MADEN İŞ SENDİKASI

Bu İhale İptal Edilsin.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu İhale İptal Edilsin.
haber altı 2 komulabilir

Soma da yapılan ihaleye MHP Eski ilçe Başkanından itiraz geldi, bir yakınının inşaat firması üzerinden resmi şartname alarak ihaleye itiraz etti

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta başı Ege Linyit İşletmelerinde inşaat, arsa karşılığı inşaat yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Bu ihaleye sadece bir firma katılmış ve ihale o firmada kalmıştır. Oysaki bu ihaleyi takip eden birçok firmanın olmasına rağmen geçmiş yıllara ait ihale şartnamesinin daha şeffaf hale geleceğini düşünen inşaat firmaları hayal kırıklığına uğramışlardır. Ne var ki ilçemizdeki Enerjiye olan yatırımların artışı konut ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle E.L İ Müessese müdürlüğünün tekrardan inşaat arsa karşılığı inşaat yapım ihalesini hayata geçirmesi birçok inşaat firmalarının dikkatini çekmiş ihale ile ilgilenenlerin sayılarını artmıştır, tabi ki bu ilgi artışına bizlerinde katkısı olmuştur. Ne kadar çok firmanın ihaleye girmesi demek rekabeti artıracak hem Devletimiz hem de ilçemiz kazanacaktır düşüncesi nail olmuştur. Ancak yeni ihale şartnamesi beklenildiği gibi olmaması birçok inşaat firmasını derinden üzmüş, kafalarında büyük soru işaretleri oluşturmuştur.

İhale şartnamesini alan firmaların bizleri arayarak bu ihalenin Kamu ihale kanununa haykırı olduğunu savunmuşlar yapılacak bu ihaleye itiraz edilmesi ve kamu zararının ortadan kaldırılması gerektiğini bizlere iletmişlerdir. Yıllarca yaşadığımız bu ilçenin her daim sorunlarını kendi sorunlarımız gibi irdeledik. Yakın geçmişe kadar bir siyasi partinin liderliğini yaptık. İlçemizde yaşanan olumsuz maden faciası sonrasında bundan faydalanmak isteyen terör örgütlerinin uzantılarının ilçemizi kaosa sürüklemesinin önüne geçmek için günlerce sokaklardan evimize bile gelmedik. İlçemizde yatırım yapmak isteyen firmaların işlevlerini durdurmaya çalışan dış destekli eylemcilerle adeta savaş yapar olduk, ilçemizi yangın yerine çeviremeyen terör örgütlerinin sitelerinde İsimlerimiz yayınlanarak eylem listesine alındık, ölümle tehdit edildik İstihbarat birimleri tarafından kendimize dikkat edilmesi yönünde uyarıldık buna rağmen ne duruşumuzdan ne oluşumuzdan nede çizgimizden taviz vermedik. Yaşadığımız bölge için yaptığımız bu mücadeleler İlçemizin kahrını çeken insanlarımızın bölge zenginliklerinden birinci derece faydalanmaları gerektiğine inandık. Şimdi sormak istiyorum Soma ilçemiz 301 maden şehidi verdi maddi manevi çok zor günler yaşadı ve halen daha yaşamaktadır. Madem ilçemizde konut yapılacak hiç mi bölgemizde inşaat firması kalmadı, belki güçleri az

diyeceksiniz ama bir çok inşaat firmasını bir araya getirerek bu binaları yapacak birlikteliği sağlanabilirdi, oysaki yaralı ilçemde yaraların sarılması gerekirken ithal inşaat firmalarına ihale verilebilmesi için adrese teslim gibi şartname hazırlamak sizce bu ilçe sakinlerine revamı, bakınız halen daha gün boyunca onlarca kişi işe girmek için bizden yardım istemekte ama telefonla ama evimize kadar gelerek mağduriyetlerini dile getirmektedirler. Kusura bakmayın ama artık bazı şeylerin açığa çıkması gerekmektedir. İlçemizin insanlarının hayatlarını daim etmesi için madenlerimiz olmazsa olmazlarımızdır. Madenlerimizin yönetimini sağlayan, kurum müdürlerinin madenlerimizi, babalarının çiftliği gibi görmemelidir, bölgemizde neler olduğunu, kimlerin nasıl kısa sürede zengin yapıldığını ilçe sakinleri bilmektedir, ancak birilerinin dokunulmazlığı olduğuna inandıklarından dolayı ekmek kapılarının zarar görmemesi açısından gördüklerini duyduklarını sesli dillendiremedikleri aşikârdır, değerli yönetici kardeşlerimiz güce hizmet ettiğiniz kadar ilçemizde işçilerimizin işverenlerimizin sorunlarına da az bir hizmetiniz olsa herkes sizler gibi mutlu ve umutlu yaşayacaktır. Milliyetçi , vatan sever biri olarak E.L.İ nin yapmış olduğu ihalenin iptali için yapmış olduğumuz itiraz dilekçemizin kurumca değerlendirilmesi ve kamu yararı adına iptal edilmesini temenni ediyoruz.

İhalenin İptali için yaptığımız müracaatımız aşağıdaki gibidir; 28.07.2017 sayı:2164527 tarih ve sayı numaralı itirazımızla ihaleden 3 gün evvel 31.07.2017 tarih ve 2017 /1281 sayılı ihalenin kamu yararı lehine iptalini istediğimizi ; ve gerekçesi olarak Müessese müdürlüğünüzün daha önce

03.06.2016 tarihinde yapmış olduğu ihalede iş bitirme oranı ( Ek 1 ) olduğu gibi muhammen bedel ( 40.024.726,38 ) TL iken % 25 iş bitirme istenmiş ve hiçbir talipli çıkmamış ihale iptal edilmiştir. Metin şu şekildedir 10) İhale ilan tarihinden geriye doğru15 yıl içerisinde muhammen bedelin %25 sinden az olmamak üzere Bayındırlık ve İskân Bakanlığından alınmış en az (B) grubu müteahhitlik karnesi veya inşaat işlerine ait resmi kurumlardan alınmış benzer iş bitirme /iş denetleme belgesi(2886 sayılı Devlet ihale kanunu veya 4734 sayılı Kamu ihale kanunu kapsamında alınmış veya istekli adına verilen benzer işe ait yapı kullanma izin belgesinin Belediyeden alınmış noter tasdikli sureti veya aslının idareye ibraz edilerek sunulması zorunludur. Şeklinde ihaleye çıkmıştır.

31.07.2017 tarihinde yapılmış olan ihale ile ilgili olarak da iş bitirme oranı(Ek 2)de olduğu gibi muhammen bedel 67.862.267.96 TL iken % 60 iş bitirme istenmiş olması kafalarda soru işareti bıraktığı gibi sanki adrese teslim bir ihale izlenimi vermektedir. İhaleye ait metin şu şekildedir 10) İhale ilan tarihinden geriye doğru 15 yıl içerisinde muhammen bedelin % 60 ından az olmamak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanlığından alınmış en az B grubu müteahhitlik karnesi veya inşaat işlerine ait Resmi kurumlardan alınmış tek sözleşmeye ait benzer iş bitirme /iş denetleme belgesi ( 2886 sayılı Devlet İhale kanunu veya 4734 kamu ihale kanunu kapsamında alınmış veya istekli adına verilen benzer işe ait yapı kullanma izin belgesinin Belediyeden alınmış noter tasdikli sureti veya aslının idareye ibraz edilerek sunulması zorunludur. Şeklinde daha önceki ihalede belirtilmeyen tek sözleşmeye ait diye bir ibarenin bulunması rekabet ortamını ortadan kaldırdığı gibi yukarıda belirtiğimiz nedenlerden dolayı adrese teslim bir ihale izlenimi vermektedir.

Ayrıca ilanın yayınladığı https://www.ilan.gov.tr/detay-i%CC%87hale-duyuruları-yapımı%CC%87nesaat-arsa-karsılığı-inssat-yapım-ihalesi-323294.htlm adresinde yayınlanan ilan metni ise şu şekildedir ( Ek-3)10 İhale ilan tarihinden geriye doğru 15 yıl içerisinde muhammen bedelin % 60 sinden az olmamak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanlığından alınmış en az B grubu müteahhitlik karnesi veya inşaat işlerine ait resmi kurumlardan alınmış tek sözleşmeye ait benzer iş bitirme/iş denetleme belgesi 2886 sayılı Devlet ihale kanunu veya 4734 sayılı Kamu ihale kanunu kapsamında alınmış veya istekli adına verilen benzer işe ait yapı kullanma izin belgesinin Belediyeden alınmış noter tasdikli sureti veya aslının idareye ibraz edilerek sunulması zorunludur. Şeklinde ihaleye çıkmış olup yayınlanan bu ilan metnin de tek sözleşmeye ait diye bir ibare bulunmaması şaibeyi daha da artırmaktadır.

Yine ayrıca yaptığımız arsa fiyat tespitlerinde, ihaleyi alacak olan firmaya devredilecek olan tüm arsa değerlerinin 65 000.000- TL civarında olduğu ihale muhammen bedeli olan 67.682.267,96.-TL nin altında bir rakam çıkartıldığı, oysa bu muhammen bedelden 6 Blok fiyatın düşürülerek ihale edildiği dikkate alındığında 48.317.304,-TL gibi bir maliyet çıktığı, arsa değerleri olarak hesaplanan 65.000.000,-TL den 48.317.304,- TL yi Düştüğümüzde 16.682.696,-TL gibi bir kamu zararı oluştuğu fikrine varılmıştır.

Yukarıda bahsettiğimiz hususlardan dolayı daha şeffaf ve rekabete açık bir ihale için ve kamu zararının giderilmesi için ihalenin iptal edilmesini rica ederiz.

Mevcut ihale iptal dilekçemizi Sayın Ak parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk beyin incelemesinden sonra kendilerinin de de Devletimizin zarara uğradığı izlemini uyanmıştır. Bu konunun kendileri tarafından sonuna kadar takipçisi olacağına ve bu mana da bizlere her türlü desteği vereceğine söz vermesi ilçem adına bizleri mutlu etmiştir. Sayın İlçe Başkanımıza hem cesaretinden hem de duyarlılığından ötürü Soma halkımız adına sonsuz müteşekkir olduğumuzu beyan ederiz. Bizlerin hiçbir kişi ve kurumu zan altında bırakmak gibi bir düşüncemiz olamaz, ancak bu kadar göz göre, göre de hata yapılmaması gerektiğini düşünmekteyiz. İhaleye çıkan bu şartnamenin Şimdiki Türkiye Kömür İşletmelerine yeni atanan Genel müdürle bağdaştırmadığımızı bir önceki Genel Müdürlük tarafından gözden kaçırılmış olacağını düşünmekteyiz. Umuyorum ki Ekmeğimizi büyük bir bölümünü madenlerden kazandığımız bu ilçemizde Madenlerin kurum temsilcilerinin ben yaparım olur edalarının son bulmasını şu ana kadar Madenlerle ilgili halk arasındaki dedikoduların aydınlanmasını tüyü bitmemiş yetim hakkı olan madenlerdeki cevherin devletimiz tarafından değerlendirilmesini bir veya birkaç kişinin Somanın gelir kaynaklarının idaresinin emrine verilmemesini dokunulmaz gibi gözüken insanların göz ardı edilmemesini temenni ediyoruz. Kul hakkı yiyenlerinde göz yumanlarında Allah’a havale ediyoruz. Vedat Erdem Ekmek Üreticileri Federasyonu Manisa İl Başkanı  Soma MHP Geçtiğimiz Dönem İlçe Başkanı

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çantayı Yolda Düşürdü.Önceki Haber

Çantayı Yolda Düşürdü.

Gaz Sızıntısı Hayvanları ÖldürdüSonraki Haber

Gaz Sızıntısı Hayvanları Öldürdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar