“BÜYÜKŞEHİR YASASI BÖLGEDE KONTROL EDİLEMEYEN YEREL OTORİTELER OLUŞTURDU”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Akçay yasanın AKP’nin de taşeronluğunu yaptığı Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesi operasyonun bir parçası olarak hizmet ettiğini söyledi.

 

            Manisa milletvekili MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay büyükşehirlerde köy ve beldeleri yeniden kuran kanun tekliflerine ilişkin mecliste basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir yasasının Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde kontrol edilemeyen yerel otoritelere imkân verdiğini belirten Akçay yasanın AKP’nin de taşeronluğunu yaptığı Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesi operasyonun bir parçası olarak hizmet ettiğini söyledi.

 

            Manisa milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay belde ve köylerin yeniden kurulmasına ilişkin verdikleri kanun teklifi üzerine TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir yasasının 2012’deki görüşmelerinde MHP’nin eleştirilerinde haklı çıktığını belirten MHP’li Akçay, “Bu düzenlemenin mahalli idarelerden başlayarak fikri ve fiziki ayrışmaya giden bir sürecin parçası olduğunu uyarmıştık, haklı çıktık. Büyükşehir belediye sınırlarının il sınırına çekilmesi, fiilen bölgesel yönetim ve eyalet sistemine geçişe yol açacağına dikkat çekmiştik, haklı çıktık. Bölücü terörün ve sivil uzantılarının demokratik özerklik, öz yönetim, otonomi gibi taleplerinin bu düzenlemede karşılık bulduğunu vurgulamıştık, haklı çıktık. En önemlisi de düzenlemenin bölgede kontrol edilemeyen yerel otoriteler oluşturacağına önemle vurgulamıştık, haklı çıktık. Aradan geçen 3 yıl MHP’nin haklı çıktığını göstermiştir. Oslo’da şehirlerin altının bombalarla doldurulduğundan bilgileri olduğunu söyleyenler, büyükşehir yasasını büyük bir hararetle savunanlar tam da içerisinden geçtiğimiz bugünlerde tarih, millet ve vicdan önünde yargılanmaktadır.” dedi.

 

            “AKP Türkiye Cumhuriyetinin tasfiye operasyonunun taşeronluğunu yapmaktadır”

 

            Ülkemizin son dönemde bir tasfiye hükümeti olan AKP’nin taşeronluğunu yaptığı büyük bir oyunda makas değişimine doğru sürüklendiğini belirten AKÇAY “Hedef alınan devletin üniterliğidir. 3 yıl önceki "On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" bu sürecin önemli aşamalarından birisi olmuştur.” dedi.

 

            Cumhurbaşkanının başkanlık projesi ile büyükşehir yasasının birbirine paralel hükümler içerdiğini belirten MHP’li Akçay, başkanlık sisteminde bütün kurum ve kuruluşlar kendi tüzel kişiliklerine sahip olacağını, bu durumun bölgeselleşme eğilimlerini güçlendireceğini söyledi.

 

            “Hükümet kent merkezlerinde kamu otoritesini tesis edememektedir”

           

            Bugün ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesi operasyonunun terör aşaması sahnede olduğunu belirten MHP Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “Diyarbakır’da, Şırnak’ta hükümetin kamu otoritesini tesis edemediği günlerden geçiyoruz. Hükümet kent merkezlerinde kamu otoritesini tesis edememektedir. Devlet büyük bir zaafa uğratılmıştır. Hükümet çözüm sürecinde teröriste adeta dokunulmazlık sağlarken; terör şehirleri birer savaş alanına çevirirken analar ağlamaya devam etmektedir. Yaşanan olaylara bakınız, şehit sayımız 1 Kasım’dan sonra 62; 7 Haziran’dan sonra 267’dir. AKP’nin adını koymakta dahi başarısız olduğu yıkım ve yıkılma sürecinde terör örgütü kent merkezlerini birer cepheye dönüştürmüş, hükümet ise müdahale etmemiştir. Bugün geldiğimiz noktada PKK alçakça saldırırken; millete ve devlete meydan okurken AKP hükümeti bırakınız dağları, şehirlerde dahi ört bas edilemez, utanç verici bir hâl içerisindedir.”

 

            “Doğu ve Güneydoğu’da belediye imkânlarıyla hendekler kazılırken büyükşehir yasası değişikliği için uygun ortam gelmedi mi?”

 

MHP’li Akçay AKP’lilerin de büyükşehir yasasında değişiklik yapılabileceğinin sinyallerini verdiğini söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 28 Aralık 2015 tarihinde katıldığı bir televizyon programında büyükşehir yasası değişikliği için kullandığı ‘Biz bu çalışmayı yapıyoruz ama bir kanunun çıkarılmasının da bir iklimi vardır. Yani bir toplumsal iklim.’ İfadeleri hatırlatan MHP’li AKÇAY, Sayın Ala’ya sormak istiyorum: Bahsettiğiniz toplumsal iklim nedir? Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da belediye imkânlarıyla hendekler kazılırken, belediyeler KCK, PKK belediyeleri gibi çalışırken uygun ortamın halen gelmediğini mi düşünüyorsunuz? Sahi, büyükşehir yasasında yapmayı düşündüğünüz değişiklikler nelerdir? Örneğin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mart 2013’teki eyalet sistemi açıklaması yapacağınız düzenlemenin neresinde olacaktır? Bu soruların cevabı önemlidir. Bu cevaplarla AKP’nin Türkiye’nin üniter ve milli devlet ilkelerine yaklaşımını da berraklaştıracağız.” dedi.

 

            Köyler ve Beldeler Yeniden Kuruluyor

 

            Milliyetçi Hareket Partisi sorumlu ve Türk milletinin ve Türk devletinin ilelebet bir ve bütün kalacağı ülküsü içinde yasama faaliyetlerini yerine getirdiğini belirten MHP’li Akçay kanun tekliflerinin içeriğine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, il mülki sınırlarının büyükşehir belediye sınırı olması durumuna son verilmektedir. Büyükşehir belediyelerin hizmet kapasitesi ve kabiliyeti geliştirmektedir. Mahalli ihtiyaçların karşılanmasında kamu yönetimi geleneği ve birikimi tekrar devreye sokulmaktadır. İl özel idareleri, belde belediyeleri ve köyler tekrar tüzel kişiliğine kavuşmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazeteciler gününde Somanın sorunları konuşuldu.Önceki Haber

Gazeteciler gününde Somanın sorunları ko...

Ülkemiz zor günlerden geçiyor analar ağlamasın diyenler ağlatmadıkları ana bırakmadılarSonraki Haber

Ülkemiz zor günlerden geçiyor analar ağl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar