Bu Kömürde Tüyü Bitmedik Yetimin Hakkı Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin Yaptığı açıklamaya dikkat çekmek için özellikle maden sahasından Yaptığı konuşmalarda bir çok şeye dikkat çekti

. Bu kömürün aynası dediğimiz yerdir.Burada  yanan kömürledir. Bizim itirazımız burada yapılan yanlışlıklara. Biz buralarda çalıştık.Bu kömürün üstünü açtık. Bizim kızdığım noktalar şu. Maalesef alt şirket miş ona buna devrediliyor.

 Geçtiğimiz günler içerisinde TKİ Genel Müdürüne bir öneride bulunduk., Maksat zarar veren arkadaşların zararlarını karşılamak ise Biz burada bunun çalışmasını yapalım. Mademki bu kömür satılacak sa yeni Anadolu şirketi üzerinden satılsın.  Biz yaptığımız basın açıklamalarında her zaman işçi arkadaşlarımızı savunduk.

 Hiçbir zaman işini savunmamazlık  yapmadık. Türkiye Kömür İşletmeleri yönetimi diyordu ki burada işçi çalışmıyor. Al Madem işçi çalıştırmayı biliyorsan çalıştır dedik., Buradan Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne sesleniyorum? Biz Ege linyitleri İşletmesi çalışanlar olarak Sonuna kadar mücadele eden yanayız.

Şu anda müzakereler var diye bir şeyler yapmadık şunu söylüyorum müzakereler bittikten sonra yapacağımız eylemleri göreceksiniz.

Bunu Hep birlikte göreceğiz El mi yaman bey mi yaman. İşte kömür sahası. Yapılan işlerde, bir kişinin iki dudağının arasında olmamalıdır. Ben o kömür sahasını verdim ben bu kömür sahasını verdim kelimeleri yanlıştır.

 Hak hukuk adalet diyorsanız ilk önce üst kesim hakka, hukuka adaleti riayet edecektir., Biz devletimizin yanındayız. Devletimizin bu kurumlarında oturanlar yanlış ‘sa bu kavgamız bunlara dır.

Sanki birilerinden mal kaçırır gibi Yeni Anadolu Şirketinin malzemeleri koymuşlar.sahaya  Bekçi kulübelerini koymuşlar. Bu şekilde kendi sahamızda görünce çok üzüldüm., Kimden ne kaçırıyorsunuz yangından mal mı kaçırıyorsunuz. Burası kimin. Burası tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Ben Hesabı sadece işçi arkadaşlarıma veririm.

Benim bu topraklara bu kömüre vefa borcum var. Burada yanlış bir karar var. Gerekirse eylemde yaparız. Açtığımız kömür milli servettir. Ondan sonra gel Türkiye Kömür İşletmeleri bunun özel sektöre ver. Bu bir yanlıştır bu yanlıştan dönülmesi gerekir diyorum.Dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esnaf Zor Anlar YaşıyorÖnceki Haber

Esnaf Zor Anlar Yaşıyor

Yine Uyuşturucu OperasyonuSonraki Haber

Yine Uyuşturucu Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar