendika yönetimi,  toplantı esnasında  konferans salonuna gelen, Türk İş Bölge  Temsilcisine  Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Cumhur Yılmaz ve yönetimi, Soma Şubesi Başkanı Ali Uzunoğlu ve yönetimi, Ege 1 Nolu Şubesi Başkanı Rıza Sal ve yönetimi katıldı.

 

Birlik Mesajı Verildi

 

“Emek dünyasına hoş geldiniz. Bugün emek için buralardayım. Sizleri Türk iş adına bölgem adına saygı ile selamlıyorum.

Burada bugün tesadüfen bir sürprizle karşılaştım. Benim için bir sürpriz oldu”.

Bölge Ayırımı Yapmıyoruz

 

TÜRK-İŞ bölge temsilcisi Hayrettin Çakmak bu konuları bölge ayrımı  yapmadan konuşuyorum. “Bizler asla bölge ayrımı  yapan toplum olmadık.

 

 Asla olmayacağız. Olmayanlardanız. Bizler Türkiye'nin çimento suyuz. Bizler Türkiye'nin sigortasıyız. Biz Türkiye'nin en verimli en kaliteli çalışanlarıyız. Biz maden işçileri sabah besmele ile evinden çıkan geçmiş olsun diye evine dönen şerefli bir toplumuz.  Bizler bu bayrağı en iyi şekilde teslim edeceğiz. Bugün geldiğimiz noktada Türk iş topluluğu 1952 de kuruldu. Ve mücadelelerden sonra bu duruma kadar geldik. Ankara'da bir Genelkurmay Başkanlığı varsa yanında Türk İş var. Ve ülkenin atardamarıdır. Türk İş  demek, önce vatan, sonra bayrak, ezan, demek. Bu 3 Kural yoksa, biz yoğuz. Bu üç kurala birileri çomak sokmaya kalkışırsa o adamın gözünü oyarız, kolunu da kırarız. Biz buyuz. Bizden kopmuşlarla bizi sokakta rencide edenlerle, birlikte olamayız. Biz bu ülkenin milli değeriyiz. Milli sendikacısıyız. Ve savunucusuyuz. Önce vatanı savunuruz, bayrağımızı savunuruz. Ezanımızı dindirmeyiz ve savunuruz. Emek dünyasının tüm sorunlarını elimize alırız çözeriz. Bugün buraya şubelerinin seçiminden sonra kazanan başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretine geldim.

 

 Bir sürprizlerle karşılaştım. Geçtiğimiz dönemlerde ben’ de işsiz kaldım. Ne teşkilatıma laf söyledim. Ne de teşkilatıma laf söylettim. Bu teşkilatlarla laf söyleyen bu teşkilatın atar damarlarında çalışıp da laf söyleyen Allah cezalandırır. O zaman için ben Türk metal Sendikasında ekmek yerken iyiydi de işsiz kalınca mı kötü oldu.

Ama. Geçtiğimiz günlerde bakın yine bana görev verildi. Biz toplam olarak 20 iş kolunda 34 sendikayız. Kıbrıs Cumhuriyeti ile 35 sendikayız. Biz Türk İş olarak evlatlarımıza ayrımcılık yapmadık.

Ben Kardeş Kavgası Yaptırmam

Ben bölgemde kardeş kavgası yaptırmam. Ne pahasına olursa olsun ona müdahale ederim. Bu karşı taraftaki sendika için de geçerli. Bu sendika içinde geçerli. Ne pahasına olursa olsun ona müdahale ederim. Başka alanlarda örgütleneceklerse buyursun gelsinler bizler de yardım edelim. Biz tehlikeli oyunlar içerisinde olmayacağız.. Bizim gibi insanlar bu ülkenin sigortası Bu ülkenin çimentosudur. Bunu başka boyutlara taşımak yanlıştır. Bu diğer sendikalara alan açma pozisyonudur.

Ben bu konuyu bütün toplantılarda söyledim konfederasyonlara söyledim.

 

 Dedim ki birbirinizin havuzundan su almaya kalkmayın. Şu anda ülkemizde 14 milyon emekçi kardeşimiz var. Toplam çalışma sahasında çalışan işçi kardeşimiz 31 milyon. Bizler 14 milyon emekçiyiz. 3 tane konfederasyonun toplamı bunun bir buçuk milyonu Türk İş. Bu konuda kamuyu çıkartalım özel sektöre bakalım.

Soma’da  Örgütlenmeye Kalkınanlara Seslendi

 

Soma'da örgütlenme ye kalkışanlara Türk İş bölge temsilcisi şöyle seslendi. Gel Özel sektörde örgütlenelim gel gel burayı bırak. Sen örgütlü olan yere nasıl gelirsin. Ben bu işe tavım ben buna asla izin vermem.

 

Örgütlü olan yerde işçi  işi beğenmiyorsa kavga  etsin başkanını seçsin. Sözleşmeyi beğenmiyorsanız başkanımıza söyleyin.  Temsilciye söyleyin. Baş temsilciye söyleyin. Eğer derdinizi temsilciler çözmüyorsa bizlere söyleyin. Bizlerin  bölgemizde Türkiye'de çözemeyeceğimiz bir sorun yok Türk İş olarak. Diğer bir sendikaya seslenirken gelip de burada hazır bir sendikaya çomak sokmak, ne ahlaki ne de vicdanı.

Dün İyidik de bugün niye kötü olduk. Buyurun iyi olalım yarın birbirimize yine lazımız. Bizler niye birbirimizin kaşını gözüne uyuyoruz. Bizlerden dışarıda hizmet bekleyenler var. Onun için diyorum ki bu işlere taviz vermeyelim. Eğer bir sorun varsa içeride çözerim.

 

Yaşadığımız birçok sorun var. Ben asgari ücretliyi örgütlemeye gidiyorum. İlk önce asgari ücretliden dayak yiyorum. Geçen ben bunu yaşadım . Arabayı üstüme sürdüler. Şu anda davalıyız. İnanın kimin için kavga ediyoruz asgari ücretli  için kavga ediyoruz.

 Şimdi burada neyin kavgası var.Dün iyidir de bugün kötü mü oldu. Seçim kaybedilince mi kötü oluyor. Herkes haddini bilecek herkes işini yapacak. Bizler sizlerin hizmetkarınayız. Bu şube başkanlarını sizler seçtiniz. Beğenmediyseniz neden seçtiniz. O zaman. Ben de sizden bunun hesabını sorarım. O zaman seçtiğinize sahip çıkacaksınız. İçeride kardeş kavgası yaptıramayız. Bu bir yanlış olaydır. Bir de şunu söylüyorum. Diğer sendika taraftarları dışarıdan beslenenler var ya Almanya'dan Fransa'dan İtalya'dan beslenenler var. Onlar ne yapıyor bu ülkede huzursuzluk çıkartıyor. O zaman deniliyor ki Avrupa'dan gelen projeler için Türkiye'de kaos var. Türkiye'ye yatırım yapmayın. Bak gör sendikalar bile birbirini yiyor. Sen oraya yatırım yaparsan senin kadar gelir kapının önünde kavga eder prestij kaybedersin iş kaybedersin para kaybedersin diyor. Sakın ha diyor Türkiye'ye yatırım yapma. O sendikalar dediğiniz bunları yapıyorlar. Bizim bu ülkede kavgaya ihtiyacımız yok örgütlenmeye ihtiyacımız var. Çünkü bu ülkede şu anda 10 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Hiçbir hak hukuku yok. Ve 12 saat çalışıyorlar.

 Bugün sağlık sektöründe kolejlerde eğitimde dünya kadar para ödüyorsun öğretmenine asgari ücret veriyor. Sağlık sektöründe doktor iyi para alıyor yanındaki asgari ücret alıyor. Bizleri  oraya mahkum ettiler. Bizlerin işi örgütlenmek. Eğer örgütlenmezsek yok olacağız. Bakın arada hiçbir şey kalmadı 10 milyon asgari ücretli var 14 milyon çalışan var. Asgari ücretliye bir yol parası veriyor Bir de yemek parası veriyor. Gittiğim yerdeki diğer örgütlü çalışanların çoğu benimle konuşmaya korkuyorlar resim çektirmeye korkuyorlar.

 Bakın yol parası aldım diye yemek parası aldım diye toplu sözleşmeleri bu kadar. Hedefimiz sağlıktaki örgütlenmeyi tamamlamak dır. Dışarıdan gelen sendikalara şunları söyleyin

 

DIŞARIDAN GELEN SENDİKALARA ŞUNU SÖYLEYİN

 

İşine bak kardeşim. Başka alanda çalış ben seni destekleyeyim. Bir sorun varsa gel sendikana söyle başkanına söyle. Senin paranı bunlar değil işveren veriyor. Bizler sizleri kavga ettirmeyiz Ben bölgemde kavga istemiyorum dedi. Kardeş kavgası istemiyorum. Dedi.

Daha sonra toplantıya devam edildi. Konuşma yapan Ege şubesi başkanı Cumhur Yılmaz şunları söyledi.

“ İşçi  arkadaşlara sömürülüyor sunuz  kelimesine karşı. madem öyle bir şey vardı daha düne kadar sen sendika başkanıydın. Sen vardın. Mademki sömürüye niye karşı çıkmadın. Neden sizlere bunu söylememiş. Burada bu arkadaş buradaki olayı çok tehlikeli boyutlara götürüyor.

 Her Bölge Sendika mı Kuracak

Zonguldak Bartın tarafı bir sendika kursun. Ordulular bir sendika kursun. Kütahyalılar bir sendika kursun. O zaman Soma aşiret grubu bir sendika kursun. O zaman ne olacak birbirimize düşman mı olacağız. Aynı sofralarda yemek yiyorsun. O zaman kavgalar mı olacak. Belki yaralanmalar olacak. Allah göstermesin belki ölümler olacak. Bizler bunlara müsaade etmememiz lazım. Biz şube olarak yönetimin hangi Zonguldaklı Bartınlı arkadaşa laf söyledi. İşini görmedi. Varsa arkadaşlar burada çekinmeden konuşsun. Bizler Yönetim olarak kimin dışladık hangi yörenin arkadaşını dışladık.

 Bizlerin hepsine tüm arkadaşlara kapılarımız açık. 7/24 saat telefonlarımız var devamlı açık arayabilirsiniz arayın. Bu neyin kavgası.

Sendika getiriyorsun Zonguldak'tan. O zaman buradaki Soma'daki arkadaşlar da gitsin Zonguldak'ta sendika kurmaya kalksınlar. Bakın çok tehlikeli bir pozisyonuna giriyor. Bunlara izin vermememiz gerekir.

 Burada 5-10 kişinin gazına gelip de oyunlara gelmeyin. Sendika olarak beni sevmedin mi beni istemiyor musun seçimlerde bizi yıkmamız sizin elinizde. Çıkarırsın bir aday gösterirsin kaybedersek elini sıkar gideriz.

 Bu konuşmalarımız çalışmalarımız sendikal faaliyetlerimiz maden iş sendikası çatısı altında olmalı.

“ Buradaki bir işçi anlamlı sözleri toplantıya damga vurdu. Buradan sendika kuracağım diye uğraşanlar niye Zonguldak ve civarında örgütlenmeye gitmiyorlar. Bakın orada bir sürü Kaçak maden var birçok kişi hayatını kaybediyor düşük ücretlerle çalışıyor onlara niye müdahale etmiyorlar. Denilince tüm çalışanlar tarafından alkışlandı”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
6 Adreste Operasyon Yapıldı. Bir Kişi TutuklandıÖnceki Haber

6 Adreste Operasyon Yapıldı. Bir Kişi Tu...

NAKLİYECİLER KOOPERATİFİ DE GAZETECİLERİ UNUTMADISonraki Haber

NAKLİYECİLER KOOPERATİFİ DE GAZETECİLERİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar