Biz Vatandaşımızın Sağlığını Güvenliğini Düşünüyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Geçtiğimiz gün içerisinde balıkçı barınağının tel örgü ile çevrilmesi çevre platformları tarafından tepkiye neden olmuştu. Dikili Su Ürünleri Kooparatif Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Kooperatif başkanı Aziz İrgit, Başkan yardımcısı Murat Soyuborovalı, Muhasip üye Cevdet Bekar yapılan açıklamada şunları söylediler.

Dikili Merkez Su Ürünleri Kooperatifi olarak , Dikili Balıkçı Barınağının işletmecisi konumundayız. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinin 9. Maddesinde; “Barınak işletmecisi, barınağı karadan gelebilecek tehlikelere karşı sınırlarını tel, çit veya ihata duvarı ile belirlemek gibi güvenlik önlemleri almak, giriş-çıkışları kontrol altında tutmak ve temizlik, bakım-onarım hizmetleri ile barınaktan yararlananlar arasındaki koordinasyonu sağlamaktan sorumludur.” hükmü gereği ile ülkemizde ve dünyada salgın durumunda olan Koronavirüs hastalığının yayılmasını önlemek için sosyal mesafeyi korumak amaçlarından dolayı gezi teknelerinden ve balıkçı teknelerimizden karaya ayak basan insanlarımızın güvenli bir şekilde evlerine gitmelerini istiyoruz.

Dikili Balıkçı Barınağının içerisinde geçici yada sürekli olarak yaklaşık 150 adet tekneye hizmet vermekteyiz ve bu tekneler barınağımızda bağlı bulunmaktadır.

Balıkçı teknelerimizin yaklaşık maliyetleri 50 bin liradan başlayıp 1 milyon liraları bulmaktadır. Son yıllarda balıkçı teknelerinden motor yada teknik aksam gibi malzemeler ile rıhtımda örtülü bir şekilde duran balıkçı ağlarının gece saatlerinde çalınması vakalarının artmış olduğu gözlemlenmiş olup, Kooperatif yöneticileri olarak hırsızlık durumlarında çaresiz kalmaktayız.

Barınak etrafında herhangi bir polis noktası olmamasından dolayı barınak içerisinde balıkçı olmayan bazı vatandaşların kavgalarına şahit olmakta, herhangi bir müdahalede bulunamadığımız gibi Kooperatif sorumlu kılınmaktadır. Ayrıca bilindiği üzere, geçen yıl alkollü bir vatandaşın barınak içerisinde rıhtım kenarında denize düşüp ölmesi hafızalarımızdan silinmemiştir.Yine herhangi bir güvenlik açısından sınırlarımızı belirleyen tel çit olmadığı zamanlarda, Son Çare ve Ulu Köşk isimli çay bahçelerinde müşteri olarak oturan ailelerin ufak çocuklarının sıklıkla denize düştüklerini görmekteyiz.

Yukarıda anlattıklarımız çerçevesinde; Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereği sahilden faydalanan halkın görüş açısını engellemeyecek yükseklikte ve barınakla ilgili olanlar haricindeki araçların girişini kısıtlayacak şekilde tel çit yaptırmamız zorunluluk içermiştir.

Kooperatif yönetim kurulumuzun alacağı karar çerçevesinde belirli bir saat aralığında, gün içerisinde ve akşam saatlerinde Dikili sakinleri ile dış il ve ilçelerden gelen misafirlerimiz Dikili balıkçı barınağının sınırları içerisinde ve rıhtım kısmında gezinmelerine müsaade edilecektir

                                                                                             Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                        DİKİLİ MERKEZ SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yangında Mahsur Kalan 2 Kişiyi İtfaiye KurtardıÖnceki Haber

Yangında Mahsur Kalan 2 Kişiyi İtfaiye K...

TEİAŞ 36 Elektrik Santralına Kaç Lira Ödeme YapacakSonraki Haber

TEİAŞ 36 Elektrik Santralına Kaç Lira Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar