MADEN İŞ SENDİKASI

Biz Sevgililer Gününü Mezarlarının Başında Kutladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
haber altı 2 komulabilir

Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen kömür ocağı faciasında 301 madencinin yaşamını yitirdiği ilçesi Soma`da Sevgililer Günü, buruk kutlandı. Bazı madenci eşleri, Madenci Şehitliği`ni ziyaret ederek, karanfil bırakıp, dua ederken, adaletin yerini bulmasını istediler.

Bazı Madenci şehit aileleri faciadan bu yana özel günleri mezarlıkta geçirdiklerini söyledi. "Çünkü bizim ait olduğumuz yer burasıdır dediler.

Suçluların bir an önce  cezalarını çekmesi gerektiğinden söz edildi

 Şehit Madenci  Muhammet Girginin eşi  Derya Girgin  Bugün sevgi,liler günü herkesin eşi gül çiçek getiriken bizde ölen  eşimize ziyarete geldik dedi. Bizler  Üç yıldır mezarda kutluyoruz Sevgililer gününü  çocuğumun adını  babasının adını koydum eşim göremedi ama adının yaşaması için ismini koyduk dedi.

 O kadar ilginçki bugün doğum günüm aynı zamanda sevgililer günü eşimle daha  bir defa kutlayabilmiştik dedi. Hala dava diyorlar olanlar ortadadır dedi.

Şehit Madenci eşi Emin Kurt’un  eşi  Güler Kurt  diyecek bir şeyimiz kalmadı acılarımızın içerisindeyiz sevgililer gününü mezarı başında kutluyorum   dedi

Şehit madenci Uğur Çolağın annesi Gülsüm Çolak şunları söyledi. Bir Taraflarımız eksik hayatlarımız eksik. Onlar  bu önemli günleri anacak mezarı başına gelebilirler. Halen çocuklarımızın mesaileri bittiğinde geleceklerine inanıyorum. Ben çocuğumu kaybettim fakat  maden kazası geride perişan eşler bıraktılar. Çocuklar bıraktılar. Bu kazaya neden olanların kazanın hesabını verecekleri günü bekliyorum dedi.

Baba İsmail Çolak Bu maden kazasında ihmal olduğunu denetlenilmesi gerekirken denetlenmediğini söyledi bizlerde bu günleri mezar taşlarına sarılarak özlemlerimizi gideriyoruz. Adalet yerini bulana kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız dedi

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa’da FETÖ’den 3 kişi tutuklandıÖnceki Haber

Manisa’da FETÖ’den 3 kişi tutuklandı

Soma'da FETÖ /PDY Operasyonlarında 1 Kişi TutuklandıSonraki Haber

Soma'da FETÖ /PDY Operasyonlarında 1 Ki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar